10 بازی ترسناکِ دلهره‌آور که باید پس از Resident Evil 7 تجربه کنید

“به قلم احسان عباسی‌ نسب”

بگذارید همین ابتدا حقیقتی را برایتان روشن کنم؛ یک بازطراحی درخشان، احیاکننده‌ی دوران طلایی، بازگشتی به ریشه‌ها یا هر اسم و لقب دیگری که برای توصیف وضعیت RE7 به ذهنتان خطور می‌کند را فراموش کنید. تنها یک جمله برای نمایش سربلندی هفتمین نسخه از این فرنچایز محبوب کافیست: ” Resident Evil 7 همان چیزی بود که میخواستیم؛ ترس، ترس، ترس و دیگر هیچ…..

اگر جزء گروهی هستید که از زمان انتشار بازی مذکور تاکنون، هنوز برای تجربه کردن RE7 دودل اند، پیشنهاد می‌کنم ابتدا با آرامشنقدمان از این بازی را بخوانید و سپس در اولین فرصت به سراغ تهیه کردن آن بروید. اما اگر شما مانند ما RE77 را بازی کرده‌اید و آن را دوست داشتید و می‌خواهید بازهم عناوین شبیه به آن را بازی تجربه کنید تا بیشتر بترسید، در این مقاله سعی کرده‌ایم برایتان 10 تا از بهترین‌ بازی‌های ترسناک ‌دیوانه‌کننده‌‌ی دلهره‌آور را که در بازار یافت می‌شوند فهرست کنیم. گرچه انتخاب‌های زیادی برای بازی‌کردن وجود دارند اما امید می‌رود با تجربه کردن عناوین این فهرست، بیشتر طعم وحشت را بچشید:

The Park

پلتفرم‌: PC, XBOX ONE, PS4

The Park یکی از آن عناوین ناب ژانر وحشت و بقا است که حسابی برای ترساندن شما خود را آماده کرده؛ گرچه ممکن است لذت تجربه کردنش چندان برایتان طولانی نباشد. سفر در دنیای هیجان‌انگیز The Park نهایتا 2 ساعت طول خواهد کشید اما در طول آن، راز و رمز‌های تاریک و مخوفی برای کشف وجود دارد که به شدت ارزش تکرارش را بالا برده است.

حقیقتا خیلی سخت است که بخواهم توضیح بدهم دقیقا چه اتفاقاتی درون The Park در حال رخ دادن است و این شما هستید که باید با جستجو‌های دقیق و موبه‌مو به اسرار درون آن پی ببرید اما به طور خلاصه، بازی شما را در نقش مادری به نام “لورین” قرار می‌دهد که از بد روزگار، پسرش را در پارکی نفرین‌شده (همان محل وقوع بازی) گم می‌کند و این آغازی است بر مصیبت‌های وی در یافتن فرزندش آن هم در شبی که تاریک‌تر از همیشه به نظر می‌سد. با شروع بازی، شما باید قطعاتِ پراکنده داستان را به درستی در کنار همدیگر قرار دهید تا سرانجام حقیقت نهایی را کشف کنید. The Park اما کم هم مشکل در درون خود ندارد با این وجود می‌تواند یک انتخاب هوشمندانه برای دوست‌داران RE7 باشد.

 

SOMA

پلتفرم: PC, PS4

آخرین ساخته استدیو دوست‌داشتنی Frictional Games، سازنده سری‌بازی‌های مشهور Amensi، از آن دسته بازی‌هایی است که تجربه کردنشان بر هر گیمری ضروریست! شما کنترل “سایمون جرت” را در دست می‌گیرید، مردی که ناگهان خودش را در یک ایستگاه تحقیقاتی زیرآبی به نام PHATOS-2 پیدا می‌کند بدون آنکه دقیقا بداند چگونه و اصلا برای چه در آنجا قرار دارد و حالا باید به دنبال یافتن پاسخی بر معماهای درون ذهن‌اش باشد. در طول بازی شما با ماشین‌ها و روبات‌های زیادی برخورد خواهد داشت که اکثرا سرشار از عواطف و احساسات انسانی‌اند و حسابی شما را به چالش می‌کشانند. از طرفی دنیای تاریک زیرآبی SOMA با آن اتمسفر تاثیرگذارش (که بی شباهت به عناوینی مانند دو قسمت ابتدایی بایوشاک هم نیست) به‌شدت شما را درگیر خود خواهد کرد و خب در کنار همه‌ی این موارد، تعداد زیادی از موقعیت‌های ترسناک وجود دارد که هرکدام به تنهایی می‌تواند شما را بر روی صندلیتان میخکوب کند. لازم به ذکر است که در اینجا بر خلاف RE7، هیچگونه سلاحی برای دفاع از خود ندارید و به منظور پیشرفت در مراحل، تنها دو گزینه‌ی “فرار” و “حل کردن معماها” بر روی میز قرار دارد. با این اوصاف مطمئن باشید که تجربه SOMA، خاص و دلهره‌آور خواهد بود.

