برنامه مارک زاکربرگ برای پیش‌گیری از رسوایی‌های مشابه کمبریج آنالیتیکا در فیسبوک

سرانجام مارک زاکربرگ به سکوت خود درباره‌ی رسوایی کمبریج آنالیتیکا پایان داد، این رسوایی مشکلات عدیده‌ای را برایفیسبوک به بار آورده و باعث افت ۴۰ میلیارد دلاری ارزش بازار آن شده است. زاکربرگ اعلام کرد که فیسبوک به کاربران اطلاع خواهد داد که اطلاعات چه کسانی مورد سوءاستفاده قرار گرفته است. در بیانیه‌ی زاکربرگ که روز گذشته در پروفایل فیسبوک وی منتشر شده، چنین آمده است:

ما مسئولیت حفاظت از اطلاعات شما را برعهده داریم و اگر در این امر ناتوان باشیم، پس شایستگی ارائه‌ی خدمات به شما را نداریم.

رسوایی اخیر به Cambridge Analytica مربوط می‌شود؛ یک مؤسسه‌ی پژوهش‌های سیاسی که پیش‌تر توسط کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ استفاده می‌شد. ظاهرا کمبریج آنالیتیکا، بدون کسب اجاره، از اطلاعاتی که ۵۰ میلیون نفر از کاربران فیسبوک در این شبکه‌ی اجتماعی به اشتراک گذاشته‌اند، بهره‌برداری کرده است؛ اما برخی از کارشناسان می‌گویند، هنگامی که صحبت از سوءاستفاده‌ از اطلاعات کاربران فیسبوک می‌شود، رسوایی اخیر، تنها نقطه‌ی شروعی برای آن به حساب می‌آید.

زاکربرگ می‌گوید تغییراتی که «چندین سال پیش» در سازوکار فیسبوک ایجاد شده‌اند، هم‌اکنون از پیش‌آمدن رخدادهایی از این دست، جلوگیری می‌کنند؛ اما مدیرعامل این شبکه‌ی اجتماعی مدعی است که برای پیش‌گیری هرچه بهتر از چنین وقایعی، سه گام دیگر نیز به روند عملکرد فیسبوک اضافه خواهد شد. غول دنیای شبکه‌های اجتماعی در پستی دیگر، به ۶ گام اشاره کرده است که از این پس پیش خواهد گرفت.

در ابتدا فیسبوک، تمام اپلیکیشن‌هایی را که پیش از سال ۲۰۱۴ منتشر شده و به «حجم بالایی از اطلاعات دسترسی دارند»، مورد ارزیابی قرار خواهد داد، خاطرنشان می‌کنیم که فیسبوک از آن سال، مقدار اطلاعات در دسترس اپلیکیشن‌ها را محدود کرد. این شبکه‌ی اجتماعی به کاربران اطلاع خواهد داد که اطلاعات چه کسانی توسط شرکت‌های مختلف، از جمله کمبریج آنالیتیکا مورد «سوءاستفاده» قرار گرفته است.

فیسبوک از این پس «دسترسی توسعه‌دهندگان به داده‌ها را برای جلوگیری سوءاستفاده‌های دیگر، بیش از پیش محدودتر خواهد کرد». به‌صورت پیش‌فرض، توسعه‌دهندگان تنها به نام، تصویر پروفایل و آدرس ایمیل دسترسی خواهند داشت و در صورتی که بیش از سه ماه از آن استفاده نکنند، دسترسی آن‌ها محدود خواهد شد.

غول دنیای شبکه‌های اجتماعی از این پس سعی خواهد کرد تا کاربران را نسبت به اینکه «چه اپلیکیشن‌هایی به اطلاعات آن‌ها دسترسی دارد»، آگاه کند؛ بدین مفهوم که کاربران «ابزاری» را مشاهده خواهند کرد که به آن‌ها در شناسایی اپلیکیشن‌هایی که از اطلاعات آن‌ها استفاده می‌کنند و جلوگیری از کارکردشان کمک می‌کند.

در پست فیسبوک آماده است که این شبکه‌ی اجتماعی در نظر دارد تا برنامه‌ی «Bug Bounty» خود را گسترش دهد؛ برنامه‌ای که به‌موجب آن، غول دنیای شبکه‌های اجتماعی به آن دسته از پژوهشگران حوزه‌ی امنیت که «سوءاستفاده‌ی توسعه‌دهندگان از اطلاعات» را گزارش می‌دهند، پاداش می‌دهد.

تانی کال

برگرفته از BUSINESSINSIDER

زومیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *