در جنگ شهدای زرتشتی، کلیمی و بهایی داشتیم
نشست خبری فیلم سرو زیر آب با حضور محمد علی باشه آهنگر کارگردان، سید حامد حسینی تهیه کننده، مسعود رایگان، مینا ساداتی، رضا بهبودی، مهتاب نصیرپور، ستاره اسکندری و سیاوش چراغی پور بازیگران این فیلم در پردیس ملت برگزار شد. در این نشست محمد علی باشه آهنگر تاکید کرد که شهدای زرتشتی نسبت به جمعیتشان از شهدای شیعه بیشتر است و ما در جنگ تحمیلی هم شهدای بهایی، زرتشتی و کلیمی داشتیم
باشه آهنگر در ابتدای این نشست در مورد روایت «سرو زیر آب» گفت: «میشود فیلمنامه را هر جوری نوشت و جراحتهایی را برای برخی غلیض تر و یا رقیق تر کرد. قصه اصلی ما چون معراج الشهدا است که این اتفاقات در آن می افتد باید قسمتهایی حتماً نمایش داده می شد.»
او در مورد احتمال عوض کردن ژانر فیلمسازیاش گفت: «سال 90 تا 95 که این فیلم را ساختم اتفاقات مختلفی برای من افتاد و حتی ویس جلویم گذاشتند تا ببینند من ملیت را بیشتر قبول دارم یا شیعه را… 16 بار این فیلم نامه بازنویسی کردیم که کار بسیار سختی است. امیدوارم شش سال شش سال نخواهم فیلم بسازم. از مخاطبان البته تشکر میکنم که به من قوت قلب میدهند.»
این کارگردان در مورد طولانی شدن ساخت این فیلم گفت: «این کشور برای همه است. من سالها پیش بحث قومیتها را مطرح کردم که کاملا به امنیت ملی مرتبط است. شهدای زرتشتی نسبت به جمعیتشان از شهدای شیعه بیشتر هستند. ما شهید کلیمی مسیحی زرتشتی و حتی بهایی داریم. به من در این فیلم فشار می آوردند که زرتشتیان را بردار و اهل سنت را بگذار. مثلاً یکی از اشکالاتی میگفتند این بود: در سکانس هور در فیلمنامه نوشته شده بود پیکرها را با طناب به هم میبندند ولی جایی به من گفتند شما مثل فلان میخواهید اینها را به هم ببندید. من به آنها گفتم اگر یک سکانس کارگردانی کرده باشید میبینید که در شب در مه و فضای شیمیایی در آب متوجه میشدید من این طناب دیده نمیشود و گفتم طناب نبندم از چه چیزی استفاده کنم، گفتند از روبان.»
آهنگر در مورد اسپانسرهای این فیلم گفت: «بسیاری از بخشهای خصوصی ما ابتدا پولهایشان را از بخش دولتی گرفتند و آرام آرام رشد کردند. من آرزویم است که در بخش خصوصی تهیه کنندگان دلشان به فیلمنامه های من گرم شود.»
این کارگردان در مورد بخش هایی از فیلمنامه که در مورد کشتار مکه در دهه 60 هم گفت: «فیلمنامه قبل از فاجعه منا نوشته شده بنابراین اشاره به حادثه مکه به خاطر اتفاقات منا نبود.»
از حاشیه های این فیلم به صدا درآمدن آژیر خطر در سالن بود که گویا بر اثر دود سیگار اتفاق افتاده بود.