KHOLAT

پلتفرم: PC, PS4

KHOLAT برگرفته از یک حادثه واقعی است که حتی شنیدنش هم مو به تنِتان سیخ خواهد کرد. 58 سال قبل و در تاریخ دوم فوریه 1959، در شبی سرد و تاریک، گروهی متشکل از 9 اسکی‌باز حرفه‌ای سفری بی‌بازگشت را به قلب رشته‌کوه اورال واقع در کشور روسیه آغاز کردند تا بتوانند قله کوه اتُرتن را فتح کنند اما در نهایت جسدهای دریده ‌شده‌‌شان در حوالی منطقه نفرین شده‌ی Kholat Syakhl تنها ارمغانی بود که گروه‌های تجسس پس از بررسی‌های فراوان، از آن‌ها پیدا کردند. با این حال سوال اصلی اینجاست، چه عاملی پشت مرگ مرموز اسکی‌بازان بود؟

در Kholat شما به عنوان یکی از همان افرادی که برای بررسی رویداد مذکور به محل اعزام شدند قرار خواهید گرفت. جالب است بدانید که در این سفر اضطراب آور، صدای دوست‌داشتنی بازیگر نقش “ند استارک” مرحوم یعنی “شان بین” هم شما را همراهی خواهد کرد. از طرفی Kholat یکی از اولین بازی‌هایی است که به کمک موتور آنریل‌انجین 4 ساخته شده و این امر باعث شده حس ترس نهفته شده درون آن، بیشتر خودنمایی کند. اگر برای تجربه این بازی به شدت مشتاق شده‌اید، در این سفر برایتان آرزوی موفقیت می‌کنیم.

Alien: isolation

پلتفرم: PC, PS4, XBOX ONE, PS3, XBOX 360

بر اساس یکی از مشهورترین فرنچایزهای تاریخ سینما، Alien: isolation کاملا حسابش با دیگر بازی‌های درون این فهرست و حتی آن‌هایی که جایی نداشتند هم جداست چرا که در اینجا شما با گروهی از هیولاها و یا تروریست‌ها دست و پنجه نرم نمی‌کنید بلکه تنها یک هیولا هست که می‌خواهد شما را به آن دنیا بفرستد: بیگانه.

مهم‌ترین عاملی که باعث می‌شود در “بیگانه: انزوا” گاهی اوقات، ضربان قلبتان به شماره بیافتد، بدون شک اتمسفر منجمد‌کننده و بسیار تاریکش است و از آن مهمتر، خودِ بیگانه است که تا انتها حرکاتش غیرقابل پیش‌بینی باقی می‌ماند. شما هیچ‌وقت احساس امنیت ندارید و در حالی به جلو پیش می‌روید که عملا یک پایتان لب گور است و این همان تجربه‌ای است که یک بازی درجه یک در ژانر وحشت و بقا می‌تواند به مخاطبانش ارائه دهد. “بیگانه: انزوا” حقیقتا از گزینه‌های مناسبی است که در دوران پسا- رزدنت اویل 7 می‌تواند شما را دوباره به اوج قله‌‌های وحشت برساند.

Layers of Fear

پلتفرم: PC, PS4, XBOX ONE

جانشین خلف P.T.، از رفقای قدیمی سری Slender، یکی از بهترین‌های ژانر وحشت و بقا و عنوانی که به ظاهر آزاری ندارد اما همه را تا سرحد مرگ می‌ترساند، معرفی می‌کنم: Layers of Fear. ترس در این اثر -درست مانند اسمش- در لایه‌های آن کمین کرده است و چه بسا حتی پس از پایان بازی هم دست از سرتان برندارد.

فهمیدن اینکه در Layers of Fear اوضاع از چه قرار است بسیار کار دشواریست. آیا شما واقعا در یک عمارت خالی از سکنه به سر می‌برید؟ یا پروتاگونیست بازی کم‌کم در حال از دست دادن عقلش است؟ ترکیبی از این دو؟ اوه خدای من… به هرحال علی‌رغم اینکه تیم کوچکی در ساخت این بازی نقش داشته‌اند، Layers of Fear همچنان یکی از بهترین عناوین ترسناکِ مهیجی است که اگر ده بار هم آن را تمام کنید؛ برای بار یازدهم، هنوز چیزی آن تو پیدا می‌شود که شما را وادار به جیغ‌کشیدن بکند.

گیم پلی، داستان، اتمسفر و فضاسازی درLayers of Fear به طرز شگفت‌انگیزی هماهنگ باهم عمل می‌کنند و در نهایت تجربه‌ای را رغم می‌زنند که تا مدت‌ها از یاد‌تان نخواهد رفت. این بازی را از دست ندهید!

Penumbra Collection

پلتفرم: PC

می‌گویند “همه چیز با انتشار Penumbra شروع شد…” بله فرنچایز Penumbra آغازگر ظهور استدیو خلاق و توانای Frictional Games بود که با خلق چارچوبی مخصوص عناوین خود، آثاری را در طول بیش از یک دهه فعالیتش ساخته است که گذر زمان تاثیر خاصی بر روی لذت تجربه کردن آن‌ها نخواهد گذاشت. Penumbra گرچه در زمان خودش هم از گرافیک ساده و معمولی برخوردار بود اما آن‌قدر در دو بخش فضاسازی و صداگذاری محیط، قدرتمند عمل می‌کند که برای به پایان رساندن آن باید چندین و چند بار شلوارتان را عوض کنید. در بازی مفاهیمی درونی زیادی از جمله انسانیت و احساسات، به چالش کشیده می‌شوند. Penumbra کلاس درسی است برای تمام کسانی که قصد دارند روزی عنوانی در این سبک بسازند. اثری که هم به خوبی داستانش را برایتان روایت می‌کند، هم به خوبی با سوالات و معماهایش شما را به فکر فرو می‌برد و از همه این‌ها مهمتر، به حدی در ترساندن شما موفق است که با دیدن کوچکترین نشانه‌ها، از جا بپرید و فرار را به قرار ترجیح دهید. برای تمام کسانی که از RE7 لذت بردند؛ Penumbra Collection اینجاست، حتی لحظه‌ای هم در تجربه‌ کردنش تردید نکنید.

 

The Evil Within

پلتفرم: PC, XBOX ONE, PS4, PS3, XBOX 360

پس از سال‌ها دوری پدر ژانر ترس و بقا، شینجی میکامی افسانه‌ای سرانجام با عنوان The Evil Within دوباره وحشت را به خانه‌هایمان برگرداند. گرچه شیطان درون نتوانست به آنچیزی مبدل شود که انتظار داشتیم اما هنوز یکی از بهترین‌های این سبک محبوب به حساب می‌آید. داستان “شیطان درون” از جایی آغاز می‌شود که کارگاه “سباستین کاستانیوس” به همراه جمعی از همکارانش، مامور بررسی حادثه ای از یک قتل جمعی در تیمارستانی در غرب نیویورک می‌شوند اما ناگهان روح پلیدی به نام Ruvik سروکله‌اش پیدا می‌شود و پس از نابودی کامل پرسنل تیمارستان، سباستین را هم غافل‌گیر می‌کند و وی را به ناکجا آبادی لبریز از موجودات چندش‌آور و هیولاهایی مخوف می‌فرستد. شاید ما در این بازی با داستان عمیقی روبه‌رو نباشیم اما خوشبختانه در زمینه القای حس ترس با عنوان خوش‌ساختی طرف هستیم. حالا که تقریبا بیشتر مشکلات فنی اولیه “شیطان درون” با عرضه آپدیت‌های مختلف حل شده است، تجربه آن می‌تواند بسیار شیرین‌تر و پرحادثه‌تر از هر زمان دیگری باشد.

Until Dawn

پلتفرم: PS4

شاید ورژن ترسناک عناوین استدیو Telltale (البته نه این چقل و پقل‌های اخیرش) را بتوان Until Dawn نامید. یک بازی جذاب با داستان چندلایه و شخصیت محور که داستان گروهی 8 نفره را می‌کند که تصمیم می‌گیرند برای زنده کردن یاد و خاطره دو دوست مشترکشان، در اولین سالگرد از دست دادن آن دو، دور همدیگر جمع شوند و همین امر زمینه‌ساز به وقوع پیوستن یک فاجعه مخوف برای 8 نوجوان داستان ما می‌شود.

