5 روش برای باهوش کردن جنین
برای افزایش هوش جنین در دوران بارداری می توانید از برخی خوردنی های سالم کمک بگیرید. مادران باردار در صورتی که از برنامه غذایی مفیدی پیروی کنند می توانند صاحب فرزندانی با آی کیوی بالا شوند.
میدانید که در دوران حاملگی مصرف هر ماده غذایی می تواند بر سلامت و رشد جنین تاثیرات منفی بگذارد. ولی آیا می دانید که بعضی غذاها می توانند به باهوش شدن فرزندتان کمک کند؟ همه گزینه های غذایی شما اگر سالم باشد برای جنین مفید خواهند بود. ولی این روزها دانشمندان به نتایج جدیدی دست یافته اند که مطمئنا نوع غذای مصرفی به وسیله مادر بر روی مغز جنین و رشد آن تاثیر مستقیم میگذارد.
مادر باردار باید بداند که رژیم غذایی سالمی دارد و همه نیازهای وی مانند انرژی، پروتئین، کربوهیدرات و چربی جبران می شود. این ریز مغذی ها برای رشد و تکامل جنین بسیار مهم هستند و ارکان مهم رژیم غذایی مادر حامله را دربرمیگیرد.
در این بخش پنج راه مهم که در زیبایی و افزایش هوش کودک شما تاثیر میگذارند، را بررسی می کنیم:
1.مصرف مکمل های قبل از حاملگی
مکمل اسید فولیک نوعی مکمل پره ناتال مهم است که ریز مغذی برای رشد سلول های مغزی جنین میباشد. این روزها در مطالعه ای مشخص شده است که مصرف اسید فولیک از چهار هفته پیش از حاملگی و هشت هفته پس از زایمان، چهل درصد ریسک ابتلا به اوتیسم در خردسالان را کاهش میدهد. منبع دریافت اسید فولیک شامل: سبزیجات برگ تیره مانند اسفناج، عدس و غلات غنی شده و غیره می باشند.
هشدار: به صورت روزمره مکمل های پره ناتال را استفاده کنید. مکمل های قبل از حاملگی تعادل میان ویتامین ب 12 و اسید فولیک را ایجاد میکند. این 2 ویتامین جهت رشد گلبول های قرمز حائز اهمیت هستند این مکمل های دارای ویتامین سی جهت کلاژن سازی و ویتامینD برای ساختن استخوان ها هستند. شما می توانید این مکمل ها را با غذا مصرف کنید. اگر معده درد دارید نوع مکمل را تغییر دهید.
2.غذاهای سرشار از امگا 3
اسیدهای امگا 3 بسیار حائز اهمیت هستند چون موجب رشد نورون های مغزی میگردند. نورون های در ارسال ایمپالس های عصبی به مغز نقش دارند و پاسخ مغز را به ارگان های بدن ارسال میکنند. شما می توانید در رژیم غذایی خود منابع سرشار از امگا 3 مثل سالمون و دیگر ماهی ها، بذر کتان ، گردو، گوشت قرمز،اسفناج، لوبیا و غذاهای سرشار از امگا 3 را میل کنید.
3.خوردن میوه و سبزی
آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد به مقابله می پردازند این رادیکال ها موجب آسیب زدن به مغز کودک شما می گردند. غذاهای مختلفی وجود دارند که حاوی آنتی اکسیدان می باشند از جمله این غذاها می توانیم به سبزیجات برگ سبز، گوجه فرنگی و تمشک اشاره کنیم. بهتر است احتیاط کنید میوه و سبزی ضدعفونی شده باشد به خصوص میوه ها. میکروب به آسانی در دوران بارداری به بدن شما انتقال پیدا میکند
4.مصرف غذاهای سرشار از آهن
در دوران حاملگی باید مصرف غذاهای سرشاراز آهن 2 برابر شود. چون آهن موجب اکسیژن رسانی به سلول های بدن جنین میگردد. متاسفانه اکثر افراد دچار ضعف آهن می شوند. که این موجب تاثیر منفی بر روی هوش و رشد جنین می باشد. حتما از پزشک درخواست کنید شما را از لحاظ کم خونی بررسی کند. بعد منابع غنی از آهن را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
5.داشتن رژیم سرشار از پروتئین
در دوران حاملگی شما باید رژیم سرشار از پروتئین را در پیش بگیرید چون پروتئین موجب رشد و القا سلول ها و هورمون های بدن جنین می گردد. شما باید ده گرم بیشتر از مصرف روزانه پروتئین دریافت کنید.
با چه روشی دریافت پروتئین را افزایش دهم؟ برای صبحانه اسموتی ماست میل کنید. در صورتی که برای ناهار بهتر است مرغ و یا گوشت مصرف کنید و برای شام شما یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را بر سطح کراکر بمالید و مصرف کنید.
4 کاری که باید پرهیز کنید:
اکنون شما میدانید که چگونه هوش جنین را با مصرف مواد غذایی ویژه می توانید بالاببرید ولی این وسط 2 نکته وجود داردکه باید از مصرف آن پرهیز کنید:
1.عدم دریافت جیوه
درست است که ماهی منبع سرشار از امگا 3 است ولی نوع آن در حاملگی بسیار مهم است. ماهی بدون جیوه میل کنید. در این بخش انواع ماهی مفید برای حاملگی توضیح داده می شود. بعضی از ماهی های مفید سالمون، قزل آلا، میگو و .. می باشند ولی به هرحال برای پیشگیری از ورود جیوه به بدن جنین باید خوردن ماهی را به دوازده اونس در هفته کاهش دهید که تقریبا برابر با دو وعده غذایی ماهی در هفته است.
2.پیروی از الگوی زندگی سالم
زندگی سالم برای هر فرد به ویژه زن باردار ضروری است. طرزفکر مثبت و زندگی سالم از همان دوران جنینی بر روی سلامت کودک شما تاثیرگذار خواهد بود. زندگی سالم بستگی به پرهیز از نوشیدن الکل، وزن متناسب و ورزش روزانه می باشد.
3.بررسی وضعیت تیروئید
برخی مواقع زنان در حاملگی اول خود احتمال دارد با مشکلات تیروئیدی مواجه شوند که می تواند تهدیدی برای سلامت جنین باشد. افزایش یا کاهش هورمون های تیروئید در خون مادر برای رشد جنین مشکل ساز خواهد بود. پایین آمدن هورمون تیروئید بر روی هوش کودک شما در آینده اثر میگذارد. هر چند هنوز همه محققان اعتقاد ندارند که همه زنان باردار از نظر تیروئید بررسی می شوند، ولی مادران با زمینه ارثی و خانوادگی بهتر است با انجام تست خون از سلامت خود مطلع شوند.