راه اندازی کسب و کار شخصی تقریبا آرزوی همه است. اما افراد بسیاری هستند که شغل فعلی شان را برای رسیدن به این آرزو رها کرده اند اما خودشان را محکوم به شکست کرده اند. از کجا تشخیص دهیم که کسب و کار ما ارزش زمان گذاشتن و تلاش کردن را دارد؟ چه طور بعضی کسب و کارها موفق می شوند و برخی نه؟ برای اینکه از اشتباهات بزرگ دور باشید، قبل از شروع کسب و کار تان باید این ۶ سوال را از خودتان بپرسید، همراه باشید تا این سوالات مهم را با هم بررسی کنیم:
انگیزه شما چیست؟
قبل از شروع کسب و کار از خودتان بپرسید چرا می خواهید چنین کاری انجام دهید؟آیا این انگیزه آنقدر قوی هست که شما را در هر شرایطی وادار به ادامه کند؟
مردم به دلایل مختلف وارد حوزه کارآفرینی می شوند، برخی از صبح زود بیدار شدن و رفت و آمد خسته شده اند و برخی چون از رییسشان متنفرند، گاهی هم فکر می کنند با راه اندازی یک استارت آپ زودتر به پول می رسند و زود بازنشسته می شوند.
مشکل اینجاست که رسیدن به پول زیاد یا تجربه رییس بودن نمی تواند دلایل خوبی برای شروع کسب و کار باشد. یک استارت آپ باید یکی از مشکلات مهم مردم را حل کرده و به آنها ارزشی اضافه کند.
کسب و کار شما قرار است چه کاری برای مردم انجام دهد؟چه دغدغه ای از آنها حل می کند؟با خودتان رو راست باشید و یک انگیزه ارزش آفرین داشته باشید.
ایده تان چقدر کاربردی است؟
“یک ایده خیلی خوب نمی تواند یک کسب و کار عالی را بسازد” این جمله را همیشه به یاد داشته باشید. شما یک ایده فوق العاده دارید، تمام تلاشتان را برای ساخت آن به کار می گیرید و در نهایت هیچ متقاضی وجود ندارد. چرا این اتفاق می افتد؟ یکی از دلایل آن غافل شدن از بخش های کاربردی ایده است. قبل از شروع کسب کار تان بسنجید که ایده شما چقدر قابلیت تجاری شدن دارد و شما توان تجاری سازی آن را دارید؟
در شروع کسب و کار چقدر طاقت دارید؟
قطعا شما برای کسب و کارتان سرشار از شور و هیجان هستید. اما معمولا افرادی هستند که از شما و کسب و کارتان انتقاد می کنند تحمل آنها ممکن است سخت باشد، حتی گاهی اوضاع بدتر می شود و شتابدهنده ای ایده شما را رد می کند، یا بدتر از آن، سرمایه گذار دست رد به سینه تان می زند. این ها لحظات سختی هستند که باید قبل از شروع کسب کار ،خودتان را برایش آماده کنید. آیا تحمل این سختی ها را دارید؟
باید این آمادگی را داشته باشید تا احساسات منفی را وارد کسب و کارتان نکنید. از انتقادها استفاده کنید و از شکست ها درس های بزرگ بگیرید. سختی ها را همچون دره هایی ببینید که قبل از قله های موفقیت قرار گرفته اند.
ایده آل گرا هستید؟
اگر تمایل به انجام کارها به بهترین شکل دارید، مهمترین کار قبل از شروع کسب و کار، این است که یاد بگیرید چه طور منتقد درونی تان را سرکوب کنید. اگر فکر می کنید که برای راه اندازی یک برنامه موبایل یا یک وبسایت باید همه چیز به طور کامل آماده باشد، سخت در اشتباهید. همین که ۸۰ تا ۹۰% آماده باشد کافی است تا در دسترس همه قرار بگیرد.
بر روی دیوارهای فیسبوک پوسترهایی وجود دارد با این متن ” انجام دادن یک کار بهتر از به کمال رساندن آن است” آنها مردم و به خصوص کارکنانشان را دعوت می کنند به اینکه کارهایشان را در هر سطحی که هست، به دنیا ارائه دهند. یادتان باشد که محصول شما بعد از ارائه هم می تواند روز به روز بهتر شود.
آیا حاضر به انجام هر کاری هستید؟
وقتی کارمند هستید، شما کارتریج پرینتر را شارژ نمی کنید، یا اگر سیستم کامپیوترتان به مشکلی بر بخورد از مسئول آی تی کمک می خواهید. اما وقتی پای کسب و کار خودتان به میان باشد، فرقی نمی کند که رییس هستید یا نه، باید بتوانید از عهده کارها برآیید. آیا چنین شخصیتی دارید؟ می توانید آستین بالا زده و دست به کار شوید؟
استادی می گفت: اگر قرار است یک نانوایی راه اندازی کنید، باید خودتان نان پختن را بلد باشید تا اگر روزی شاطر نیامد، خودتان آستین بالا زده و کار کنید، نه اینکه درب نانوایی را ببندید.
اوضاع جیبتان چه طور است؟
بسته به اینکه چه کاری می خواهید انجام دهید، گاهی از ۶ ماه تا ۶ سال طول می کشد تا شما به سود برسید و بتوانید درآمد داشته باشید،قبل از شروع کسب و کار ،از خودتان بپرسید آیا برای این مدت به اندازه کافی پس انداز دارید؟
یکی از بهترین روش ها برای راه اندازی یک کسب و کار این است که شما یک جریان درآمدی ثابت داشته باشید. چون این درآمد آزادی عمل بیشتری برای داشتن تجربیات مختلف به شما می دهد.
این سوال ها تنها بخشی از مراحلی است که شما باید قبل از شروع کسب و کار تان طی کنید. از پاسخ صادقانه به آنها نترسید و اگر سوالی بود که با شما همخوانی نداشت نگران نباشید، شاید سایر همکارانتان از آن توانایی بهره مند باشند.
به نظر شما برای راه اندازی یک استارت آپ چه توانایی هایی لازم است؟آیا شما هم کسب و کارتان را راه اندازی کرده اید؟
“۶ سوالی که قبل از شروع کسب و کار باید از خودمان بپرسیم” را بشنوید (۶دقیقه)
سبکتو