همه چیز در Until Dawn (اگر خلاصه بگوییم) به تصمیم‌هایی که می‌گیرید ختم می‌شود. تصمیماتی که حتی کوچک‌ترین و کم‌اهمیت ترین آن‌ها هم می‌تواند سرنوشت شخصیت‌ها را وارد فاز دیگری کند. جان 8 انسان در دستان شماست و شما هستید که باید برای رها کردن یا نجات دادنشان تصمیم نهایی را بگیرید. شاید هیچ‌کس کشته نشود و حتی شاید همه، تک تک از بین بروند. سیستم انتخاب و جزای درون بازی که “اثر پروانه‌ای” نامیده می‌‌شود بسیار عالی عمل می‌کند و همین باعث شده Until Down از یک اثر کلیشه‌ای محض فاصله بگیرد. با همه این اوصاف در اینجا یک چیز مهم است: مهم نیست که چه تصیماتی می‌گیرد، Until Down قرار است برایتان یک سواری ترسناکِ دیوانه‌کننده باشد…

 

Outlast

پلتفرم: PC, PS4, XBOX ONE

مگر می‌شود صحبت از ترس کنیم و نام Outlast فراموشمان شود؟ یکی از اولین بازی‌های ترسناکی که برای نسل فعلی منتشر شد و هنوز هم از درخشان‌ترین نمونه‌های ژانر ترس و بقا محسوب می‌شود. شما در بازی نقش یک ژورنالیست “خیلی شجاع” به نام Miles Upshur را دنبال می‌کنید که تصمیم می‌گیرد دلش را به دریا بزند و به تیمارستانی مخوف برود تا پرده از حقایق مخفی درون آن بردارد. انجام این کار اما به همین سادگی که فکرش را می‌کنید نخواهد بود چرا که تیمارستان مذکور توسط یک مشت روانیِ آشغال‌کله اداره می‌شود که کافی توسط آن‌ها شناسایی شوید؛ آن وقت شمایید و یک دوربین دستی به‌درد‌نخور و چماغ‌هایی که قرار است بی‌رحمانه در آستینتان فرو روند…..

ناتوانی مایلز در مبارزه و جنگیدن وضعیت را بیش از پیش وخیم‌تر می‌کند؛ وقتی هیولاها به شما نزدیک می‌شوند، مقابله با آن‌ها مضحک‌ترین کاری است که می‌توانید انجام دهید و تنها گزینه موجود، “فرار” و قایم شدن در کمد‌ها و پشت میزها است. مایلز به شدت شخصیت آسیب‌پذیری است و همین امر زمینه‌ساز روبه‌رو شدن با چندین و چند لحظه‌‌ی ترسناک ولی لذت‌بخش می‌‌شود. Outlast آمده است تا اسم خودش را برایتان به چالش بکشاند. باور کنید “بقا” در این جهنم تاریک بسیار دشوار است، حتی دشوار‌تر از بحث کردن منطقی با یک فن بوی متعصب…..

Amnesia: The Dark Descent

پلتفرم: PC, PS4, PS3

در دنیای واقعی از همان زمان کودکی به ما یاد دادند برای اینکه قوی باشیم باید با ترس‌هایمان مقابله کنیم. به عبارتی دیگر “تنها راه شکست دادن ترس، رفتن به درون آن است”. این حرف‌ها اما در دنیای بازی‌های استدیو Frictional Games به کلی نقض می‌شوند چراکه در اینجا مهم نیست با چه سنی وارد بازی شده‌اید یا چه قدر در مقابل ترس و وحشت، پوست‌کُلفت تشریف دارد؛ شما برای زنده ماندن “باید از دست ترس فرار کنید”……

وقتی حرف از عنوانی می‌زنیم که عملا به قله‌های سبک “ترسناک-روانشناختی” رسیده است، شاید انتظار اینکه چندین بار در طول تجربه آن سکته بزنیم چندان تعجب‌آور نباشد. داستان “فراموشی” بسیار سرراست است. شخصیت اصلی از خواب بیدار می‌شود و ناگهان یادش می‌آید دچار فراموشی شده است. اینگونه ماجراجویی‌های شما -برای یافتن حقیقت- آغاز می‌‌شود. با این‌حال برگ برنده بازی، اتمسفر بی‌نظیر و استفاده از دوربین اول شخص است که به‌خوبی حس تنها بودن در این جهنم ناشناخته را به مخاطب منتقل می‌کند و کافی است با یکی از آن هیولاهای بدترکیب مواجه شوید تا ناخودآگاه نشیمن‌گاهتان چندمتری از صندلی فاصله بگیرد. اگر هنوز موفق به تجربه فرنچایز  Amnesia نشده‌اید حالا بهترین زمان ممکن است. موفق باشید!

امیدوار هستیم این مقاله برای شما همراهان عزیز ما در پردیس گیم مفید بوده باشد. در پایان از شما نیز دعوت می کنیم بازی‌های ترسناکِ هیجان‌انگیز دیگری که در این دوران حسابی می‌تواند خاطره‌انگیز باشد را برای سایرین معرفی کنید تا زنجیره ترسیدن‌هایمان قطع نشود!

پردیس گیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *