یکی از سوالات مهمی که معمولا ذهن اکثر افراد را به خود جلب میکند و در جمع های دوستانه و خانوادگی شدیدا بر روی آن بحث میشود، این است که بهترین کشورهای جهان از حیث کیفیت زندگی کدام کشورها هستند؟ کدام کشور شرایط بهتری را برای شکوفا شدن استعداد افراد فراهم میکند و کدام کشورها توانستهاند تعادل مناسبی بین کار و زندگی خانوادگی افراد برایشان برقرار کنند؟ در این گزارش قرار است به این سوالات پاسخ داده شود؛ پس با ما در ادامه همراه باشید.
فاکتورهای مهمی که برای اکثریت مردم در تعیین یک زندگی با کیفیت بالا اهمیت دارند، معمولا شامل دسترسی آسان و کمهزینه به منابع بهداشتی و پزشکی، امکان بهره بردن از امکانات تحصیلی مناسب و کارآمد، برخورداری از فرصتهای کافی برای قرار گرفتن در یک شغل مناسب، امنیت کافی برای تمام اعضای خانواده، امکانات تفریحی مناسب و قابل دسترس برای همهی اقشار جامعه، امکان پرداخت هزینههای زندگی با مشغول شدن در یک شغل آبرومند و موارد دیگری از این دست هستند.
موسسهی تحقیقاتی InterNations که بزرگترین شبکهی ارتباطی برای افرادی محسوب میشود که در خارج از کشور زادگاه خود به کار و زندگی مشغول هستند، به تازگی نتایج یک نظرسنجی گسترده را منتشر کرده است تا برترین کشورهای جهان از حیث کیفیت زندگی مشخص شوند. در این نظرسنجی عظیم از ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر از افرادی که در خارج از کشورهای خودشان به کار و زندگی مشغولاند، سوالاتی پرسیده شده است. مجموع افراد شرکتکننده در این نظرسنجی دارای ۱۷۴ ملیت مختلف بودهاند و در ۱۹۱ کشور و منطقهی مختلف به زندگی و کار پرداختهاند. در نهایت از این جامعهی آماری مناسب درخواست شده است که به ۴۳ فاکتور مختلف که ممکن است کیفیت زندگی در یک کشور را بالا ببرد، از یک تا هفت، نمرهای بدهند؛ این نمرهدهیها با توجه به کشوری که آنها در حال حاضر در آن زندگی و کار میکنند و یا تجربهی زندگی و کار در آن را داشتهاند، انجام شده است.
سپس این نمره که به فاکتورهایی نظیر امکانات تفریحی و گزینههای اوقات فراغت، شادی درونی و روحیهی شخصی، امکانات مسافرت و حمل و نقل آسان، امکانات بهداشتی و گزینههای در دسترس پزشکی و امنیت و ایمنی داده شده است، به طور متوسط اندازهگیری شده تا یک نمرهی جامع برای برترین کشورها به دست بیاید. نتیجه هم شده است یک لیست بیست و یک پلهای که برترین کشورها در تمام جهان از حیث میزان بالا بودن کیفیت زندگی در آن رتبهبندی شدهاند؛ پس اگر شما عزیزان گجت نیوزی هم مثل ما میخواهید با این کشورها که بر اساس نظرات این ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر انتخاب شدهاند، آشنا شوید، لیست زیر را از دست ندهید:
لیست ۲۱ کشور برتر جهان از حیث کیفیت زندگی
۲۱- دانمارک
دانمارک از حیث ساعات کاری با ۳۹ ساعت کار در هفته، پایینترین ساعت کاری لازم برای کارمندان در تمام کشورهای داخل این لیست را داشته است، اما به دلیل وجود نداشتن امکانات بسیار عالی برای مراقبت و سرگرمیهای مخصوص کودکان، نتوانسته است رتبهی بالاتری در لیست برترین کشورهای جهان از حیث کیفیت زندگی داشته باشد.
۲۰- مجارستان
این کشور طی سالیان گذشته توانسته رتبهی خود در بین کشورهای برتر جهان را به سرعت ارتقا دهد و این موضوع بیشتر به لطف هزینههای پایین تامین زندگی در مجارستان به دست آمده است. البته نبود فرصتهای شغلی کافی، باعث شده است که رتبهی این کشور در بین گزینههای برتر قرار نگیرد.
۱۹- فنلاند
طبق نتایج به دست آمده در نظرسنجی InterNations، حدود ۷۴ درصد از والدینی که در خارج از کشور زادگاه خود و در فنلاند زندگی میکنند، معتقد هستند که گزینههای آموزشی در این کشور بسیار کافی و در دسترس همه است. در بحث سلامتی و گزینههای مربوط به امکانات بهداشتی و پزشکی نیز فنلاند امتیاز بالایی دریافت کرده است.
۱۸- اکوادور
قرارگیری کشور اکوادور در این لیست بیشتر به سبب امتیازدهی آن دسته از مهاجرانی است که خود را جهانگرد معرفی کردهاند و برای چند ماه در این کشور اقامت داشتهاند. مشکل زبان و برقراری ارتباط، یکی از محدودیتهایی است که برای افرادی که قصد اقامت بیش از چند ماه در اکوادور را داشته باشند، محدودیتهایی ایجاد خواهد کرد.
۱۷- لوکزامبورگ
تنزل رتبهی این کشور به دلیل این بوده است که هزینههای زندگی در لوکزامبورگ طی ماهیان گذشته پیوسته افزایش یافته است و افراد دارای درآمد کمتر، هر ماه برای تامین هزینههای خود بیشتر دچار مشکل شدهاند. هرچند که هنوز هم فاکتورهای بالا بودن کیفیت زندگی نظیر فرصتهای کاری و شغلی مناسب، امکانات تحصیلی کافی، دسترسی آسان به منابع بهداشتی و پزشکی و زیبایی محیط شهری باعث شدهاند لوکزامبورگ در این لیست و بالاتر از بسیاری از کشورهای جهان قرار داشته باشد.
۱۶- استرالیا
استرالیا در جهان به عنوان یکی از بهترین و مناسبترین مناطق جغرافیایی برای تشکیل خانواده و یک زندگی پر از آسایش شناخته میشود. در دستهی امکانات آموزشی و دسترسی به فرصتهای تحصیلاتی نیز استرالیا مجموعا در مقام دوم بین تمام کشورهای داخل این نظرسنجی قرار میگیرد.
۱۵- فرانسه
کارمندان و افراد شاغل در کشور فرانسه به طور متوسط تنها ۴۱ ساعت از هفته را به کار مشغول هستند و این به معنای اوقات فراغت بیشتر و فرصت بیشتر برای معاشرت با اعضای خانواده و دوستان خواهد بود. امکانات آموزشی پیشرفته و دسترسی به فرصتهای مناسب در این زمینه، از جمله برتریهای فرانسه محسوب میشود.
۱۴- پرتغال
کشور پرتغال همواره در میان رویاییترین و مطلوبترین مقاصد جهان برای مهاجران قرار داشته است و ۹۱ درصد از تمام افرادی که در این کشور زندگی و کار کردهاند، از شرایط زندگی خود در آنجا بسیار راضی بودهاند؛ این آمار رضایت برای کشور پرتغال بسیار خیرهکننده است و باعث قرارگیری آنها در چنین رتبهای شده است.
۱۳- نیوزلند
طبق گفتههای InterNations، مردم اغلب تصور میکنند که کشورهای استرالیا و نیوزلند یک کشور واحد هستند و شرایط مشابهی دارند، اما باید بدانید که وضعیت زندگی در این دو کشور برای خانوادههای مهاجر کاملا متفاوت از یکدیگر است. به طور مثال جالب است بدانید که از حیث امکانات بهداشتی و پزشکی، بیمههای درمانی و توان مالی مردم، نیوزلند امتیازات بالاتری از استرالیا کسب کرده و مقام بهتری نیز در لیست بهترین کشورهای جهان از حیث کیفیت زندگی دارد.
۱۲- کانادا
محیط زیست بسیار جذاب کانادا از مسافران زیادی استقبال میکند و به سبب ساعتهای کاری مناسب و کوتاه، این کشور همسایهی آمریکا توانسته است امتیازات بالایی کسب کند و یک جهش فوقالعاده در لیست امسال داشته باشد.
۱۱- کرهی جنوبی
این کشور نیز با رشد خوبی مواجه شده و به سبب فراهم کردن فرصتهای شغلی و حرفهای کافی و البته محیط زیست و آب و هوای مطلوب خانوادهها، توانسته است تقریبا به جمع ۱۰ کشور برتر جهان در این لیست بپیوندد.
۱۰- سوئیس
امکانات بهداشتی و پزشکی، فرصتهای تحصیلی مناسب و در دسترس همه و البته آسانی روند پیدا کردن شغل جدید، سوئیس را در جمع ده کشور برتر قرار داده است، اما متاسفانه بالا بودن هزینههای گذران زندگی در این کشور اروپایی باعث شده است که سوئیس از کسب مقام بهتر ناتوان بماند.
۹- آلمان
کشور آلمان به دلیل آسان بودن روند یافتن یک شغل مناسب، به عنوان یکی از محبوبترین مقاصد افرادی که قصد مهاجرت دارند، شناخته میشود. از حیث کیفیت زندگی و شاخصهای یک زندگی سالم و استاندارد نیز آلمان یکی از گزینههای اول لیست به شمار میرود.
۸- سنگاپور
این کشور همواره یکی از بهترین مکانهای روی کره ی زمین برای شروع یک زندگی حرفهای و خانوادگی شناخته میشود. اما به سبب بالا رفتن هزینههای زندگی و به خصوص افزایش هزینههای درمان، سنگاپور که سال گذشته در رتبهی اول لیست بهترین کشورهای جهان از حیث کیفیت زندگی قرار گرفته بود، به ردهی هشتم تنزل پیدا کرده است.
۷- جمهوری چک
هزینههای پایین و در دسترس بودن امکانات مناسب برای تحصیل و پرورش کودکان، باعث افزایش محبوبیت این کشور طی سالیان گذشته شده است. ۷۴ درصد از افرادی که تجربهی زندگی در جمهوری چک را داشتهاند، از این که فرصتهای تحصیلی و امکانات آموزشی در این کشور به راحتی در دسترس آنها قرار داشته است، راضی بودهاند.
