راه های مقابله با آلرژی در فصل پاییز
آلرژی در فصل پاییز از اون دسته مشکلاتیه که ممکنه در صورت حاد شدن، همه قشنگی های پاییز رو براتون تیره و تار جلوه بده.
آبریزش بینی، خارش گلو و گوش، عطسه های مکرر، سردرد و گلودردهای صبحگاهی از جمله علائم آلرژی در فصل پاییزه.
خیلی از افراد از اوایل شهریور درگیره آلرژی پاییزی می شن و برخی دیگه هم از اوایل اسفند درگیر آلرژی بهار!
نکته قابل استناد این جاست که این آلرژی در صورت مجاورت با مشکلات دیگه مثل سرماخوردگی می تونه به شدت حاد بشه.
میزان آلرژی بین افراد مختلف، متفاوته و بدن هر کس یه جوری واکنش نشون می ده. اگه شما هم جز کسایی هستین که یا خودتان با این مشکل دست و پنجه نرم می کنین یا اطرافیانتون چنین مشکلی دارن، حتما با علائم اون آشنایی دارین. حساسیت های پاییزه شباهت زیادی با سرماخوردگی دارن.
مواد آلرژی زا موادی هستن که در صورت ورود به سیستم تنفسی افراد مستعد و حساس، باعث شروع علائم حساسیتی در اونا می شن. این مواد عموما بسته به مقاومتی که دارن به دو دسته تقسیم می شن: حساسیت فصلی و حساسیت های چند ساله
آلرژی فصلی فقط توی شرایط خاص آب و هوایی نمو پیدا می کنه، در حالی که آلرژی چند ساله، تا مدت ها در تمام فصل ها فرد رو درگیر خودش می کنه.
علت این گرده های حساسیت زا در هوا چیست؟
گیاهان توی سه فصل گرده افشانی می کنن و این فصول براساس عملکرد رویشی که دارن با هم متفاوتن. درختان در بهار گردهه افشانی می کنن و علف زارها در اوایل تابستان و درنهایت، علف های هرز در اواخر تابستان و اوایل پاییز به گرده افشانی می پردازن.
توصیه به افرادی که مستعد آلرژی هستن:
- از دو هفته قبل از شروع پاییز زیر نظر پزشک، داروهای کاهنده حساسیت مصرف کنین تا علائم تحت کنترل دربیان!
- از اونجایی که بهترین درمان پیشگیریه، دور موندن از مواد حساسیت زا می تونه تا حد زیادی احتمال بروز واکنش های حساسیت زا رو از بین ببره.
- وقتی وارد منزل می شید، سریعا لباس و کفش هاتون رو از تن خارج کنین
- یکی از بهترین راه ها دوش گرفتن با آب گرمه…
- بررسی ها نشون می ده که گرده گیاهان و مواد حساسیت زا در صبح هنگام با شدت بیشتری در محیط پراکنده می شن و به همین دلیل توصیه می شه افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به واکنش های حساسیتی هستن تا حد امکان صبح ها از منزل خارج نشن.
- در صورت امکان پنجرههای منزل و اتومبیلتون رو بسته نگه داشته و از تهویه هوا برای بهبود وضعیت هوا برای جلوگیری از آلرژی در فصل پاییز استفاده کنین.
- از دستگاه بخور توی خونه استفاده کنین، مخصوصا اگه شما با خشک شدن مجاری تنفسی بیشتر احساس سوزش گلو دارین، حتما از یه دستگاه بخار یا یه کتری به مدت نیم ساعت قبل از خواب برای مرطوب کردن خونه بهره ببرین.
- در بیرون از منزل از ماسک استفاده کنین، سعی کنین در صورتی که در محل های پر درخت قدم می زنین، حتما ماسک رو جلوی دهانتون قرار بدین.
- مواد غذایی تشدید کننده حساسیت رو از وعده های غذایی تون حذف کنین و بیشتر به خوردن انواع میوه ها و سبزیجات روی بیارین.