با توجه به این نکته پژوهشگران موسسه کارلزرو آلمان موفق شدند عینک آفتابی ویژهای را طراحی کنند که به سلولهای خورشیدی ارگانیک تجهیز شده است. این عینک قادر است از طریق سلولهای خورشیدی که درون شیشههای عینک تعبیه شده است برقی به میزان 200 میلیوات را تولید کند. دانشمندان به جای آنکه از سلولهای سیلیکونی سنتی برای این منظور استفاده کنند تصمیم گرفتند از سلولهای خورشیدی ارگانیکی استفاده کنند به دلیل آنکه این سلولها شفاف، انعطافپذیر و سبک بوده و مهمتر از آن به شکلها و رنگهای مختلف میتوان آنها را طراحی کرد.
هر یک از سلولهای خورشیدی قرار گرفته در این عینکها حدود 6 گرم وزن و 1.6 میلیمتر ضخامت دارند. این سلولها به شکل تجاری و با هدف قرارگیری در فریم عینکهای آفتابی ساخته شدهاند. قاب این عینکهای آفتابی دارای بخشهای الکترونیکی خاصی همچون ریزپردازشگر، دو حسگر و دو صفحهنمایش است. دکتر الکساندر کلمسن، مدیر گروه Organic Photovoltaics موسسه کارلزرو در این ارتباط گفته است: «ما انرژی خورشیدی را به حوزهای وارد کردیم که تاکنون هیچیک از فناوریهای خورشیدی در این زمینه موفق نبودند.» شیشههای این عینک انرژی لازم برای فعال کردن بخشهای الکترونیکی را تامین میکند.
این لنزها قادر هستند میزان نوردهی فعلی (میزان تابش نور خورشید) و دمای محیطی را در قالب نوارهای اندازهگیری نمایش دهند. در حالی که این عینکها زمانی که در مجاورت نور مستقیم خورشید قرار داشته باشند بهترین عملکرد را خواهند داشت، اما هر یک از شیشههای این عینک قادر هستند 200 میلیوات برق را در فضای بسته تولید کنند که تقریبا میانگین انرژی است که در اکثر ادارات و مناطق مسکونی این عینکها قادر به تولید آن هستند. هر چند 200 میلیوات ممکن است چندان زیاد به نظر نرسد، اما برای آنکه بتواند انرژی دستگاههایی همچون یک سمعک یا گامشمار را تامین کند کافی است. از این فناوری در ارتباط با پنجره ساختمانهای مسکونی نیز میتوان استفاده کرد. جایی که فناوری فوق قادر خواهد بود انرژی بیشتری را تولید کند. نتایج این پژوهش و دستاوردهای این گروه آلمانی در مجله Energy Technology به چاپ رسیده است.