شرکت CloudFlare که در زمینه ارائه راهکارهای دفاعی در برابر تهدیدات امنیتی همچون حمله منع سرویس انکار شده شهرت دارد، به تازگی سرویس جدیدی به نام اوربیت را راه‌اندازی کرده است. سرویسی که قرار است از دستگاه‌های اینترنت اشیا در برابر حملات هکری و نفوذ محافظت کند.

در این سازوکار جدید ترافیک مربوط به تجهیزات اینترنت اشیا که درون یک سازمان مورد استفاده قرار می‌گیرد از شبکه CloudFlare عبور کرده و در حقیقت این شبکه به عنوان واسطی میان دستگاه‌های اینترنت اشیا و اینترنت عمل خواهد کرد.

شرکت‌هایی که در زمینه تولید تجهیزات اینترنت اشیا به فعالیت اشتغال دارند قادر هستند پیکربندی‌های متعلق به دستگاه‌های خود روی سرویس اوربیت عملیاتی کنند. شرکت CloudFlare مدعی شده است که حتا اگر دستگاه‌های اینترنت اشیا از سیستم‌عامل‌ها و نرم‌افزارهایی استفاده کنند که مدت‌ها است هیچ‌گونه به‌روزرسانی را دریافت نکرده یا حتا زمان به‌کارگیری نرم‌افزارهای آن‌ها منقضی شده است، بازهم سرویس اوربیت این توانایی را دارد تا مانع از آن شود که هکرها از باگ‌های موجود روی این دستگاه‌ها استفاده کنند. این‌گونه به نظر می‌رسد که راهکار فوق به خوبی از پس مشکلات امنیتی برخواهد آمد به واسطه آن‌که شرکت‌های تولید کننده تجهیزات اینترنت اشیا در اکثر مواقع به‌روزرسانی‌های امنیتی را عرضه می‌کنند، اما متاسفانه بخش اعظمی از کاربران علاقه‌ای ندارند وصله‌ها را دریافت کرده و آن‌ها را نصب کنند.

کاربران خانگی به راحتی قادر هستند وصله‌ها و به‌روزرسانی‌ها را دریافت کرده و نصب کنند، اما در حوزه‌های جدی‌تر همچون صنعت، حمل‌ونقل و پزشکی این‌کار با دردسرهای خاص خود همراه است. به واسطه آن‌که در اغلب موارد مدیر یا دپارتمان مربوطه برای نصب وصله‌ها مجبور هستند عملیات یک مجموعه را به‌طور کامل به حالت تعلیق درآورند. چنین رویکردی در ارتباط با صنایع خاص همچون نیروگاه‌های تولید برق نه تنها باعث به وجود آمدن هزینه‌های ناخواسته می‌شود، بلکه ممکن است در کار بخش‌های دیگر نیز خلل وارد کند.

در حالی که سطح آگاهی کاربران از خطرات امنیتی و نصب به‌روزرسانی‌ها افزایش پیدا کرده است، اما در ارتباط با یکسری تجهیزات مصرفی همچون توستر، لامپ‌ها و وسایل نقلیه‌ای که از فناوری‌های هوشمندانه استفاده می‌کنند، این‌گونه نیست. در نتیجه راهکار جدید cloudFlare گزینه خوبی در این زمینه به شمار می‌رود. cloudFlare گفته است: «ما با شرکت‌های تولید‌کننده تجهیزات اینترنت اشیا مذاکرات بسیاری انجام دادیم و هم اکنون بیش از 120 میلیون محصول هوشمند از طریق شبکه cloudFlare محافظت می‌شوند.»

اگر راهکار ارائه شده از سوی این شرکت مورد قبول قرار گیرد به معنای آن است که شرکت‌های فعال در زمینه تولید تجهیزات اینترنت اشیا قادر خواهند بود بر اساس راهکار ارائه شده از سوی این شرکت دستورالعمل و قواعد امنیتی را در تعامل با سرویس اوربیت روی دستگاه‌های خود و همچنین دیوارهای آتش اعمال کرده و از طریق سرویس اوربیت پیکربندی‌های امنیتی را اعمال کنند. در چنین حالتی کاربر نهایی دیگر نیازی ندارد وصله‌ای را نصب کرده یا میان‌افزاری را به‌روزرسانی کند. لازم به توضیح است که در سرویس اوربیت ترافیک مربوط به تجهیزات اینترنت اشیا فشرده می‌شود که همین موضوع نرخ دریافت و ارسال داده‌ها را افزایش می‌دهد. این لایه دفاعی همچنین قادر است به‌روزرسانی‌ها و وصله‌ها را دریافت کرده و بدون انجام هرگونه عمل دستی آن‌ها را به‌طور خودکار نصب کند.

شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *