مقابله با عفونت در کلیه
عفونت کلیوی با علائم و نشانه های خاصی در بدن پدید می آید. دفع نامناسب سنگ کلیه می تواند زمینه ساز عفونت در این ناحیه از بدن باشد. مبتلایان به سنگ کلیه می توانند از روش های خوراکی موثر در این زمینه استفاده کنند. مصرف مایعات، ورزش و انواع میوههای حاوی سیترات تاثیر مفیدی بر دفع سنگ کلیه میگذارد.
جراح کلیه و مجاری ادراری با بیان اینکه مبتلایان به سنگ کلیه باید غذاهای کم چربی و پرفیبر بخورند، گفت: افرادی که سنگ کلیه دارند، در صورت افزایش درجه حرارت بدن تا ۳۸,۳ درجه سانتیگراد حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند.
سیمین وحیدی ، با تأکید بر اینکه برای دفع همه انواع سنگهای کلیه، نوشیدن روزانه حداقل ۸ لیوان مایعات و بیشتر از همه آب خالص ضروری است گفت: اگر نوع سنگ کلیه کلسیمی یا فسفری باشد، از مصرف فرآورده های لبنی، شکلات و نارگیل خودداری کنید.
وی گفت: افرادی که سنگهای کلیوی از نوع فسفاته دارند، باید رژیم غذایی حاوی مواد اسیدی مصرف کنند. اسیدها به اسیدی نگه داشتن مختصر ادرار کمک میکند.
جراح کلیه و مجاری ادراری به افرادی که دچار سنگ کلیوی اسیداوریکی یا سیستینی هستند، توصیه کرد: مصرف رژیم غذایی حاوی مواد قلیایی به قلیایی نگه داشتن ادرار کمک میکند.
وحیدی رعایت رژیم غذایی کم چربی و پرفیبر را برای مبتلایان به انواع سنگ های کلیوی ضروری دانست و گفت: انواع میوههای حاوی سیترات نیز از حلال های سنگ هستند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که سنگ کلیه دارند، در صورت افزایش درجه حرارت تا ۳۸,۳ درجه سانتیگراد حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: در صورت بروز علایم عفونت کلیه (سوزش و ناراحتی هنگام ادرار کردن یا احساس مکرر نیاز فوری به ادرار کردن)، یا علایم جدید و غیرقابل توجیه با پزشک معالج خود مشورت کنید. داروهای تجویزی ممکن است با عوارض جانبی همراه باشند و پزشک بر اساس شرایط بیماری و نشانههای جدید، ممکن است داروی دیگری برای بیمار تجویز کند.