اپل علاوه بر آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس از یک گوشی جدید با نام آیفون 10 (iPhone X) رونمایی کرد؛ گوشی هوشمندی که به مناسبت دهمین سال تولد آیفون با طراحی خاص و متفاوت تولید شده است.
آیفون 10 همچون بسیاری از پرچمداران اندروید امسال از نمایشگر لب به لب و بدون حاشیه بهره میبرد. البته بخشی از لبهی بالای گوشی فاقد نمایشگر است و در آن سنسورها و دوربین سلفی جای داده شده است.
در قسمت پشت و جلوی آیفون 10 از شیشه استفاده شده است و در دو رنگ خاکستری و نقرهای وارد بازار میشود.
آیفون 10 نیز ضد آب و ضد گرد و غبار است.
اپل در آیفون 10 از یک نمایشگر جدید سوپر رتینا استفاده کرده است که به ادعای این شرکت، سطح جدیدی از کیفیت تصویر ارائه میکند. رزولوشن این نمایشگر ۵.۸ اینچی ۲۴۳۶ در ۱۱۲۵ پیکسل است. تراکم پیکسلی در این نمایشگر، ۴۵۸ پیکسل در اینچ است. همانطور که شایع شده بود، نمایشگر آیفون 10 از نوع OLED است و به ادعای اپل بهترین سطح کنتراست، شدت روشنایی و طیف رنگی را در اختیار مخاطب قرار میدهد. این نمایشگر همچنین قادر به پخش تصاویر HDR10 است و البته از فناوری 3D Touch اپل نیز پشتیبانی میکند.
در آیفون 10 دیگر خبری از دکمهی فیزیکی هوم نیست و در عوض، کافی است صفحه نمایش را لمس کنید تا از حالت استندبای خارج شود. برای دسترسی به صفحهی اصلی باید لبهی پایین نمایشگر را به سمت بالا بکشید. اپل میگوید هرگز روشی بهتر از این برای دسترسی به صفحهی اصلی وجود نداشته است.
در آیفون 10 ژستهای قدیمی آیفون برای دسترسی به منوی چندوظیفگی و بخش نوتیفیکیشنها وجود دارد. همچنین دکمهی لبهی گوشی نیز بزرگتر شده است و با فشار دادن و نگهداشتن آن، سیری فعال میشود.
اما وقتی دکمهی فیزیکی هوم و تاچ آیدی حذف شده است، چطور میتوان گوشی را آنلاک کرد؟ اپل میگوید: «ما روش بهتری برای باز کردن قفل گوشی پیدا کردهایم که نام آن Face ID است و کافی است گوشی را نگاه کنید تا با اسکن کردن چهره خود، بتوانید قفل گوشی را باز کنید.»
اپل میگوید وقتی به آیفون 10نگاه میکنید ۳۰ هزار نقطهی غیر قابل مشاهدهی مادون قرمز به صورت شما تابانده میشود و الگوی چهره شما با آنچه ثبت شده است، مطابقت داده میشود و سپس قفل گوشی باز خواهد شد.
پردازندهی A11 از موتور شبکهی عصبی پشتیبانی میکند. این بخش از پردازنده، وظیفهی پردازش امور مرتبط با یادگیری ماشین را برعهده دارد. این موتور میتواند ۶۰۰ میلیارد عملیات را در هر ثانیه پردازش کند. بدون این بخش اپل نمیتوانست سیستم تشخیص چهره خود را به کار بگیرد.
اپل ادعا میکند فیسآیدی امنتر از تاچآیدی است. اپل میگوید یک نفر از یک میلیون نفر به صورت تصادفی شانس آن را دارد که به گوشی شما نگاه کند و قفل گوشی را باز کند. فیسآیدی در اپل پی و اپلیکیشنهای ثانویه که به تاچآیدی دسترسی داشتند قابل استفاده است.
فیسآیدی وقتی موهای خود را کوتاه کنید یا کلاه به سر کنید نیز درست کار میکند و قطعا از طریق عکس چاپشدهی شما فریب نمیخورد.
در آیفون 10 از یک جفت حسگر ۱۲ مگاپیکسلی در پشت گوشی استفاده شده است که هر دو لرزشگیر اپتیکال دارند. هر دو سنسور بزرگتر و سریعتر شدهاند و یکی لنز واید با دیافراگم با F1.8 و دیگری لنز تلهفوتو با F2.4 دارد. بین دو حسگر نیز فلاش LED چهارگانه قرار داده شده است.
گوشی آیفون 10 (iPhone X) همچون آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس از پردازندهی A11 بهره میبرد. این پردازنده به واحد پردازش گرافیکی اختصاصی خود اپل مجهز شده و دارای ۴ هستهی پردازشی بهینه و ۲ هستهی پردازشی قدرتمند است.
آیفون 10 با قیمت پایهی ۹۹۹ دلار برای نسخهی ۶۴ گیگابایت عرضه میشود و نسخهی ۲۵۶ گیگابایت با قیمت ۱۱۴۹ دلار ارائه خواهد شد. هر دو گوشی از ۲۷ اکتبر پیشفروش میشوند و ۳ نوامبر به مشتریان تحویل داده خواهند شد.