بعد از مدتها انتظار، ساعتی پیش گوشی موبایل اچ تی سی یو 11 (HTC U11) طی مراسمی رسمی و با سخت افزاری قدرتمند معرفی شد.
اچ تی سی با معرفی محصولات سری یو در سال جاری میلادی، راهی جدید را در حوزه گوشی های هوشمند آغاز کرد و علیرغم انتقادات بسیار، حالا این کمپانی تایوانی با پرچمداری جدید بازگشته تا خود را به همگان ثابت کند.
همانطور که از نام این اسمارت فون نیز پیداست، میتوان آن را ترکیبی از نسل جدید اچ تی سی 10 و گوشی های سری یو در نظر گرفت که به نوعی بر ریشه و اصالت این کمپانی نیز تاکید دارند. اما حالا اگوشی جدید اچ تی سی با سیستم تعاملی جدیدی موسوم به اج سنس (Edge Sense) همراه شده که امکان انجام کارهای مختلف را با فشردن لبه صفحه نمایش فراهم میکند.
طراحی اچ تی سی یو 11
گوشی جدید اچ تی سی با ابعاد 153.9 در 75.9 در 7.9 میلیمتر و 169 گرم وزن، شباهت بسیاری به پرچمدار نسل قبلی داشته و هیچ تفاوتی در محل کلید فیزیکی هوم و یا نسبت صفحه به بخش جلویی دستگاه دیده نمیشود. تنها اختلاف موجود میان طراحی اچ تی سی یو 11 با نسل قبلی، استفاده از پنل خمیده گوریلا گلس 5 است که حس بهتری از لمس صفحه را به کاربران منتقل میکند. به علاوه، اندازه دوربین جلویی و محل خروجی صدا نیز کمی کوچکتر از قبل شدهاند.
همانطور که انتظار میرفت، پرچمدار جدید اچ تی سی به نمایشگری ال سی دی و 5.5 اینچی با رزولوشن 1440×2560 تجهیز شده که از نظر اندازه، یک ارتقا نسبت به نسل قبلی محسوب میشود. همچنین حاشیههای اطراف نمایشگر نیز تنها در رنگ مشکی هستند.
با نگاه به بخش پشتی احتمالا متوجه شباهت بالای این گوشی با اچ تی سی یو پلی خواهید شد. به علاوه، دستگاه پیش رو در رنگهای متعدد و با بدنهای درخشان در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت که زیبایی آن را دوچندان میکند.
فریم فلزی دستگاه نیز به خوبی با پنل جلویی و قاب پشتی شیشهای دستگاه ترکیب شده که تجربه بسیاری خوبی از نگه داشتن آن در دست را به کاربر منتقل خواهد کرد. در بخش پایینی دستگاه، پورت یو اس بی نوع C، اسپیکر و جک 3.5 میلیمتری که شایعات قبلی از حذف آن خبر داشتند، دیده میشود. در نهایت، در بخش راستی دستگاه نیز علاوه بر قرارگیری کلیدهای معمول کنترلی صدا و پاور، سنسورهای اج سنس تعبیه شدهاند که به تعامل هر چه بیشتر کاربران با گوشی کمک خواهند کرد.
مشخصات فنی اچ تی سی یو 11
اگرچه طراحی گوشی جدید اچ تی سی آنقدرها هم که انتظار میرفت جدید نیست، اما از حیث مشخصات فنی، تایوانیها قصد به چالش کشیدن دیگر سازندگان تلفن های همراه را دارند. گوشی یو 11 به تراشه اسنپدراگون 835 تجهیز شده و قرار است در دو نسخه با 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی و همینطور 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی روانه بازار شود. به علاوه، یک باتری 3 هزار میلیآمپر ساعتی قدرتبخش این دستگاه خواهد بود.
همانند آیفون 7 پلاس، محصول جدید اچ تی سی نیز دارای گواهی IP67 است؛ با این تفاوت که در برابر آب مقاومت لازم را نداشته و تنها برابر گرد و غبار و رطوبت مقاوم خواهد بود.
سیستم صوتی، یکی دیگر از نقاط قوت اچ تی سی U11 محسوب میشود که سازندگان مانور زیادی روی آن دادهاند. وجود مبدل دیجیتال به آنالوگ “Hi-Res” و ترکیب آن با تکنولوژی اختصاصی “BoomSound Hi-Fi” و همینطور استفاده از چهار میکروفون جداگانه که اچ تی سی آن را “3D Audio recording” مینامد، از ویژگیهای قابل توجه این سیستم صوتی هستند. همانند یو اولترا، گوشی جدید یو 11 نیز همراه با هدفون های “USonic” به دست کاربران میرسد؛ با این تفاوت که حالا قابلیت لغو سر و صدای فعال نیز به آنها اضافه شده است.
دوربین اچ تی سی یو 11
در بخش پشتی خبری از سیستم دوربین دوگانه نیست، اما اچ تی سی با بهرهگیری از نسل سوم سنسورهای “UltraPixel” و تعبیه سنسوری 12 مگاپیکسلی، پیشرفتی بزرگ نسبت به گذشته را تجربه کرده است. به همین واسطه، حالا دوربین پشتی اچ تی سی یو 11 با کنار گذاشتن فوکوس لیزری، از تکنولوژی “Dual Pixel” بهره برده و عملیات فوکوس را با سرعت بالاتری انجام میدهد. به علاوه، سنسور این گوشی با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.7 و اندازهای کوچکتر از قبل، عریضتر است. به این موارد، حالت Pro با قابلیت ذخیره تصاویر با فرمت RAW، تکنولوژی اچ دی آر، حالت پاناروما، هایپرلپس (Hyperlapse)، فیلمبرداری آهسته با کیفیت فول اچ دی و نرخ 120 فریم بر ثانیه و فیمبرداری 4K همراه با قابلیت ضبط سه بعدی صدای “Acoustic focus” را نیز اضافه کنید تا پرچمدار جدید اچ تی سی از هر نظر کامل باشد.
دوربین دوم این گوشی نیز به سنسوری 16 مگاپیکسلی تجهیز شده تا علاقهمندان به تصاویر سلفی، مشکلی در ثبت تصاویر باکیفیت و زیبا نداشته باشند.
اج سنس
بدون شک مهمترین ویژگی گوشی اچ تی سی یو 11، سیستم تعاملی اج سنس است که طی ماههای گذشته شاهد انتشار اخبار بسیاری در رابطه با آن بودهایم. اج سنس در واقع مجموعهای سنسورها در لبههای گوشی است که کاربران با فشردن آنها، امکان انجام کارهای مختلف را خواهند داشت.
در واقعیت، عملکرد این سیستم همانند یک کلید سخت افزاری با قابلیت شخصیسازی است چرا که کاربران با فشردن لبه دستگاه، اپلیکیشن خاصی را باز میکنند. از طرفی، کاربران با کنترل مدت زمان عمل فشردن، میتوانند کارهای مختلفی را انجام دهند. علاوه بر این، حتی امکان تعیین میزان فشار لازم برای انجام عملیات مورد نظر نیز وجود دارد.
هرچند، متاسفانه تفاوتی از نظر محل فشار وجود ندارد و نتایج فشردن لبه بالایی دستگاه یا لبه پایینی آن، یکسان خواهد بود. با این حال یکی از قابلیتهای قابل توجه اج سنس، ارتباط آن با نرم افزارهای مختلف است. به عنوان مثال، هنگام استفاده از اپلیکیشن دوربین، با فشردن لبه گوشی میتوان تصاویر مورد نظر را ذخیره کرد که این قابلیت بسیار کارآمد است.
اچ تی سی یو 11 قرار است از اوایل هفته آینده در برخی کشورهای منتخب با قیمت 650 دلار روانه بازار شود که خوشبختانه این میزان کمتر از گوشی های ال جی جی 6، گلکسی اس 8 و حتی یو اولترا است.
گجت نیوز