خانه ورزش اخبار ورزش تیم منتخب لژیونرهای تاریخ ایران

تیم منتخب لژیونرهای تاریخ ایران

0

تیم منتخب لژیونرهای تاریخ ایران

در حال حاضر بیش از ۱۰ بازیکن تیم ملی در خارج از کشور توپ می زنند. حضور این تعداد لژیونر یادآور سالهای طلایی دهه هفتاد است. سالهایی که درخشش ایرانی ها در لیگ های معتبر اروپای چشمگیر بود.

برای انتخاب تیم منتخب لژیونرهای ایران ابتدا به این نکته توجه شده که لژیونر بودن شامل بازیکنانی می‌شود که از ایران راهی اروپا شدند، بازیکنان دوتابعیتی مثل اشکان دژاگه و رضا قوچان نژاد لژیونر برای انتخاب این تیم مدنظر قرار نگرفتند.

همچنین ملاک اصلی کیفیت لیگ و تیمی بوده که لژیونر ایرانی برای آن بازی کرده است. در کنار این ۱۱ بازیکن حدود ۲۰ بازیکن دیگر بودند که بیشتر بازی های خود را در تیم های متوسط بلژیک و اتریش انجام دادند. طبیعتا بازی در لیگ برتر انگلیس و یا تیمی مثل بایرن مونیخ ارزش مضاعفی نسبت به بازی در تیم های پایین‌تر خواهد داشت.

دروازه‌بان: علیرضا حقیقی

تیم منتخب لژیونرهای تاریخ ایران

نیما نکیسا، علیرضا حقیقی، سوشا مکانی و امیر عابدزاده دروازه‌بانی بودند که راهی اروپا شدند اما هیچکدام درخشش خیره کننده‌ای از خود به جا نگذاشتند. با این حال عملکرد علیرضا حقیقی از دیگران بهتر بود. او در رابین کازان روسیه، اسپورتینگ کوییا، پنافیل، ماریتیمو پرتغال و اسکیلستونای سوئد عضو بوده است. حقیقی در این فصل در لیگ سوئد عملکرد خوبی داشته است. او با پنافیل هم ۲۲ بازی در لیگ برتر پرتغال انجام داد. او حدود ۶۰ بازی به عنوان یک لژیونر انجام داده است. حقیقی این فرصت را دارد که کارنامه خود را بهتر کند.

دفاع وسط: رحمان رضایی

رحمان را باید موفق ترین مدافع ایران در اروپا دانست. این مدافع ملی پوش در سال ۲۰۰۲ راهی سری آ ایتالیا شد و به پروجا پیوست. او به اولین ایرانی تبدیل شد که در سری آ گل زده است. رضایی در ادامه برای مسینا و لیورنو هم بازی کرد. در مجموع او هفت سال در ایتالیا حضور داشت و ۱۷۱ بازی و ۸ گل به عنوان لژیونر اروپایی در کارنامه دارد. رضایی در ۱۲۹ بازی در سری آ شش گل زده است. آماری که بعید است در آینده هم کسی به آن نزدیک شود.

دفاع راست: مهدی مهدوی‌کیا

خیلی او را موفق ترین لژیونر تاریخ ایران می دانند. ۱۱ سال حضور و انجام ۲۵۵ بازی در بوندس‌لیگا، حضور در تیم منتخب قرن هامبورگ، کسب عنوان بهترین گلساز بوندس‌لیگا، کسب عنوان بهترین بازیکن فصل هامبورگ عناوینی است که شاید مشابه آن هم در آینده نصیب هیچ ایرانی نشود. مهدی مهدوی کیا حدود یک دهه بسیار موفق در بوندس‌لیگا داشت. موشک ایرانی هامبورگ هم در پست گوش راست و هم در پست دفاع راست بازیهای درخشانی برای تیمش انجام داد. بازی‌های فوق العاده او در سال ۲۰۰۳ برای هامبورگ موجب شد تا به عنوان مرد سال آسیا هم برسد. مهدی در مجموع ۲۷۵ بازی در اروپا انجام داد و ۳۲ گل زد.

دفاع چپ: مهرداد میناوند

میناوند پس از جام جهانی راهی اروپا شد و سالهای خوبی را در تیم اشتروم گراتس اتریش پشت سر گذاشت. مهرداد در ۶۷ بازی برای اشتروم گراتس به میدان رفت و با این تیم قهرمانی لیگ اتریش را جشن گرفت. او سه فصل در لیگ قهرمانان اروپا حضور داشت و ۱۴ بازی انجام داد. میناوند بازی مقابل تیم های بزرگی مثل رئال، اینتر، منچستر یونایتد و مارسی را تجربه کرد. میناوند یک مقطع کوتاه هم عضو تیم شارلروای بلژیک بود.

