ویشکا آسایش (زاده ۱۳۵۱) از هنرپیشگان ایرانی است. وی خواهرزاده مازیار پرتو (فیلمساز برجسته ایرانی)، و نوه شین پرتو (نویسنده و شاعر) است.
زمینه فعالیت : سینما و تلویزیون
ملیت : ایرانی
تولد : ۱۶ آبان ۱۳۵۱ – ۷ نوامبر ۱۹۷۲
تهران ایران
پیشه : بازیگر و طراح صحنه و لباس
سالهای فعالیت : ۱۳۷۶ تا کنون
همسر(ها) : رضا قبادی
فرزندان: گیو Giv (زاده دسامبر ۲۰۰۵)
مدرک تحصیلی : لیسانس طراحی صحنه و لباس از دانشگاه لندن
زندگی هنری
با بازی در نقش قطام در مجموعه تلویزیونی امام علی به شهرت رسید. سپس در نقش یک عروسک در فیلم ساحره تواناییهای اش را به نمایش گذاشت و موافقان و مخالفان زیادی پیدا کرد. اگرچه سینمای ایران استعداد وی را چندان نشناخت و بیشتر با تکیه بر ژستهای آزاد او و جذابیت جوانش نقشهای نه چندان خلاقی را به وی پیشنهاد کرد. با این حال بازیهای موفقی وی در دو فیلم عشق + ۲ و بلوغ او را به عنوان بازیگری آگاه معرفی کرد.
بازی او که در فیلم «مسافر ری» در نسخه به نمایش درآمده در اکران عمومی بسیار لطمه خورد، متفاوتترین نقش سینمایی او به حساب میآید.
بازی وی در سریال مختارنامه و در نقش جعده، همسر امام حسن، تکراری است بر نقش قطام در سریال امام علی که ویشکا آسایش آن را به خوبی ایفا نمود.
او طراحی صحنه را هم برای اولین بار در فیلم دنیا تجربه کرد.
در سال ۱۳۸۹ برای بازی در فیلم ورود آقایان ممنوع سیمرغ بهتربن بازیگر زن را از جشنواره بیست و نهم فیلم فجر دریافت کرد.
هیچ کس باور نمی کرد که یک طراح صحنه بتواند بازی کند ، اما ویشکا آسابش نه تنها بازی می کند بلکه با اولین بازی اش در حد یک ستاره می درخشد و حتی آنقدر خوب بازی می کند که یکی از چهره های طراز اول بازیگری بدل می شود . دایی اش مازیار پرتو یکی از بزرگترین نام ها در عرصه سینمای ایران به شمار می رود ، اما هیچگاه زیر سیطره نام وی قرار نگرفت . ویشکا آسایش متولد ۱۳۵۱، مدرک لیسانس خود را از دانشگاه لندن دریافت کرده است .اولین بار با مجموعه امام علی علیه السلام به کارگردانی داوود میر باقری در سال ۱۳۷۰ مقابل دوربین قرار گرفت و نقش قطام در این مجموعه مذهبی تاریخی چنان محبوب می شود که نامش را گاه با آن نقش به خاطر می آورند . او با ایفای کارکتر که در پی انتقام عقل و دین ابن ملجم را را می رباید تا به وسیله او امام علی علیه السلام را به شهادت برساند . معروفیت را تجربه می کند.
پس از آن اگر چه حضورش کم و ناچیز بود ، اما با نگاهی به کارنامه اش در می یابید که چقدر گزیده کار است . پس از مجموعه امام علی علیه السلام چندین سال کنار می کشد و سپس دوباره با داوود میر باقری همراه می شود و این بار در ساحره ایفای نقش می کند که دشوارترین کارکتری بود که تا به امروز ایفا کرده است . این فیلم که برداشتی از عروسک پشت پرده بود یک محصول هنری قابل توجه برای ارائه توانایی های آسایش به شمار می رفت و او با نقش دوگانه اش به صورت یک انسان و یک عروسک همه را انگشت به دهان می کند.مخصوصا صحنه هایی که به عنوان یک عروسک بازی قابل توجه و نا متعارفی را به نمایش می گذارد. اگر چه فضای فیلم و قدرت میرباقری در گرفتن از بازیگرانش چنان بود که همه هنرپیشه ها روان و تا حد عالی نقش آفرینی کردند.سال بعد از آن در عشق +۲ ساخته رضا کریمی بازی می کند که در آن مقابل امین تارخ قرار می گیرد این فیلم نشان می دهد انتخابهای آسایش ار سر تصادف نیست و او به خوبی قابلیتهای نقش ها را می شناسد . سال ۱۳۷۸ به همراه مسعود جعفری جوزانی بلوغ را به سرانجام می رساند که همبازی اش در این فیلم حسین یاری علیرغم اینکه چند سال زودتر از او به سینما آمده بود از وی عقب می ماند.
میر باقری مجدد به سراغ او می آید تا باز هم یک فیلم مجموعه تاریخی مذهبی دیگر ساخته شود . این بار هم همان تقریبا همان تیم بازیگری بودند و مسافر ری را با همان عوامل ساخته شد اگر چه بازی متفات آسایش در این کار در نسخه به نمایش در آمده در اکران عمومی بسیار لطمه خورده و این بازیگر آنطور که باید و شاید دیده نمی شود پس از آن هم مدتی غیبت می کند و بعد از سال ۸۱ باز می گردد و این بار تنها به فعالیت رشته تحصیلی خود می پردازد . دنیا کاری از منوچهر مصیری و معصومیت از دست رفته و مجموعه تاریخی مذهبی دیگری از داوود میر باقری بود که هردوی آنها آسایش به عنوان طرح صحنه حضور داشت . دوسال پس از این کارها که تجربه های موفقی برایش به شمار می رفتند در دو فیلم گل یخ و هشت پا بازی می کند او در گل یخ که سال ۸۴ به اکران در آمد ایفاگر شخصیتی است که در پی عاشق شدن روی مردی سرمایه گذاری می کند که دل گرو همسر گم شده اش دارد . بازی او در صحنه هایی از فیلم که با تلفن صحبت می کند و نمایش از یک فرد عصبی و هیستیریک را به نمایش می گذارد و جزو بازی های درخشان فیلم به شمار میرود.
فیلمهای سینمایی
برف روی کاجها (پیمان معادی ۱۳۹۰)
خوابم میآد (رضا عطاران ۱۳۹۰)
پرتقال خونی (سیروس الوند ۱۳۸۹)
ورود آقایان ممنوع (رامبد جوان ۱۳۸۹)
کتاب قانون (مازیار میری – ۱۳۸۸)
موسیقی زمستانی (کامران قدکچیان – ۱۳۸۶)
گل یخ (کیومرث پوراحمد – ۱۳۸۳)
هشتپا (علیرضا داوودنژاد – ۱۳۸۳)
دنیا (فقط به عنوان طراح صحنه – منوچهر مصیری – ۱۳۸۱)
مسافر ری (داود میرباقری – ۱۳۷۹)
بلوغ (مسعود جعفری جوزانی – ۱۳۷۸)
عشق + ۲ (رضا کریمی – ۱۳۷۷)
ساحره (داود میرباقری – ۱۳۷۶)
مجموعههای تلویزیونی
معصومیت از دست رفته (فقط طراحی صحنه داود میرباقری – ۱۳۸۱)
امام علی (ع) (داود میرباقری – ۱۳۷۰)
نرد بام آسمان محمد حسین لطیفی – ۱۳۸۸
مختارنامه داوود میرباقری ۱۳۸۹