زالو درمانی و فواید آن
در روند زالو درمانی همزمان عمل تصفیه خون و رقیق کردن خون را با هم انجام می دهد، بنابراین خون سالم و پاکسازی شده به کنترل عفونت ها و عملکرد بهتر سلول های دفاعی خون، سیستم ایمنی و افزایش اکسیژناسیون بافت ها منجر خواهد شد. ماده ضد انعقاد خون به نام هیرودین در بزاق زالو موجب رقیق شدن خون و باز شدن رگها و در نتیجه افزایش خون رسانی به بدن می شود.
تاریخچه:
از سال 1500 میلادی در آمریکا و اروپا ردپای زالو درمانی دیده شده است. زالودرمانی در کتاب ابن سینا و ذخیره خوارزمشاهی و کتاب خلاصه الحکمه و کتاب های مبنایی طب سنتی ایرانی تا 1100 -1200 سال قبل نیز وجود دارد.
شرایط زالو درمانی:
در درمان با زالو ابتدا باید بدن را پاکسازی و آماده کرد که این پاکسازی می تواند با کمک غذا یا داروهای گیاهی صورت پذیرد. برای این عمل افراد نباید درگیری های ذهنی، خستگی، افسردگی، استرس و… داشته باشند و شرایط روحی بیمار نیز خوب باشد تا در روند اعمال مداوای فرد دچار مشکل نشود. به افراد توصیه می شود افراد برای انجام این عمل حتما به مراکزی مراجعه کنند که مورد تایید وزارت بهداشت است. توصیه می گردد افرادی که بیماری و یا شرایط خاص دارند از زالودرمانی اجتناب کنند.
فواید این عمل:
زالو درمانی برای بیماری های پوستی مانند آکنه و جوش، دمل های صورت، لکه ها و نقطه های سیاه و سفید و نظایر آن مفید است. امروزه زالو به دلیل خاصیت ضد انعقاد خود یکی از ابزارهای جراحی در پیوندها و دوام بافت پیوندی است. زالو درمانی بهتر از حجامت خون فاسد را از عمق بدن بیرون می کشد.
روش:
اول محل زالو را با آب گرم پاک کنید. جایی را که میخواهید زالو بیندازید اول با دست مالش بدهید تا سرخ شود. اگر جای زالو را با گل سرشوی یا خون بمالند زالو بهتر می گیرد. بهتر آن است که پس از جدا شدن زالو محل گزش او را حجامت بدهند. اگر پس از جدا شدن زالو خون بند نیامد پودر مازوج سوخته، نوره یا خاکستر یا پودر نرم زردچوبه استعمال شود.