راه اندازی استارتاپ با سرمایهای بسیار اندک
چرا یک استارتاپ به پول نیاز دارد
ابتدا اجازه دهید به بررسی این مسئله بپردازیم که اصولا چرا یک استارتاپ نیاز به پول دارد. هیچ هزینه راهاندازی یکسانی برای شروع یک کسب و کار وجود ندارد و بدین ترتیب کسب وکارهای مختلف نیازهای مختلفی دارند. برآورد میزان پول مورد نیاز پیش از آنکه شروع به یافتن شیوههای جایگزین برای تامین منابع مالی شرکت خود کنید، اهمیت خاصی دارد.
کاربردهای ذیل را مد نظر قرار دهید:
- پروانهها و مجوزها. بسته به منطقهای که در آن فعالیت میکنید، ممکن است که برای انجام عملیات، نیاز به تشریفات اداری خاص و ثبت کسب و کار خود داشته باشید.
- تدارکات. آیا مواد خام خریداری میکنید؟ آیا به کامپیوتر و سایر دستگاهها نیاز دارید؟
- تجهیزات. آیا به ماشینآلات یا نرمافزارهای تخصصی نیاز دارید؟
- فضای دفتری. که هزینه زیادی دارد، و نمیتوانید از چیزهایی مانند اینترنت، هزینههای بهرهبرداری، خدمات سرایداری و اینکه آیا وظائف پشت صحنه سازمانی، مانند حقوق و دستمزد و صدور صورتحساب را برونسپاری میکنید یا خیر، صرفنظر کنید.
- انجمنها، اشتراکات، عضویتها. همه ماهه مشترک کدام نشریات میشوید و با کدام سازمانها ارتباط برقرار میکنید؟
- هزینههای عملیات. همه سوراخ سنبهها را جسجو کنید و از بازاریابی غلفل نشوید.
- هزینههای حقوقی. آیا در طول روند توسعه کسب و کار خود با یک وکیل مشورت میکنید؟
- کارکنان، آزادکاران و پیمانکاران. اگر نمیتوانید کار را به تنهایی انجام دهید، باید به استخدام افراد بپردازید.
اکنون پس از در نظر گرفتن این مطالب، دو راه اصلی برای شروع یکاستارتاپ با پول کمتر دارید: کاهش هزینهها یا افزایش سرمایه موجود از طریق منابع خارجی. در اینجا سه گزینه دارید:
- نیازهای خود را کاهش دهید.
اولین گزینه پیشرو تغییر مدل کسب و کار خود به منظور داشتن نیازهای کمتر همانطور که در بالا فهرست شد، است. برای مثال، اگر تصمیم به راهاندازی شرکتی به عنوان مشاور یا آزادکار دارید، میتوانید هزینه «کارکنان» خود را کاهش دهید و در بدو کار به تنهایی کار کنید. در صورتی که نیاز به فضای دفتری ندارید، میتوانید در منزل کار کنید. حتی میتوانید به بررسی دقیق بپردازید و منابع تدارکاتی ارزانتری بیابید یا کل خطوط تولیدی که تولید آنها در بدو امر بسیار گران تمام میشود را حذف کنید.
اما برخی هزینهها وجود دارند که امکان اجتناب از آنها وجود ندارد. حتی اگر همه هزینههای دیگر را کاهش داده باشید، هزینههای حقوقی و صدور مجوز کار شما را به عقب میاندازند. به گفته SBA بسیاری از کسب و کارهای کوچک کار خود را با کمتر از ۳۰۰۰ دلار شروع کردهاند و فرانچایزهای مستقر در منزل میتوانند با کمتر از ۱۰۰۰ دلار کار خود را شروع کنند.
- خود راه اندازی
گزینه دوم شما، به کارگرفتن ایده تعیین یک دوره «آماده سازی» برای کسب و کارتان است. به عوض آنکه مستقیما و بهطور کامل وارد کسب و کار شوید، میتوانید کار خود را تنها با مقدمات شروع کنید. میتوانید یک وبلاگ یا خدمات حاشیهای راهاندازی کنید و حیطه کار، مخاطبان و سود خود را به منظور کسب یک فرجه، کاهش دهید. اگر قادر باشید کار خود را به عنوان یک فرد دارای شغل آزاد شروع کنید، از برخی از بیشترین هزینههای اولیه اجتناب خواهید کرد (و مالیات کمتری نیز پرداخت خواهید کرد). هنگامی که میکوشید فاکتور صادر کرده و آنرا به صورت حرفهای پیگیری کنید، یک شرکت پردازش پرداختها، مانند دو (Due)، میتواند کمک زیادی به شما بکند.
هنگامی که شروع به کسب درآمد کردید، میتوانید روی کار خود سرمایهگذاری کنید و به عوض آنکه کسب وکار مورد نظر خود را یکباره راه اندازی کنید، به تدریج آنرا بسازید.
- منابع خارجی
گزینه سوم شما تامین وجوه لازم از منابع خارجی است. من مسائل مربوط به تامین وجوه لازم برای شرکتهای نوپا را در آثار مختلفی پوشش دادهام و بنابراین وارد جزئیات نمیشوم، اما باید بدانید که راههای زیادی برای تامین سرمایه وجود دارد (حتی اگر خود شما سرمایه زیادی نداشته باشید). در اینجا به معرفی برخی از منابع بالقوه میپردازیم:
- دوستان و خانواده. احتمال دریافت کمک از سوی دوستان و خانواده را نادیده نگیرید، حتی اگر مجبور باشید که سرمایه خود را اندک اندک و از منابع مختلفی به دست آورید.
- سرمایهگذاران نجاتبخش. سرمایهگذاران نجاتبخش افراد ثروتمندی هستند که از ایدههای کسب و کار در مراحل اولیه تولید آنها حمایت میکنند. این افراد عموما به عوض مالکیت بخشی از شرکت، سرمایهگذاری انجام میدهند که نوعی فداکاریست که ارزش مدنظر قراردادن دارد.
- سرمایه گذاران خطر پذیر. سرمایه گذاران خطر پذیر مانند سرمایهگذاران نجاتبخشند، اما عموما شرکتها یا سازمانهایی هستند که به جستجوی کسب و کارهای موجود میپردازند.
- جمعسپاری. جمعسپاری از آنرو محبوبست که با یک ایده خوب و تلاش کافی میتوانید برای هر کاری سرمایه جذب کنید.
- کمکهای بلاعوض و وامهای دولتی. اداره کسب و کارهای کوچک (و تعدادی از آژانسهای ایالتی و محلی دولتی) تنها برای کمک به رشد کسب و کارهای کوچک ایجاد شدهاند. بسیاری از آنها برای کمک در راهاندازی کسب و کارتان، به شما کمکهای بلاعوض و وام اعطا میکنند.
- وامهای بانکی. اگر اعتبار شما در وضعیت خوبی قرار داشته باشد، همواره میتوانید یک خط اعتباری در بانک افتتاح کنید.
فرنچایز (انگلیسی: franchise) یا حق امتیاز که با نام های فرداد، برترانه یا فرانشیز نیز شناخته میشوند گونهای از کسب و کار است که بر پایه آن به یک شرکت اختیارداده میشود که تولیدات یا فراوردههای شرکت دیگر را بفروشد و در برابر آن مبلغی دریافت کند که به این مبلغ، مبلغ فرنچایز میگویند.
برگرفته از Entrepreneur