سفیدی و درخشانی دندان های هالیوودی تا به حال نظر بسیاری از ما را به خود جلب کرده است. بسیاری از افراد با خود فکر می کنند که چگونه می شود که من هم دندان های سفیدی داشته باشم. با چه روش هایی می توانم دندان های خود را مرتبو سفید کنیم؟

در فیلم‌ها و سریال‌های خارجی دیده‌اید که بعضی هنرپیشه‌ها دندان‌های سفید و بسیار مرتبی دارند، به‌طوری‌که وقتی لبخند می‌زنند دندان‌های تمیز و زیبای‌شان به جذابیت آن‌ها کمک می‌کند. اما راز این لبخند زیبا چیست؟ دکتر عاطفه دانای معنوی، فارغ‌التحصیل دانشگاه تهران، متخصص زیبایی و دندان‌پزشکی ترمیمی به شما می‌گوید که هنرپیشه‌ها برای زیبایی دندان‌هایشان از چه روش‌هایی استفاده می‌کنند.

دندان‌های همه هنرپیشه‌ها ترمیم شده است

لبخند هالیوودی تبدیل به اصطلاحی عامیانه و فراگیر شده است، درحالی‌که این اتفاق ابعاد مختلفی دارد و روش‌های آن بسته به افراد مختلف، متفاوت است. خط لبخند درواقع خطی فرضی است که از گوشه لب هنگام خندیدن ایجاد می‌شود و باید موازی دندان‌های بالایی باشد. تمام هنرپیشه‌های هالیوودی، دندان‌های ترمیم‌شده دارند، اما ۹۰ درصد آن‌ها را روکش‌های زیبایی تشکیل می‌دهد، که البته من این روش را برای هر کسی توصیه نمی‌کنم. اگر کسی دندان‌های مرتبی دارد، اما دوست دارد دندان‌هایش بزرگ‌تر یا کوچک‌تر شوند یا خط لبخند زیبایی داشته باشد، قطعا این کار درمان‌شدنی است.

چند روش برای این کار وجود دارد که شامل استفاده از لمینت‌های سرامیکی، کامپوزیت‌های زیبایی و درنهایت، روکش‌های زیبایی می‌شود. البته اغلب روکش‌هایی که در خارج از ایران استفاده می‌شوند، لمینت‌های سرامیکی هستند و از روش‌هایی مانند کامپوزیت کمتر در کشورهای اروپایی و آمریکایی استفاده می‌شود. باید به این نکته هم توجه داشت که مواد شیمیایی بسیاری مانند لاک دندان، قلم‌های سفیدکننده و موارد دیگر، وارد بازار کشورمان و داروخانه‌ها شده‌اند، این موارد برای چند ساعت دندان‌ها را سفید و مرتب نشان می‌دهد، اما با اولین مسواک تاثیر آن‌ها از بین خواهد رفت.

 

روش‌های مختلف برای مرتب‌کردن دندان

اگر کسی دندان‌های ردیف و سالم دارد و از فرم آن‌ها راضی است، می‌تواند از انواع بلیچینگ‌ها شروع کند و صاحب لبخندی درخشان و زیبا شود. اما این اتفاق به شرط داشتن دندان‌هایی با فرم مرتب اتفاق می‌افتد. درنهایت، اگر دندان‌ها چندان مرتب نباشند یا اندازه آن‌ها احتیاج به تغییر داشت، می‌توان بنا بر شرایط فرد مورد نظر از روش‌های بالا شامل لمینت، کامپوزیت یا روکش استفاده کرد.

کامپوزیت‌ها تراش‌های کمتر و محافظه‌کارانه‌تری دارند و با استفاده از آن‌ها، دندان خیلی تراش نمی‌خورد. اگر بخواهیم از رنگ‌های سفیدتر استفاده کنیم، مقداری تراش روی دندان‌ها الزامی است، اما این تراش‌ها باعث آسیب‌دیدن دندان و ایجاد حساسیت نمی‌شوند. کامپوزیت به‌صورت یک کاور روی دندان کشیده می‌شود و فرم‌دادن به آن و ایجاد تغییرات روی دندان برعهده دندان‌پزشک است. انجام کامپوزیت طی ۱ تا ۲ جلسه توسط دندان‌پزشک انجام می‌شود.

روش بعدی استفاده از لمینت‌های سرامیکی است. لمینت‌ها در لابراتوار ساخته می‌شوند و به همین دلیل هزینه بیشتری نسبت به کامپوزیت دارند. علاوه‌براین، قالب‌گیری دندان برای استفاده از لمینت‌ها به ایجاد تراش روی دندان نیاز دارد و بسته به نوع لمینت عمق این تراش‌ها بیشتر یا کمتر می‌شود. لمینت‌ها برای افرادی استفاده می‌شوند که دندان‌های آن‌ها به تغییر رنگ زیادی نیاز دارد یا بدفرمی‌هایی دارند که احتیاج به درمان‌هایی مانند ارتودنسی دارد و با کامپوزیت‌های زیبایی درمان نمی‌شوند.

محدویت سنی برای انجام ارتودنسی لمینت‌های سرامیکی کامپوزیت‌های زیبایی سفیدی دندان هنرپیشه ها روکش های زیبایی دندان روش های مرتب‌ کردن دندان تعداد جلسات درمان با کامپوزیت   محدویت سنی برای انجام ارتودنسی لمینت‌های سرامیکی کامپوزیت‌های زیبایی سفیدی دندان هنرپیشه ها روکش های زیبایی دندان روش های مرتب‌ کردن دندان تعداد جلسات درمان با کامپوزیت

کسانی که دندان‌های آن‌ها عصب‌کشی و درمان ریشه روی آن انجام شده و احتیاج به تغییر رنگ زیادی دارد، ناهنجاری‌های فکی شدید دارند و پایه دندان آن‌ها به‌صورتی نیست که بتوان با لمینت‌های زیبایی یا کامپوزیت روی آن‌ها کار کرد، وارد فاز سوم درمان یعنی استفاده از روکش‌های زیبایی می‌شوند. در این نوع درمان، تمام دندان تراش می‌خورد و روکش زیبایی روی آن قرار می‌گیرد.

از نظر من بهترین درمان به‌علت نوع تراشی که روی دندان ایجاد می‌شود، استفاده از کامپوزیت است که آسیب کمتری برای دندان‌ها خواهد داشت.

تعداد جلسات درمان چقدر است؟

درمان با کامپوزیت که حداقل ۶ و حداکثر ۱۰ دندان را شامل می‌شود، همان‌طور که اشاره کردم، ۱ تا ۲ جلسه زمان می‌برد و تمام مراحل درمان توسط دندان‌پزشک و در مطب انجام می‌شود، اما در درمان‌های دیگر که شامل لمینت و روکش‌های زیبایی است، طول دوره درمان به زمانی بستگی دارد که در آزمایشگاه و برای ساخت آن‌ها صرف می‌شود.

آیا این درمان‌ها احتیاج به مراقبت‌های خاص دارند؟

بله. این درمان‌ها به مراقبت و پیگیری زیادی احتیاج دارند. بهداشت دهان و دندان‌ها باید چندبرابر گذشته رعایت شود. استفاده از نخ دندان و ارتقای تعداد دفعات استفاده از مسواک از یک بار در شب، بعد از هر وعده غذایی الزامی است.

در مورد کامپوزیت‌های زیبایی که ساخته دست هستند به مراقبت‌های غذایی هم احتیاج است. برخورد مواد غذایی سفت با دندان باعث لب‌پرشدن این کامپوزیت‌ها و آسیب‌دیدن آن‌ها می‌شود. علاوه‌براین، احتمال تغییر رنگ کامپوزیت‌ها به‌دلیل استفاده از مواد دخانی یا نوشیدن زیاد قهوه و چای وجود دارد. اما لمینت‌های سرامیکی احتمال رنگ‌پذیری ندارند و تنها محل تماس دندان‌ها با لمینت ممکن است دچار تغییررنگ شوند که با جرم‌گیری برطرف می‌شود.

آیا این درمان‌ها دائمی‌اند؟

تا‌به‌حال مراجعه‌کننده‌ای نداشته‌ام که تمایل به برداشتن کامپوزیت دندان خود داشته باشد، زیرا فرد به شکل فعلی دندان خود عادت کرده و تمایلی به تغییر آن ندارد. به‌هرحال باید بدانید که کامپوزیت‌ها معمولا قابل برداشت هستند، زیرا دندان در زیر روکش کامپوزیت تراش چندانی نمی‌خورد.

اما این مسئله در مورد لمینت‌های سرامیکی و روکش‌ها صادق نیست، لمینت‌ها و روکش‌ها باید مادام‌العمر روی دندان‌ها قرار داشته باشند و چنانچه دچار آسیب شوند، به قالب‌گیری مجدد و تعویض آن‌ها نیاز خواهد بود.

محدویت سنی برای انجام ارتودنسی لمینت‌های سرامیکی کامپوزیت‌های زیبایی سفیدی دندان هنرپیشه ها روکش های زیبایی دندان روش های مرتب‌ کردن دندان تعداد جلسات درمان با کامپوزیت   محدویت سنی برای انجام ارتودنسی لمینت‌های سرامیکی کامپوزیت‌های زیبایی سفیدی دندان هنرپیشه ها روکش های زیبایی دندان روش های مرتب‌ کردن دندان تعداد جلسات درمان با کامپوزیت   محدویت سنی برای انجام ارتودنسی لمینت‌های سرامیکی کامپوزیت‌های زیبایی سفیدی دندان هنرپیشه ها روکش های زیبایی دندان روش های مرتب‌ کردن دندان تعداد جلسات درمان با کامپوزیت

آیا محدودیت سنی برای استفاده از این درمان‌ها وجود دارد؟

هیچ‌گونه محدودیتی از نظر سن وجود ندارد. اما به این معنی نیست که یک دختر پانزده‌ساله دندان‌هایش را لمینت کند، زیرا در این سن امکان ایجاد زیبایی با استفاده از ارتودنسی وجود دارد و این گزینه در این سن بهترین و دائمی‌ترین راه برای درمان ناهنجاری‌های فک و دندان است. این درمان‌ها برای کسی توصیه می‌شود که از نظر سنی آمادگی این درمان را ندارد یا با توجه به طول درمان و سختی‌های ارتودنسی، امکان استفاده از این درمان را ندارد.

محدویت سنی برای انجام ارتودنسی چقدر است؟

علم امروز محدودیتی برای سن ارتودنسی قائل نیست. این درمان را می‌توان تا ۴۰ یا ۵۰ سالگی هم انجام داد، اما تفاوت در طول دوره درمان و برگشت‌پذیری آن است. برای سنین بالا، طول دوره درمان بیشتر و احتمال بازگشت‌پذیری آن هم زیاد است.

هزینه درمان برای هرکدام از این درمان‌ها در چه حدودی می‌تواند باشد؟

کامپوزیت‌های درمانی نسبت به سایر درمان‌ها هزینه‌های کمتری دارند، اما لمینت‌ها و روکش‌ها، به‌دلیل زمان و موادی که در لابراتوار صرف ساخت آن‌ها می‌شود هزینه بیشتری خواهند داشت. به‌طور کلی، هزینه برای هر واحد دندان بستگی به تعرفه‌های مصوب دندان‌پزشکی دارد.

ایده آل

  • دندان

    درمان درد ریشه دندان

    درمان درد ریشه دندان یکی از بد ترین درد هایی که به سراغ انسان می آیند دندان درد است. اسن د…
  • دندان

    لکه روی دندان و راه‌های پیشگیری

    لکه روی دندان و راه‌های پیشگیری برخی از مواقع ممکن است لک‌های زیادی بر روی دندان وجود داشت…
  • Teeth

    انواع بیماری در دهان و دندان

    انواع بیماری در دهان و دندان مطالعات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به بیماری لثه، نسبت به افر…
  • دندان

    رفع تیرگی و زردی دندان

    رفع تیرگی و زردی دندان زردی دندان از شایع ترین مشکلات افراد سیگاری و افرادی است که زیاد چا…
  • دندان

    ترمیم دندان های پوسیده با داروی بیماران آلزایمری

    ترمیم دندان های پوسیده با داروی بیماران آلزایمری سال گذشته پژوهشگران متوجه شدند که تیدگلوس…
  • flossing-teeth

    نخ دندان استفاده کنیم یا نه؟

    نخ دندان استفاده کنیم یا نه؟ احتمالا دندانپزشک تان به شما گفته است که از نخ دندان استفاده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *