راه های مقابله با وسواس
افراد وسواسی به مرور دچار بیماری های دیگر نیز شده و به زندگی خود در برخی موارد صدمات شدیدی وارد می کنند و باز هم می توان با این اختلال روانی مقابله کرد و کم کم آن را بهبود بخشید.
با توجه به این که بیماری اختلال وسواس بیماری گسترده و نسبتا شایع در دنیای امروز هست، درمان و راه مقابله با وسواس هم به همون اندازه خواهان و طرفدار داره.
طبق نظر محققان بیماری وسواس تا 75 درصد قابل درمانه. اما موضوع درمان بستگی به نوع بیماری و مدت ابتلا به اون داره، بنابراین 6 ماه تا یک سال می شه برای درمان وقت گذاشت، البته در صورتی که بیماری زندگی فرد رو دچار اختلال کنه، پزشک با بستری کردن بیمار فرآیند بهبود رو پیگیری می کنه؛ اما در غیر این صورت درمان ها به شیوه سرپایی و با دارو صورت می پذیره!
راه های درمان:
برای درمان وسواس، می شه از روان درمانی و رفتارشناختی بهره برد. در این روش، فرد به تدریج با عامل ترس رو به رو می شه و این تکرار به تدریج از ترس فرد کم می کنه.
به طور مثال فردی که دائما دست هاش رو می شوره رو در محیطی کثیف برای یه مدت قرار می دن تا با رو به رو شدن با ترس بدن بتونه واکنش های معقول رو برنامه ریزی کرده و پیش فرض قرار بده!
درمان دارویی:
توی درمان با دارو حتما باید توام با رفتاردرمانی و جلسات متعدد مشاوره این کار صورت بگیره. دیدگاه فرد مبتلا به وسواس باید به تدریج تغییر کنه.
چند راهکار عملی در مورد وسواس های خفیف
تغییر شرایط زندگی و تغییر دادن شرایطی که باعث به وجود اومدن این حس شده می تونه باعث شه که فرد از افکار وسواس گونه دوری کنه!
ایجاد سرگرمی:
روانشناسان بر این باورن که در صورتی که فرد وسواسی سرگرمی در طول روز داشته باشه، کمتر به افکار وسواسی اجازه می ده تا مخل آسایشش بشن!
قراردادها:
برخی مشاوران پیشنهاد می دن که به محض اینکه فکری وسواس گونه به ذهن خطور کرد با جایگزین کردن اون با فکر دیگه اون فکر رو منحرف کنید، این فکر یا عمل می تونه بسته به تفاوت شخصیت ها باعث دور شدن فکر بشه!