در باران فناوریهای نوین هر روز خبر جدیدی را میشنویم. آخرین تازه به دوران رسیده همان اینترنت اشیا در اپلیکیشنها میباشد که با وجود اسم جدید و متفاوتش مدتها میباشد که در زندگی ما حضور داشته است!
احتمالا با واژه عامیانه تازه به دوران رسیده آشنا هستید! واژهای منتسب به افرادی که بدون داشتن شایستگیهای لازم به چیزهایی میرسند که اساسا ربطی به آنها ندارند. بد نیست بدانید این واژه پُرکاربرد نه فقط در محاوره بلکه در دنیا تکنولوژی هم وجود دارد!
در واقع فناوری اینترنت با همین فلسفه تازه به دوران رسیدههایی توسعه یافته است که هر روز از راه میرسند و جو را متحول میکنند؛ با این تفاوت که بیدادِ تازه به دوران رسیدههای فناوری، مثبت و دلچسب و از حق نگذریم کاملا شایسته است.
عصر اینترنت اشیا یا اینترنت صنعتی از سال 2016 و زمانی که صنایع سنتی و قدیمی مثل تولید گاز، نفت و امثال آن نیازمند ارتباط با دستگاههای اینترنتی شدند، شروع شد.
این تازه به دوران رسیده در کالبد اشیا بیجان جای گرفت تا با پشتیبانی اینترنت، بهرهوری، تولید و سودآوری صنایع کوچک و بزرگ را افزایش دهد.
حال رویکرد اینترنت اشیا در اپلیکیشنها مدتی است مطرح شده تا شبکه پیچیده افراد و اشیا را برای کنترل و مدیریت بهتر در بستر دادههای عظیم و فراتر از تصور به هم پیوند دهد.
اگر به استفاده از فناوری اینترنت اشیا در اپلیکیشنها علاقمند هستید پیشنهاد میکنیم مقاله خواندنی امروز هات اپ نیوز را دنبال کنید.
تحلیل به کارگیری اینترنت اشیا در اپلیکیشنها
using IoT applications
از سال 2008 به بعد سرعت استفاده از اسمارتفونها باعث شد این صنعت به پُردرآمدترین صنعت مدرن تبدیل شود. درآمدی که از فروش و توسعه اپلیکیشنها در سال 2015 حاصل شده معادل 69.7 میلیارد دلار تخمین زده شده است. رقمی که پیشبینی میشود تا پایان سال 2020 به 188.9 میلیارد دلار هم برسد!
اولین نسل اپلیکیشنهای موبایل بعد از تولید در اختیار خرده فروشان و مصرف کنندگان عادی در بازارهای اپ استور و گوگل پلی قرار گرفتند. از سال 2010 موج جدیدی به دنبال تولید بیشتر اپلیکیشنها ایجاد و منجر به استفاده از اپلیکیشنها در صنایع و با اهداف تجاری شد.
اپلیکیشن یا ماشین هوشمند؟
“یا” میان اپلیکیشن و ماشین هوشمند را در عنوان حذف کنید. اپلیکیشن همان ماشین سبک و بیوزنی است که گوشی شما را به سمت دنیای متفاوت از دنیای پیشفرض آن اسکورت میکند!
این ماشینها در دریافت و انتقال دادهها با دقت و هوشیاری بیشتری نسبت به انسان عمل میکنند. همین ویژگی، حل مشکلات و رسیدگی به خواستهها را با کمترین منابع امکانپذیر کرده است.
IoT یا اینترنت اشیا در اپلیکیشنها زنجیره تولید را کوتاهتر و زنجیره بازدهی را طولانیتر کرده است. به کارگیری اینترنت اشیا در پوشیدنیها، سنسورها، ابزار حمل و نقل و اتوماسیون صنعتی دیده میشود.
عوامل موثر بر تولید اپلیکیشنها (با تاکید بر IoT)
در نظر گرفتن فاکتورهای موثر در دانلود اپلیکیشن، توجه به کیفیت اپلیکیشن حین طراحی آن و… همان عواملی را تشکیل میدهند که باعث تولید یک اپلیکیشن خوب میشود.
با این حال تولید اپلیکیشن در محیط صنعتی استانداردهای خاص خود را دارد و با توجه به این که اینترنت اشیا در اپلیکیشنها با هدف بهرهوری بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، لازم است به برخی نکات جانبی توجه کنید:
داشتن تخصص در صنایع
یک اپلیکیشن باارزش براساس دادهها و زنجیرهای از متغیرهای مبتنی بر جریان صنعتی کار میکند. بنابراین آگاهی نسبی از صنعت و حوزه فعالیت صنعتی در طول چرخه تولید اپلیکیشن لازم است.
عملکرد بیدرنگ
پردازش حجم زیادی از اطلاعات زمان زیادی میطلبد. مقیاسپذیری و انعطاف اپلیکیشنها لازم است تا تجزیه و تحلیل اطلاعات و پاسخدهی سریعتر انجام شود.
طراحی پسندیده
طراحی یک اپلیکیشن برای مصارف صنعتی تفاوت زیادی با طراحی کاربرپسندی که برای مشتری یا خرده فروش انجام میدهید دارد. رابط کاربری پسندیده و دسترسی سریع به اطلاعات است که در طراحی UX اپلیکیشنهای صنعتی اهمیت دارد.
ارائه اطلاعات دقیق و قابل اعتماد
اینترنت اشیا در اپلیکیشنها کاربرد زیادی در صنعت دارد. اپلیکیشنها در صنعت برای کسب اطلاعات ازشاخصهای عملکرد کلیدی یا KPI، هشدارها یا نظارت کنترل و اکتساب داده ها (SCADAA) مفید هستند.
امنیت صنعتی
محاسبات ابری برای کاهش هزینهها و بهبود عملکرد در اپلیکیشنها توصیه میشود. از این رو در مقیاس صنعتی باید امنیت سایبری وجود داشته باشد و از ابزارهای تشخیص نفوذ و کنترل دسترسی استفاده شود.
مزایای توسعه اپلیکیشن زیرسایه اینترنت اشیا
اپلیکیشنها و کاربرد آنها در محدوده کوچکی از توابع و کاربردها خلاصه میشوند. مثلا یک اپلیکیشن صرفا برای دانلود آهنگ است و دیگری برای گیم. تا دو سال پیش هیچ اپلیکیشن چند کارهای آن هم در حوزه صنعت وجود نداشت.
از سال 2016 به بعد با به کارگیری اینترنت اشیا در اپلیکیشنها دادههای بیشتری به صورت نامحدود در اختیار تکنسینها قرار میگیرد.
کنترل امور صنعتی فقط از اتاق کنترل ممکن نیست و از هر زمان و هر مکان میتوان دیتا را کنترل نمود. به زبان سادهتر اینترنت اشیا صنعت را زیر بال و پر خود گرفته است تا تمام نواقص و کمبودهایش برطرف شود.
با وجود کاربردهای تئوری که تاکنون مطرح شد هنوز از IoT فقط در سطح خرده فروشان استفاده میشود و هنوز فاصله زیادی با به کارگیری این تکنولوژی در مقیاس صنعتی داریم.
نمونهای کاربردهای محدود کنونی
Royal Dutch Shell، یکی از کمپانیهای بزرگ صادر کننده نفت و گاز در انگلستان، از تکنیکهای فرضیه سازی با استفاده از دادههای عظیم و همچنین محاسبات و تصویربرداری برای استخراج محصولات خود استفاده کرده است.
این نظارت بر اساس سنسوریهای هوشمندی صورت میگیرد که با استفاده از اینترنت اشیا مرتبا اطلاعات را مخابره میکنند.
نمونه دیگر، غول فناوری آمریکایی، Caterpiller میباشد که از دادههای خاص اینترنت اشیا در توربین های گاز صنعتی، دیزلی و موتورهای گاز طبیعی و غیره استفاده نموده است.
استفاده از اینترنت اشیا روی این تاسیسات، مانیتورینگ و نظارت موجود روی مصرف سوخت را بیشتر کرده است.
هات اپ نیوز