هافبک وسط: آندرانیک تیموریان

کریم باقری اولین ایرانی بوندس‌لیگا بود، تیموریان اما اولین ایرانی موفق این رقابتهای معتبر لقب گرفت. او پس از جام جهانی ۲۰۰۶ راهی بولتون انگلیس شد و در همان فصل اول درخشش قابل توجهی در لیگ برتر انگلیس داشت. او در ۱۷ بازی لیگ برتری‌اش دو گل زد. در مجموع در آن فصل ۳۰ بازی برای بولتون انجام داد و موفق به زدن پنج گل شد. آندو در مجموع پنج سال در لیگ برتر انگلیس حضور داشت و برای تیم های بولتون، بارنزلی و فولام بازی کرد. تیموریان در مجموع ۴۲ بازی در انگلیس انجام داد. آندو البته فقط در فصل اول، حضور موفقی در لیگ برتر داشت و در چهار سال بعد فقط موفق به انجام چهار بازی در لیگ برتر شد.

هافبک وسط: جواد نکونام

یکی از موفق ترین لژیونرهای ایران و قطعا موفق ترین لژیونر ایران در لالیگا. جواد پس از جام جهانی ۲۰۰۶ به اوساسونای اسپانیا پیوست و خیلی زود خود را در لالیگا جا انداخت. گل حساس او به بوردو در جام یوفا باعث محبوبیت این هافبک ایرانی شد. جواد شش سال و نیم برای اوساسونا بازی کرد. نکونام در ۱۹۷ بازی برای اوساسونا انجام داد. او در ۱۴۹ بازی در لالیگا ۲۴ گل زد، آماری دست نیافتنی.

هافبک هجومی: مسعود شجاعی

شجاعی هم حالا یکی از لژیونرهای باسابقه فوتبال ایران محسوب می‌شود. او ده سالی است که لژیونر شده و هشت سالش را در اروپا توپ زده است. او ۱۴۱ بازی در اسپانیا انجام داده و ۴۳ بازی هم در یونان انجام داده است. شجاعی ۱۰۱ بازی در لالیگا انجام داد و چندین فصل بازیکن ثابت اوساسونا در این رقابتهای مهم بود. پنج سال بازی در اوساسونا، یک فصل حضور در لاس‌پالماس و دو سال بازی در پانیونیوس یونان در کارنامه شجاعی دیده می‌شود. کارنامه شجاعی می تواند پربارتر هم شود.

هافبک هجومی: علی کریمی

بی شک یکی از هیجان انگیزترین دوران یک لژیونر ایران زمان بازی علی کریمی در بایرن مونیخ بود. بازی کردن او و نیمکت نشین شدن چندین ستاره مطرح بایرن اتفاقی شیرین برای هواداران فوتبال بود. کریمی یک نیم فصل رویایی در بایرن داشت اما در ادامه مصدومیت و افت به او اجازه نداد که درخشش را ادامه دهد. با این حال بازی کردن در آن بایرن پرستاره و قهرمانی در بوندس‌لیگا و جام حذفی یک افتخار بزرگ برای کریمی است. جادوگر مقطعی هم در شالکه حضور داشت و در کل ۴۲ بازی به عنوان لژیونر انجام داد.

هافبک هجومی: علیرضا جهانبخش

این ملی پوش کنونی یکی از موفق ترین لژیونرها محسوب می‌شود. جهانبخش در سال ۹۲ در ۲۰ سالگی راهی لیگ هلند و تیم نایمخن شد. نایمخن سقوط کرد اما جهانبخش در فصل بعد در لیگ دسته یک غوغا کرد. بازیهای خوب او به نایمخن کمک کرد که به لیگ برتر هلند برگردد. علیرضا هم به عنوان بهترین بازیکن دسته یک معرفی شد. جهانبخش در دو سال و نیم گذشته عضو آلکمار بوده و درخشش خود را در لیگ هلند ادامه داد. مطمئنا سالهای دیگری هم پیش روی جهانبخش خواهد بود.

مهاجم: علی دایی

پرچمدار حضور ایرانی‌ها در اروپا به خوبی انتظارات را برآورده کرد. دایی پس از درخشش در آرمینیا بیله‌فلد راهی بایرن مونیخ بود و سپس سه سال در هرتا برلین بازی کرد. گلهای تاریخی او با پیراهن هرتا به چلسی و میلان هرگز فراموش نخواهد شد. دایی در مجموع ۱۴۲ بازی در اروپا انجام داد و ۲۵ گل هم زد. او راه برای سایر ایرانی ها به خوبی باز کرد.

مهاجم: وحید هاشمیان

بهترین گلزن ایرانی تاریخ بوندس‌لیگا. وحید هاشمیان ۱۱ سال در آلمان توپ زد. او ۲۵۴ بازی برای تیم های هامبورگ، بوخوم، بایرن مونیخ و هانوفر انجام داد و در این ۱۱ سال ۵۴ گل هم به ثمر رساند. سالهای طلایی هلی کوپتر در بوندس‌لیگا فراموش نمی‌شود. در فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۲ موفق شد ۱۰ گل بزند و در فصل بعدش ۱۶ گل با پیراهن بوخوم به ثمر رساند. او در جمع گلزنان برتر بوندس‌لیگا قرار گرفت و راهی بایرن مونیخ شد. هاشمیان با زدن ۳۸ گل بهترین گلزن ایرانی تاریخ بوندس‌لیگاست.

تانی کال

برنامه نود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *