سیگنالهای فرکانس رادیویی اسکایسیف از طریق مجموعهای از نودها که در یک محدوده مشخص قرار گرفتهاند یا حتی از یک دستگاه خودروی جیپ بهسمت پهپادهای سرکش که هیچگونه مجوزی برای ورود به این نواحی ندارند منتشر میشود و آنها را وادار به ترک یا فرود سریع در همان منطقه میکند. ولی پهپادهای دارای مجوز میتوانند به پرواز خود ادامه دهند.
پروژه اسکایسیف دو سال پیش توسط «آندرسن هارویتز» راهاندازی شد و تاکنون توانسته چیزی حدود 14.5 میلیون دلار سرمایه جذب کند. از طرف دیگر، این شرکت موفق به عقد قرارداد یکونیم میلیون دلاری با وزارت دفاع آمریکا شده و قرار است فناوری ضدپهپاد خود را در اختیار Navy Seals قرار دهد. علاوه بر این، خودروی دفاعی قابل حرکت اسکایسیف نیروهای ارتشی حاضر در منطقه را همراهی میکند تا محدوده تحت پوشش در حال حرکت را در برابر حملات پهپادها محافظت کند.
“گرنت جوردن”، مدیرعامل اسکایسیف بعد از فارغالتحصیلی از دانشگاه MIT این شرکت را تأسیس کرد. او بهمدت چهار سال در آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی آمریکا روی فناوری ضدپهپاد تحقیق و مطالعه کرد. وی در اینباره مینویسد: “ما طی سال آینده یکسری از نمایشها، آزمایشها و دورههای تمرینی برای مشتریان وزارت دفاع آمریکا انجام خواهیم داد و برنامه داریم تا در سال 2018 این سیستمها وارد میدان عملیات شوند.”
راهکار جدید اسکایسیف میتواند جایگزین سیستمهای دفاعی در برابر پهپادها شود. استفاده از اسلحههای لیزر بهمنظور سرنگون کردن پهپادها هم خطرناک است و هم بسیار پیچیده. از طرف دیگر، بُرد عملیاتی نِتگانها نیز محدود است. ولی اسکایسیف ادعا میکند امواج RF آنها میتواند پهپادها را در حداکثر مسافت حرکتی آنها شناسایی و متوقف کند.
اینگونه فناوریها نقش بسیار مهمی را در مقابله با اهداف خطرناک و خشونتبار ایفا میکنند. با پیشرفت فناوری، قدرت تخریب انسانها هم بیشتر میشود. رشد سریع قدرت تسلیحات جنگی چالشهای تازهای را در برابر انسانها و ادامه حیاتشان قرار میدهد. از این رو، وظیفه کشورها برای حفظ و نگهداری امنیت ساکنان آن اهمیت بیشتری پیدا میکند.
شبکه