شاید موضوع این مطلب کمی برای شما عجیب باشد: اپلیکیشن اسمارت واچ و اندازهگیری تُن صدا! پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب فوقالعاده جذاب همراه هات اپ نیوز باشید. ?
وقتی صحبت میکنیم کلماتی که میگوییم مهم نیستند، تن صدا، بلندی یا کوتاهی صدا، زبان بدن، خیره شدن و هر چیز دیگری در این میان میتواند معنای بیشتری از کلمات ادا شده داشته باشد.
اما سیگنالهایی که ما میفرستیم گاهی به اشتباه تفسیر میشوند یا مورد بیتوجهی قرار میگیرند. در تحقیقی جدید هوش مصنوعی و یک اپلیکیشن اسمارت واچ راهکاری برای حل این مشکل ارائه دادهاند.
اپلیکیشن اسمارت واچ و تحلیل دادههای متن و تُن صدا
به طور کلی افراد بسیاری در درک ارتباطات غیر کلامی مشکل دارند. همین موضوع محققانMIT، توکا الحنانی و محمد مهدی قاسمی را بر آن داشته است الگوریتمی طراحی کنند که قادر به تحلیل متن و تن صدا باشد. این دادهها خُرد میشوند تا دقیقا مشخص شود فرد در هر 5 ثانیه صحبت کردن چه احساسی دارد!
محققان با استفاده از هوش مصنوعی این دادهها را به سه دسته مثبت، منفی و خنثی تقسیم کردند. برای مثال یک متن منفی میتواند شامل ترکیبی از غم و اندوه، نفرت، ترس یا خستگی باشد.
در یک نمونه، فردی شروع به تعریف کردن خاطرات اولین روز مدرسه رفتن خود بود که الگوریتم توانست تغییرات تن صدای او را از مثبت به خنثی و سپس منفی تشخیص دهد.
آیا اسمارت واچها قادر به اندازهگیری احساسات ما خواهند بود؟
به لطف اپلیکیشن طراحی شده توسط این محققان؛ امکان گوش کردن به گفتگوها و تجزیه و تحلیل نشانههای روانشناسی موجود در آن وجود خواهد داشت. با استفاده از این نشانههای روانشناسی، تن کلی گفتگو با دقت 83 درصد تشخیص داده میشود!
Tuka Alhanai یکی از محققان این پروژه میگوید: تصور کنید در پایان یک گفتگو با نگاهی به تن گفتگو متوجه شوید بیشتر افرادی که با شما صحبت میکنند احساس اضطراب دارند!
تحقیقات ما در این جهت است که نشان دهیم دنیای ما با روزهایی که هر کدام یک مربی هوش مصنوعی در جیب خود داشته باشیم فاصله زیادی ندارد.
دانشجوی دکترایMIT محمد مهدی قاسمی میافزاید: تا آنجا که ما میدانیم، این نخستین آزمایش انجام گرفته برای جمعآوری دادههای متنی و فیزیکی یک گفتگو در یک روش انفعالی اما قدرتمند است که حتی در تعاملات طبیعی و بدون ساختار نیز قابل استفاده است.
این اپلیکیشن به صورتی طراحی شده که داخل یک پوشیدنی بدون نیاز به هیچ کمک خارجی به درستی عمل کند. این دو دانشجو باور دارند که اپلیکیشن آنها به یک مربی اجتماعی برای افرادی تبدیل خواهد شد که از اختلالاتی همچون اضطراب یا اوتیسم رنج میبرند.
منبع هات اپ نیوز