1994 | Dauer 962 Le Mans | 404.6 km/h
اتومبیل داور 962 ال ای منس (Dauer 962 Le Mans)، محصولی اسپورت و تولیدشده در تعدادی محدود بود که بین سالهای 1993 تا 1997 ساخته میشد. همانطور که از ظاهر آن هم پیداست، نسخهای از این اتومبیل همانند پورشه 962 ریسینگ (Porsche 962 Racing) و همچنین فراری 250 جی تی او، صرفا برای شرکت در مسابقات حرفهای و قهرمانی طراحی شده بود.
یک نسخه مسابقه از این خودرو که توسط جان داور (Jochen Dauer) طراحی و توسط پورشه حمایت شده بود، برای بردن مسابقه بیست و چهار ساعته ال ای منس هر چه در توان داشت ارائه کرد. بدنه و اتاقک اصلی مدل جاده داور 962 ال ای منس، با یک فیبر کربنی خلاقانه و جدید و همچنین پانلهای کولار جایگزین شده و کف آن برای استحکام و پایداری بیشتر در سرعتهای بالا، جای خود را به یک نسخه جدید با سطحی صاف و یکنواخت داد. همچنین با وجود فضای بسیار بسیار کم داخلی، یک صندلی دوم علاوه بر صندلی راننده در آن تعبیه شد. قدرت این اتومبیل از موتور شش سیلندر توسعهیافته نوع 935 پورشه با حجم 2994 سیسی و دارای توربوشارژ دوگانه با توان 730 اسب بخار گرفته میشد.
اولین نسخه تجاری داور 962 ال ای منس در نمایشگاه اتومبیل فرانکفورت آلمان در سال 1993 به نمایش در آمد و بعد از پیروزی در مسابقه ال ای منس در سال 1994، دست کم دوازده نمونه دیگر از آن ساخته شد. بیشینه سرعت 251 مایل بر ساعت (404 کیلومتر بر ساعت) آن به طور آزادانه اندازهگیری شد تا به این وسیله داور 962 ال ای منس توسط مجله خودروی اوو (Evo)، علنا جزو سریعترین اتومبیلهای تاریخ ، که جواز ورود به خیابان و استفاده عادی را کسب کرده، اعلام شود. تصویر بالا متعلق به نسخهای است که اکنون در موزه پورشه قرار داشته و توانسته جایزه مسابقه ال ای منس را به خود اخصاص دهد. گفتنی است پلاکارد نصب شده بر روی این اتومبیل، بیشینه سرعت 365 کیلومتر بر ساعت آن را نشان میدهد.
2005 | Koenigsegg CCR | 387.37 km/h
بدون در نظر گرفتن اتومبیل داور 962 ال ای منس که در بین سریعترین اتومبیلهای تاریخ جایگاه ویژه و همیشگی دارد، مک لارن اف 1 از سال 1995، ده سال تمام به دنیای اتومبیلها حکمفرمانی کرد. البته ده سال تمام پادشاهی این شرکت، در روز بیست و هشتم فوریه سال 2005 میلادی به اتمامی رسید، وقتی که یکی از قدرتمندترین و سریعترین اتومبیلهای تاریخ پا به عرصه وجود نهاد. خودروی کوئنکسگ سی سی آر (Koenigsegg CCR) با ثبت رکورد 240 مایل بر ساعت (388 کیلومتر بر ساعت) در پیست دوار ناردو در کشور ایتالیا، نخستین محصولی است که در قرن بیست و یکم در بین سریعترین اتومبیلهای تاریخ قرار گرفت. کوئنکسگ سی سی آر از یک موتور هشت سیلندر و 4.6 لیتری استفاده کرده و با تولید نیروی اعجابآور و خارقالعاده 806 اسب بخار، قدرتمندترین اتومبیل در تاریخ صنعت خودروسازی تا آن زمان محسوب میشد.
کوئنکسگ سی سی آر با دستیابی به بیشینه سرعت 388 کیلومتر بر ساعت، توانست تا سریعترین اتومبیلهای تاریخ پیشین نظیر مک لارن اف 1 با بیشینه سرعت 372 کیلومتر بر ساعت، فراری انزو (Ferrari Enzo) با بیشینه سرعت 355 کیلومتر بر ساعت، پورشه کررا جی تی (Porsche Carrera GT) و مک لارن مرسدس اس ال آر (McLaren Mercedes SLR) با بیشینه سرعت 344 کیلومتر بر ساعت و لامبورگینی مرسیلاگو (Lamborghini Murcielago) با بیشینه سرعت 340 کیلومتر بر ساعت را پشت سر بگذارد. شتاب صفر تا صد کیلومتر کوئنکسگ سی سی آر در 3.2 ثانیه کسب شده و گفته میشود که در آزمایشهای غیر رسمی و معمولی، تا سرعت 395 کیلومتر بر ساعت نیز پیش رفته است.
2005 | Bugatti Veyron 16.4 | 408.47 km/h
با آغاز قرن بیست و یکم، حالا نوبت به آن رسیده بود تا صنعت خودروسازی وارد رقابتی جدید شده و لیست سریعترین اتومبیلهای تاریخ با محصولات تازهتری به روزرسانی شود. فولکس واگن (Volkswagen) به عنوان شرکت مادر کارخانه بوگاتی (Bugatti)، هزینه، زمان و تلاش فوقالعاده و بسیار زیادی را برای ساخت بوگاتی ویرون (Bugatti Veyron) صرف کرد و خوشبختانه تلاشهای آن کاملا به ثمر نشستند. موتور هشت لیتری بوگاتی ویرون توانست تا به لطف طراحی شگفتانگیز خود، 1001 اسب بخار نیرو تولید کند. به لطف استفاده از چنین موتوری قدرتمند، بوگاتی ویرون با پشت سر گذاشتن تمامی سریعترین اتومبیلهای تاریخ پیشین مخصوصا کوئنکسگ سی سی آر و داور 962 ال ای منس، بر قله سریعترین اتومبیلهای تاریخ ایستاد.
بوگاتی ویرون در سال 2005 توانست با دست یافتن به بیشینه سرعت 254 مایل بر ساعت (408 کیلومتر بر ساعت)، مرز چهارصد کیلومتر بر ساعت را برای دومین بار رد کرده و نام خود را در بالاترین جایگاه گران قیمتترین، قدرتمندترین و سریعترین اتومبیلهای تاریخ تا آن زمان جای دهد. پیشرفت بوگاتی ویرون به همینجا ختم نشد و نسخههای بعدی آن در سالهای بعد، حتی تا سال 2013 رکوردهای جدیدتری را از خود بر جای گذاشتند.
2007 | SSC Ultimate Aero TT | 412.23 km/h
پرچمداری بوگاتی ویرون در بین سریعترین اتومبیلهای تاریخ، تنها تا سپتامبر سال 2007 ادامه پیدا کرد، وقتی که شرکت آمریکایی شلبی سوپرکارس (SSC –> Shelby Supercars) با ارائه محصولی جدید، تمامی رکوردها را هم در زمینه بیشینه سرعت و هم در زمینه قدرت موتور خودرو به طور کامل شکست. اتومبیل آلتیمیت ایرو تی تی (Ultimate Aero TT) با بهره بردن از یک موتور دو توربو هشت سیلندر و به لطف تولید نیروی خارقالعاده 1183 اسب بخار، توانست تا در اولین آزمایش به بیشینه سرعت 257 مایل بر ساعت (414 کیلومتر بر ساعت) و در دومین آزمایش به بیشینه سرعت 254 مایل بر ساعت (410 کیلومتر بر ساعت) دست پیدا کند.
دومین آزمایش بر روی آلتیمیت ایرو تی تی در یکی از بزرگراههای عمومی صاف و مستقیم و دارای دو لاین واشنگتن به عنوان ایالت محل استقرار شرکت سازنده صورت گرفت، در حالی که اتوبان برای انجام آزمایش به طور موقت بسته شده بود. آلتیمیت ایرو تی تی در نهایت با کسب سرعت متوسط 256 مایل بر ساعت (412 کیلومتر بر ساعت) در رده نخست قدرتمندترین و سریعترین اتومبیلهای تاریخ تا سال 2007 ایستاد. این پرچمداری سه سال بیشتر طول نکشید، چرا که بوگاتی با بازگشت خود نه تنها رکورد آلتیمیت ایرو تی تی را شکست، بلکه تاکنون نیز رده اول سریعترین اتومبیلهای تاریخ (به طور رسمی) را در دستان خود نگه داشته است.
2010 | Bugatti Veyron Super Sport | 431.072 km/h
همانطور که در دو صفحه قبل نیز به آن اشاره کردیم، بوگاتی ویرون به ثبت رکوردهای بیشتر و بیشتر ادامه داد، اما موتور و بدنه این اتومبیل تا یک حد خاصی جوابگو بودند. در سال 2010، بوگاتی محصولی کاملا به روز شده هم از لحاظ موتور و هم از لحاظ طراحی را به بازار عرضه کرد تا نه تنها رکورد تمامی سریعترین اتومبیلهای تاریخ تا آن زمان را بشکند، بلکه تا امروز و رسیدن به سال 2017 میلادی نیز مقام اول را به طور رسمی در بین سریعترین اتومبیلهای تاریخ در دست نگه دارد. بوگاتی ویرون سوپر اسپورت (Bugatti Veyron Super Sport) در ماه ژولای سال 2010 توانست به لطف بهره بردن از یک موتور با توان 1183 اسب بخار، به بیشینه سرعت رویایی 267 مایل بر ساعت (431 کیلومتر بر ساعت) دست پیدا کند و به این وسیله آرزوی دیرینه و دیوانهوار بشر برای دست پیدا کردن به سرعتهای بالا را برآورده کند.
همچنین بخوانید:
تماشا کنید : گرانترین ماشین پلیس جهان ، بوگاتی ویرون در ناوگان پلیس دبی !
هر آنچه که در مورد بوگاتی شیرون باید بدانید؛ این وحشی دوستداشتنی!
در نظر داشته باشید بوگاتی ویرون سوپر اسپورت در مقایسه با اولین بوگاتی ویرون، به طور کامل از ابتدا مهندسی شد تا به این وسیله با موتور ارتقا یافتهی جدید و همچنین بیشینه سرعت در نظر گرفته شده برای آن انطباق داشته باشد و در زمان بیشتر شدن سرعت از چهارصد کیلومتر، نیروی اضافی به بدنه وارد نشود. سوپر اسپورت را باید به عنوان نوک قله محصولات سری ویرون دانست، چرا که علاوه بر افزایش توان موتور به میزان 200 اسب بخار در مقایسه با نخستین محصول سری ویرون با موتور 1001 اسب بخاری و شانزده سیلندره، در تمامی بخشها اعم از اجزای داخلی و بیرونی بهبود یافته است تا به این وسیله سلامت اتومبیل در زمان دست یافتن به سرعتهای رویایی بالای چهارصد کیلومتر بر ساعت تضمین شود.
در سال 2013، گینس که به عنوان مرجع ثبت برترینها و خاصترینها در تمامی زمینهها شناخته میشود، طی یک بیانیه بالاخره قرار داشتن بوگاتی ویرون 16.4 سوپر اسپورت در نوک قله سریعترین اتومبیلهای تاریخ را تایید کرد.
با آزمایشها و تحقیقات صورت گرفته از سوی انبوهی از متخصصان خارجی، رکوردهای جهانی گینس مفتخر است تا تایید رکورد ثبت شده از سوی بوگاتی ویرون 16.4 سوپر اسپورت و قرار داشتن آن در بالای تمامی سریعترین اتومبیلهای تاریخ را اعلام کند. در نظر داشته باشید ارتقای محصول جدید در مقایسه با نسخه اولیه خود، در ارزیابی لحاظ شده است. با ارزیابی تمامی اطلاعات مورد نیاز، گینس اکنون قانع شده که تغییر در محدودکننده سرعت، طراحی بنیادی اتومبیل و یا موتور آن را دگرگون نکرده است.
با وجود چاپ چندین مقاله انقادآمیز توسط طرفداران شرکت کوئنکسگ و مخصوصا شرکت هنسی (اتومبیل صفحه بعد)، بوگاتی ویرون 16.4 سوپر اسپورت هنوز به عنوان سریعترین خودروی دنیا شناخته میشود.
2013 | Hennessey Venom GT | 428 km/h
در آورین سال 2013 میلادی، اتومبیل هنسی ونم جی تی (Hennessey Venom GT) به عنوان شاهکاری دیگر در بین سریعترین اتومبیلهای تاریخ ظاهر شد، چرا که توانست تا به بیشینه سرعت 265 مایل بر ساعت (428 کیلومتر بر ساعت) دست پیدا کند. نام این اتومبیل به صحبت هر محفل خبری تبدیل شد و با افزایش شهرت، بحث و جدالها بر سر بیشینه سرعت ادعا شده توسط شرکت سازنده آن شدیدا افزایش یافت. گفتنی است هنسی ونم جی تی توسط شرکت آمریکایی مهندسی عملکرد هنسی (Hennessey Performance Engineering) واقع در شهر تگزاس ساخته شده و از طراحی محبوب اتومبیلهای دارای دو درب و دارای دو صندلی و همچنین یک موتور هشت سیلندر قدرتمند آمریکایی بهره میبرد.
همچنین بخوانید
ابر خودرو هنسی ونوم رکورد بالاترین شتاب را شکست : 300 کیلومتر در کمتر از 13.6 ثانیه
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، موتور هنسی ونم جی تی دارای هشت سیلندر و هفت لیتری بوده و به لطف مجهز شدن به بلبرینگ دوقلو و توربو شارژر، بلوک آهن با سر آلومینیومی و پمپ الکترونیکی سوخت دارای چند دریچه، به توان خارقالعاده و باورنکردنی 1244 اسب بخار دست پیدا میکند. گیربکس هنسی ونم جی تی شش دنده بوده و به صورت دستی تعویض میشود. گفتنی است کمپانی هنسی، مدعی بیشینه سرعتی بالاتر از این اعداد برای ونم جی تی است. به عقیده سازنده، بیشینه سرعت این اتومبیل چیزی بالغ بر 278 مایل بر ساعت (447 کیلومتر بر ساعت) است که به خاطر عدم وجود یک محل آزمایش صاف و مستقیم و همچنین ایدهآل، نتیجهای متفاوت از این عدد به دست میآید. هنسی با ادعای بیشینه سرعت 265 مایل بر ساعت (428 کیلومتر بر ساعت) برای ونم جی تی، محصول خود را به عنوان رده نخست سریعترین اتومبیلهای تاریخ یاد کرده و رکورد کسب شده برای بوگاتی ویرون سوپر اسپورت را به 258 مایل بر سر ساعت (415 کیلومتر بر ساعت) محدود کرد. در نظر داشته باشید با بالا رفتن اعداد مربوط به بیشینه سرعت، رقابت بسیار نزدیک شده و همواره بر سر چند کیلومتر کمتر یا بیشتر بحث و جدال است.
2014 | Hennessey Venom GT | 435.3 km/h
هنسی ونم جی تی دومین خودرو در بین سریعترین اتومبیلهای تاریخ است که نام آن دو بار عنوان میشود. در روز چهاردهم فوریه سال 2014 میلادی، هنسی با فراهم شدن محل ایدهآل مورد نظر خود توانست تا ادعایش را به اثبات برساند، هر چند هنوز “به طور رسمی” رده اول سریعترین اتومبیلهای تاریخ به بوگاتی ویرون اختصاص دارد. هنسی، ونم جی تی را به مرکز فضایی کندی در فلوریدا برد، محلی دارای یک باند فرود 3.2 مایلی (5.1 کیلومتری) که ناسا از آن برای فرودسفینه فضایی شاتل خود استفاده میکند. هنسی ونم جی تی توانست تا در یک آزمایش یک طرفه (تنها رفت، بدون برگشت) به بیشینه سرعت اعجابآور و غیر قابل تصور 2700 مایل بر ساعت (435 کیلومتر بر ساعت) دست پیدا کند، اما متاسفانه شرکت سازنده قادر نبود تا این رکورد را به صورت رسمی به ثبت برساند. در نظر داشته باشید برای وارد کردن نام یک محصول به صورت رسمی در بین سریعترین اتومبیلهای تاریخ ، خودرو میبایست به بیشینه سرعت خود در یک مسیر رفت و برگشت آن هم حداکثر طی یک ساعت دست پیدا کند، کاری که ناسا اجازه انجام آن را هرگز به هنسی نداد.
طی هفتاد سال، بیشینه سرعت سریعترین اتومبیلهای تاریخ از 169 کیلومتر بر ساعت به 431 کیلومتر بر ساعت رسید تا به این ترتیب افزایش 155 درصدی را از ابتدای شروع به کار حرفهای صنعت خودروسازی تا به امروز به خود ببیند. در نظر داشته باشید شاید نوشتن و یا به زبان آوردن بیشینه سرعت سریعترین اتومبیلهای تاریخ به ظاهر کار راحتی باشد، اما سرعتی برابر 431 کیلومتر بر ساعت حقیقتا ترسناک و فراتر از حد تصور است که تا زمان تجربه آن به صورت مستقیم، امکان تجسم آن به هیچ عنوان وجود ندارد! البته، اگر فردی تاکنون یک سفر کوتاه و یا بلند با قطار مغناطیسی شانگهای داشته باشید، شاید بتواند تا حد بسیار کمی به رویای سواری با بوگاتی ویرون 16.4 سوپر اسپورت نزدیک شود.
در انتهای مقاله نیاز است تا مجددا به نکتهای بسیار مهم اشاره کنیم. بعید نیست تا در بین سریعترین اتومبیلهای تاریخ یاد شده، نام چند محصول از قلم افتاده باشند، چرا که این محصولات احتمالا به دلیل عدم توجه سازنده، به مراحل پیچیده آزمایش و ثبت رکورد نرسیده و یا با وجود تلاش برای افزودن نام خود در بین سریعترین اتومبیلهای تاریخ ، به دلیل برآورده نکردن یک یا چند مورد از فاکتورهای موجود (همانند هنسی ونم جی تی)، از قرارگیری در بین سریعترین اتومبیلهای تاریخ محروم شدهاند.
گجت نیوز