استفاده از فناوری 5G کوالکام در پرچمداران بیشتر شرکت‌ها

تنها دو ماه ار معرفی اولین استاندارد ۵G می‌گذرد و تازه رقابت بین شرکت‌های مطرح در این صنعت برای عرضه نسل بعدی داده‌های تلفن‌های همراه در جهان آغاز شده است.

شرکت کوالکام با اعلام دو خبر مهم، نوید فرارسیدن دنیای واقعی با ۵G را  داد. آنها ابتدا اعلام کردند که بسیاری از شرکت‌های مطرح لوازم الکترونیکی متعهد شده‌اند تا در سال ۲۰۱۹، دستگاه‌های موبایل دارای مودم X50 5G کوالکام که قادر به پشتیبانی از فناوری ۵G است، تولید نمایند. در این لیست اسامی شرکت‌هایی چون ، ال‌جی، سونی، اچ تی‌سی، ایسوس، شیائومی، زد‌تی‌ای، Netgear و بسیاری دیگر به چشم می‌خورد. به علاوه نباید فراموش کرد که سامسونگ نیز در ماه گذشته اعلام نمود که با شرکت کوالکام برای کار بر روی فناوری ۵G طی چند سال آینده، همکاری‌های گسترده‌ای خواهد داشت.

اما اگر دستگاه‌های آماده به کار با ۵G تولید شدند ولی اپراتور‌های خدمات‌دهنده قادر به عرضه سرویس ۵G نبودند، چه می‌شود؟ خب زیاد نگران نباشید. خبر خوب دوم این است که کوالکام اعلام نمود ۱۸ اپراتور تلفن همراه در سراسر جهان، شبکه اینترنت فوق سریع ۵G سازگار با مودم X50 کوالکام را آزمایش خواهند نمود.

در ایالات متحده اپراتور‌های مهم شامل AT&T ،Verizon Wireless و Sprint هستند ولی نقش اصلی در دیگر نقاط جهان بر عهده اپراتور‌هایی مانند Vodafone ،Telstra ،Deutsche Telekom ،NTT Docomo و China Mobile گذاشته شده است.

البته عدم حضور برخی از غول‌های این صنعت شدیدا به چشم می‌آید، از جمله هواوی که از چیپست‌های ساخت خودش بهره می‌گیرد و همچنین شرکت اپل! البته شاید چندان هم جای تعجب نداشته باشد. با توجه به اینکه همین حالا نیز اپل در یک دعوای بزرگ حقوقی با شرکت کوالکام قرار دارد. از سوی دیگر نیز در بین اپراتور‌های بزرگ نیز امروز نامی از T-Mobile برده نشد. هر چند Un-carrier (بخش بازاریابی تی‌ـ‌ موبایل در آمریکا) در گذشته  با شرکت سازنده تراشه گیگابیت ال‌تی‌ای (Gigabit LTE) همکاری‌ داشته است.

در هر صورت با توجه به تعهد این شرکت‌ها، حداقل مشخص است که در سال ۲۰۱۹، رقابت اصلی بر سر تولید دستگاه‌هایی با فناوری ۵G بین چه برند‌هایی خواهد بود. همچنین با توجه به شروع و توسعه آزمایش‌های شبکه ۵G در شهر‌ها مختلف توسط AT&T به نظر می‌رسد که ما برای دسترسی و اتصال به نسل جدید اینترنت، نیاز نیست زیاد منتظر بمانیم.

 

اما اگر اتفاقی که برای ۴G LTE رخ داد برای ۵G نیز روی دهد، ممکن است مهاجرت ناگهانی به آن با چالش رو‌برو شود، بنابراین انتظار نمی‌رود که در ابتدای کار، گسترش آن، با سرعت و در سطح وسیع، آغاز گردد

تانی کال

آی تی رسان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *