در ایران عدهای از مردم هستند که وقتی نام خودروهای چینی را میشنوند با کنایه و تمسخر از بیکیفیت بودن محصولات چینی سخن میگویند. آنها خبر ندارند که چین کنونی با چین چند سال اخیر بسیار متفاوت بوده و رشد سریع کشور چین حیرت تمام اقتصاددانان جهان را به دنبال داشته است.
چینیها دیگر فهمیدهاند که برای موفقیت و بقاء در بازارهای جهانی باید محصولاتی متفاوت و با کیفیت را تولید کنند. ما ایرانیها مثل همیشه نظارهگر دیگر کشورها و به طور خاص کشورهای شرق آسیا بودیم و اکنون آنها از ما فرسنگها فاصله گرفتهاند و خود را به کشورهای غربی نزدیک کرده و در مواردی از آنها پیشی گرفتهاند.
خاورمیانه به لطف نفت و وجود مواد خام تبدیل به مرکز مصرفگرایی و اتلاف سرمایه به سود کشورهای شرق و غرب شده است و تمامی کشورهای جهان کالاهای خود را برای فروش به سمت و سوی کشورهای خاورمایه روانه میکنند. هم اکنون چینیها به شکل مستقیم و غیرمستقیم در تمام عرصههای صنعتی کشورمان نفوذ کردهاند و شاید اگر آنها نبودند همین پراید را هم نداشتیم. بعضی از مردم ما به لطف خودروسازان چینی، از حداقلهای خودروسازی جهان بهره برده و خودروهایی متفاوت را سوار شدهاند. چینیها بازار خودروی ایران را هدف قرار داده و چه بخواهید و چه نخواهید، یا باید خودروهای صد در صد چینی را خریداری کنید و یا از قطعات چینی برروی خودروهای به ظاهر ایرانی استفاده کرده و راهی جادهها شوید!؛ البته قشر مرفه جامعه از این قاعده مستثناء هستند. بگذریم…!
اکنون خبر رسیده است که یکی از غولهای بزرگ چینی و پر سرصدای جهان به ایران خواهد آمد! نام این غول چینی تانگ است. نام این خودروی شاسیبلند برگرفته از نام یکی از امپراتوریهای مقتدر چینی بوده و کمپانی BYD به واسطه آوازه این امپراتوری نام تانگ را برای محصول انقلابی خود برگزیده است.
تانگ در جریان نمایشگاه خودروی پکن در سال ۲۰۱۴ رونمایی شد و تعجب تمام علاقهمندان به خودرو را برانگیخت. این خودرو را باید بخشی از قدرت و توانمندی چینیها در صنعت خودروسازی جهان بدانیم و دیگر وقتش رسیده که نگاه و تفکر خود را نسبت به محصولات چینی تغییر دهیم. در ادامه به بررسی این غول هیجانانگیز میپردازیم؛ پس با چرخان همراه باشید!
طراحی بیرونی و داخلی
ابتدا اجازه دهید تا نگاهی به ظاهر تانگ بیاندازیم. تانگ به لحاظ ظاهری از شکل و شمایل سبک و سادهای برخوردار بوده و شباهتهایی میان این خودرو و برخی از محصولات کمپانی لکسوس دیده میشود.
بوی کپیبرداری در محیط داخلی تانگ احساس میشود؛ ولی با تغییراتی که مهندسان BYD در شکل و شمایل کلی خودرو به وجود آوردهاند باید گفت ما با یک خودروی عالی و زیبا روبروی شدهایم که قطعا نظر خیل کثیری از مردم را جلب خواهد کرد.
به طور کلی طراحی بیرونی و محیط داخلی تانگ را باید بسیار خوب و مناسب ارزیابی کرد؛ البته بحث زیبایی و… یک بحث سلیقهای و شخصی بوده و شاید بعضیها این طراحی را نپذیرند! به هر حال این شما و تصاویر تانگ!
پیشرانه و مشخصات فنی
تانگ را سریعترین و قدرتمندترین شاسیبلند هیبریدی جهان میدانند. این خودرو از سه پیشرانه بهره میبرد. پیشرانه اصلی این خودرو یک موتور ۲ لیتری بنزینی و توربو با قدرت ۲۰۵ اسببخار و گشتاور ۳۲۰ نیوتنمتر است.
دو پیشرانه الکتریکی در عقب و جلوی خودرو با قدرت ۱۵۰ اسببخار و گشتاور ۲۰۰ نیوتنمتر قرار گرفتهاند که در مجموعه قدرت خروجی تانگ را به ۵۰۵ اسببخار میرسانند. قدرت پیشرانههای مذکور به واسطه یک گیربکس شش سرعته دو کلاچه به تمام چرخها منتقل میشود.
تانگ در صورت استفاده از تمام پیشرانههای خود شتابی عجیب خواهد داشت! شاید شما فکر کنید که ولوو XC90 T8 سریعترین شاسیبلند هیبریدی جهان است؛ اما اشتباه کردهاید! تانگ با شتابی کمتر از ۵ ثانیه سریعترین شاسیبلند هیبریدی جهان بوده و با اندکی تغییرات و سفارشیسازی از جانب کمپانی BYD به رکورد ۴.۴ ثانیه رسیده و تبدیل به یک شاسیبلند بیهمتا میشود.
برای درک بهتر این موضوع باید متذکر شویم که شتاب و قدرت تانگ حتی از مرسدسبنز AMG GLE 63 و BMW X6 نیز بهتر است! باک سوخت این خودرو ۵۳ لیتر و باتریهای لیتیومیون آن ۱۸.۴ کیلووات انرژی ذخیره میکنند.
در حالت ترکیبی و زمانی که از قدرت تمام پیشرانهها استفاده میکنید تنها با هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش حدود ۲ لیتر سوخت مصرف میشود و اگر فقط از پیشرانههای الکتریکی استفاده کنید، میتوانید تا ۸۰ کیلومتر رانندگی کرده و لذت ببرید.
ایمنی
تانگ را باید یکی از ایمنترین خودروهای چینی دانست. این خودرو مجهز به سیستمی جهت ایمنی سیستم برق رسانی شده و مجهز به ۶ کیسه هوا است. از طرفی سیستمهای کنترلی ABS+EBD, ESP, TCS, HDC, HAC, HBA, EPB, BOS, ATS را هم باید به این خودرو افزود!
امکانات
به طور کلی تانگ را باید بهشت تکنولوژی و امکانات نامید. تانگ هر آنچه شما احتیاج دارید برایتان فراهم کرده است. از جمله امکانات تانگ میتوان به صفحه نمایشگر ۱۰.۲ اینچی (دیویدی پلیر، GPS، تلویزیون دیجیتال،رادیو، پورت USBو…)،سیستم چند رسانهای برای سرنشیان عقب، صندلیهای چرمی، تهویه مطبوع و تصفیه کننده هوا، دوربین ۳۶۰ درجه، چهار سنسور پارک، حالتهای رانندگی مختلف(شن و ماسه، گل، برف)، کروز کنترل، پارک خودرو به وسیله ریموت کنترل و… اشاره کرد.
کلام آخر
عرضه تانگ در ژوئن سال ۲۰۱۵ در کشور چین آغاز شد. کمپانی BYD در سال ۲۰۱۵، در مجموع ۱۸۳۷۵ دستگاه از آن را با قیمتی در حدود ۴۸ هزار دلار آمریکا فروخته است. این کمپانی در ۹ ماه اول سال ۲۰۱۶ توانست بیش از ۲۶۷۸۰ دستگاه از نسخههای مختلف تانگ را بفروش برساند.
این خودرو بزودی توسط شرکت کارمانیا وارد ایران شده و قیمت تقریبی آن حدود ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود. پرداخت ۲۰۰ میلیون تومان برای یک خودروی چینی بسیار زیاد است؛ اما اگر نیمنگاهی به بازار ایران و محصولات مختلف کمپانیهای متفاوت در بازه قیمتی ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان انداخته باشید؛ متوجه میشود که تانگ با این امکانات و پیشرانه قدرتمندش بیرقیب بوده و شانس خوبی برای فروش مطلوب در بازار ایران دارد.
منبع آی تی رسانه