۶- مالت
مالت با قرارگیری در منطقهای که هم دسترسی به قارهی اروپا و هم دسترسی به آفریقا و خاور میانه را فراهم میکند، نقش مهمی در تمام طول تاریخ ایفا کرده است. به دلیل فرهنگ غنی و آب و هوا و محیط زیست بسیار جذاب، این جزیره همواره یکی از ایدهآلترین مناطق برای مهاجرت و شروع یک زندگی جدید بوده است، اما به سبب تنزل رتبهی مالت در دستهی تعادل بین ساعات کاری و ساعات زندگی به رتبهی بیستم در سال ۲۰۱۶، این جزیره نتوانسته است رتبهی سوم خود که سال قبل به آن دست پیدا کرده بود را حفظ کند.
۵- کاستاریکا
این کشور آمریکایی به سبب آب و هوای گرم، فرهنگ مهماننوازی مردم و پیشرفتهایی که در بحث زبان و برقراری ارتباط داشته است، موفق شده که در سال ۲۰۱۶ به جمع ۵ کشور برتر جهان از حیث کیفیت زندگی اضافه شود. هفتاد و نه درصد از تمام ساکنان این کشور که در این نظرسنجی شرکت داشتهاند، اعلام کردهاند که غربت خاصی را در کاستاریکا حس نکردهاند و گویا تمام مدت در خانهی خود بودهاند.
۴- اسپانیا
اسپانیا که همواره هوای بسیار لطیف و مناسب آن برای خانوادهها و افراد مهاجر جذاب بوده است، سال ۲۰۱۶ نیز به سبب رشد در دستهی امکانات سکونت و نمرهی بالایی که مهاجران به سبب آسانی حمل و نقل و سکونت در این کشور به آن اعطا کردهاند، موفق شده است که رتبهی چهارم لیست را به خود اختصاص دهد.
افرادی که تجربهی زندگی در این کشور اروپایی را داشتهاند، از رفتار گرم، دوستانه و مودبانهی افراد محلی با خودشان بسیار راضی بودهاند و از این حیث اسپانیا به عنوان یکی از برترین نقاط جهان برای شروع یک زندگی جدید شناخته میشود.
۳- ژاپن
کشور رباتها و دنیای تکنولوژیهای فضایی، در سال گذشته موفق به کسب رتبهی هفتم شده بود که این رتبه به لطف بهبودهای عظیم در بحث حمل و نقل و نمرهی بالای چشمبادامیها در این بخش، رتبهی سوم را برایشان به ارمغان آورده است.
دو فاکتور مهم در کیفیت زندگی برای مهاجران یعنی امکانات بهداشتی و پزشکی و رفتار مناسب و آرام مردم، ژاپن را به یکی از سه کشور برتر جهان از نظر افراد شرکتکننده در این نظرسنجی تبدیل کرده است.
۲- اتریش
برای افرادی که به سلامتی و بهداشت خود بسیار اهمیت میدهند، کشور اتریش مقصدی رویایی خواهد بود. کسب مقام دوم برای این کشور در حالی رقم خورده است که به سبب برخورداری از آب پاکیزه، هوای مناسب و محیط شهری زیبا و دلنواز، اتریش موفق به کسب برترین مقام از حیث بهداشت عمومی و امکانات پزشکی و سلامتی شده است.
هفتاد و دو درصد از شرکتکنندگان معتقدند که از حیث امکانات و ساختار حمل و نقل نیز اتریش یکی از برترین کشورهای جهان به شمار میرود.
۱- تایوان
سرانجام نوبت به معرفی برترین کشور این لیست از حیث برخورداری از بالاترین فاکتورهای کیفیت زندگی میرسد. تایوان به سبب رشد فوقالعادهای که در بحث امکانات بهداشتی و درمانی و البته قدرت خرید و توان مالی بالای مردم داشته، جهشی خیرهکننده در سال گذشته داشته و به رتبهی اول این لیست رسیده است.
جالب است بدانید که خانمهای شرکتکننده در این نظرسنجی باور دارند که تایوان بهترین کشور کرهی زمین برای یک زندگی باکیفیت برای آنها بوده است و این موضوع برای مردان، در رتبهی دوم در میان تمام کشورهای دیگر قرار داشته است.
گفتنی است که تعداد افراد شرکتکننده در این نظرسنجی به میزان ۱۴ هزا و ۳۰۰ نفر از ملیتهای مختلف و با سابقهی زندگی و کار در کشورهای مختلف جهان بوده است و بنابراین میتوانید به نتایج آن با قطعیت بیشتری نگاه داشته باشید. نظر شما عزیزان گجت نیوزی در این باره چیست؟ آیا تا به حال به کشورهای خارجی سفر کردهاید؟ در صورت تجربهی سفر، کار و زندگی در کشورهای مختلف جهان، به نظرتان کدام کشور بالاترین رتبه از نظر کیفیت زندگی را دریافت میکند؟ نظرات خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
گجت نیوز