این نابغه توصیه ساده و لذتبخشی را برای فرزندش داشت که چگونه سرعت یادگیری خود را بالا ببرد. نابغهها ممکن است به خاطر تواناییشان در درک پیچیدگیهای باورنکردنی شناخته شده باشند، اما این بدان معنا نیست که اگر توانستید یکی از این نابغههای تاریخی را برای صحبت کردن گیر بیاندازید، از صحبتهای آنان بهت زده شوید و هاج و واج بمانید.
به گفته ریچارد فینمن، برنده جایزه نوبل، مشخصه واقعی یک نابغه، توانایی او در شرح ساده مسائل است. اگر این گفته واقعیت داشته باشد، در حقیقت نشان دهنده یکی دیگر از استعدادهای باورنکردنی آلبرت انیشتن است.
نظر انیشتین به عنوان یک پدر عاشق فرزند
در سال 1915، انیشتین در برلین زندگی میکرد و مشغول کار روی تئوری نسبیت عام خود بود، در حالی که همسر جدا شده و دو پسر او در وین زندگی میکردند. در زمانی که هنوز خبری از ایمیل و اسکایپ نبود، نامههایی بین این فیزیکدان برجسته و خانوادهاش رد و بدل میشد، یکی از این نامهها به تازگی توسط ماریا پاپووا پیدا شده است. یک یادداشت کوتاه به هانس آلبرت انیشتین 11 ساله که نکته فینمن را مورد تاکید قرار میدهد که نابغهها به شکل پیچیده صحبت نمیکنند بلکه زبانی ساده و روشن دارند. در این مورد، اینشتین از این سادگی در گفتار برای ارائه توصیههای عالی در مورد نحوه یادگیری سریعتر به فرزندش هانس آلبرت ( و البته تمام ما و کسانی که صدها سال بعد به آن گوش میدهند) استفاده میکند:
من خیلی خوشحالم که تو از نواختن پیانو لذت میبری. به نظر من نواختن پیانو و نجاری در سن تو از هر کاری بهتر است، حتی از مدرسه بهتر. چون این کارها برای جوانی همانند تو بسیار مناسب هستند. آهنگهایی را با پیانو بنواز که تو را شاد میکنند، حتی اگر معلم آنها را از تو نخواسته باشد. این گونه میتوانی خیلی سریعتر یاد بگیری، چون وقتی کاری را انجام میدهی که از آن لذت میبری، متوجه گذشت زمان نمیشوی. من گاهی آن قدر درگیر کارم میشوم که فراموش میکنم که حتی ناهار بخورم….
تعجبی ندارد که درک و بینش انیشتین از این موضوع که اشتیاق، غوطهوری در کار و حتی خنده میتواند وسایل کمک آموزشی بهتری در مقایسه با فلشکارتها یا هایلایترها باشند، ستودنی است؛ موضوعی که بعدها با تحقیق به اثبات رسید ( گرچه تا جایی که ما شنیدهایم، هیچ سخنی از روانشناسان کودک در مورد مزیتهای استثنایی نجاری برای کودکان وجود ندارد).
شبکه