آیا تابه‌حال به این فکر کرده‌اید که صاحب اصلی گوشی شما چه کسی می‌تواند باشد؟ حتما با خود می‌گوید که من هزینه آن را پرداخت کرده‌ام، پس من صاحب اصلی گوشی خودم هستم! بهتر است به شما بگوییم که کاملا در اشتباهید، با مقاله‌ای که امروز هات اپ نیوز برای شما آماده کرده است به این حقیقت پی می‌برید که صاحب اصلی گوشی شما کس دیگری است!!!

صاحب اصلی گوشی شما چه کسی می‌تواند باشد؟

صاحب اصلی گوشی شما

دیگر موبایل‌ها وسایلی نیستند که فقط با آن‌ها به مردم پیام بفرستید و یا زنگی بزنید. اگر که به یاد داشته باشید در چند سال قبل سرگرمی ما با گوشی‌ها، در بازی مار خلاصه می‌شد، بعد هر بازی ما رکوردهای خود را با شوق‌ و ذوق به دوستانمان نشان می‌دادیم.

دیگر عمر نوکیاها و موتورولاهای قدیمی به پایان رسیده است. این روزها گوشی‌های موبایل دیگر مانند یک کامپیوتر مجهز هستند و هر کاری را می‌توانند انجام دهند.

حال یک‌چیز فکر ما را به خود درگیر کرده است، سامسونگ در اتفاقات اخیر نوت 7 آپدیت‌هایی را برای گوشی‌های مذکور منتشر ساخت تا برخی قابلیت‌های خواستنی کاربران را غیرفعال کند و هدف سامسونگ نیز آن بود که کاربر از گوشی زده شود و آن را به کمپانی بازگرداند.

اگر از صاحبان قبلی نوت 7 هستید باید بدانید که شما واقعا گوشی خود را نخریده‌اید و کمپانی می‌خواست با یک سری آپدیت‌های OTA چیزی که مال شما بود را از چنگتان دربیاورد، این کار را هم به خوبی انجام داد!

صاحب اصلی گوشی شما

ساکنان کمپانی سامسونگ ماموریت داشتند کاری انجام دهند که همه نوت 7ها به کمپانی برگردد. البته می‌دانیم که 90 درصد مشتریان نوت 7 هنوز گوشی های خود را می خواهند!

دلیل آن وجود خلاقیت در این گوشی بود، ولی به نظر می‌رسد این‌ها اصلا برای سامسونگ مهم نبود!

با توجه به انفجارهایی که ممکن بود باز هم رخ دهد و موقعیت آن‌ها را در بازار به خطر بیندازد، این بازپس‌گیری‌ها، یک امری واجب به شمار می‌رفت و باید سامسونگی‌ها هر کاری که لازم می‌بود را انجام می‌دادند.

برای سامسونگ این کار به خاطر این بود که خاطرات و خرابکاری‌های نوت 7 را به‌کلی از ذهن کاربران پاک کند.

ولی برای کاربران قضیه فرق می‌کرد، چیزی که مال آن‌ها بود و بابت آن پول داده بودند را به زور از دستشان درآوردند، البته با برگشت پول!

صاحب اصلی گوشی شما

فقط نوت 7 نیست که این وضعیت را دارد

ما هیچ کاری در این قضیه از دستمان برنمی‌آید، نوت 7 را فراموش کنید، اچ‌تی‌سی 10 یا اس 7 اج یا هر گوشی دیگری با هر سیستم‌عاملی را در نظر بگیرید، تابه‌حال به مجوز نرم‌افزاری آن‌ها نگاهی انداخته‌اید؟!

صاحب اصلی گوشی شما

آیا در جریان هستید که چه چیزی را قبول کرده‌اید؟ پیشنهاد ما به شما این است که حتما یک نگاهی به آن بیندازید، چون واقعا برگ برنده دست شما نیست و صاحب اصلی گوشی شما کسی دیگر است!

چیزی که در مجوز نرم‌افزاری گوشی شما نوشته است و احتمالا شما موقع خرید گوشی به آن توجه نکرده‌اید، می‌گوید که شما صاحب اصلی نرم‌افزار روی گوشی نیستید چون به‌جای آن پول نداده‌اید و فقط حق استفاده از آنرا دارید، چرا؟

چون افرادی که قسمت نرم‌افزاری گوشی شما را ساخته‌اند به شما این اجازه را می‌دهند که فقط از آن استفاده کنید، در واقع صاحب اصلی گوشی شما آن‌ها هستند.

پس آن‌ها حق‌ دارند که برخی از این قسمت‌های نرم‌افزاری را به میل خود و بدون اجازه شما تغییر دهند و شما هم هیچ کاری نمی‌توانید بکنید.

صاحب اصلی گوشی شما

بله، پلاستیک و شیشه و فلز این گوشی مال شماست، چون پول آن را پرداخت کرده‌اید، ولی وقتی‌که دکمه روشن کردن آن را زدید و هر چه راه‌اندازی شد، دیگر مال شما نیست.

به همین دلیل است که سامسونگ می‌تواند آپدیت‌هایی را بفرستد که نوت 7 شما از کار بیفتد. آن‌ها برنامه‌ای را دنبال می‌کنند و باید به آن برسند و ما نیز کاری جز پس گرفتن پولمان از دستمان برنمی‌آید.

کره‌ای‌ها می‌خواهند که نوت 7 ها به دست آن‌ها برگردد، پس بهتر است که جلوی آن‌ها را نگیریم، چون صاحب اصلی گوشی شما آن‌ها هستند.

دیگر اقدامات سامسونگ و دیگر کمپانی‌ها در اثبات اینکه صاحب اصلی گوشی شما آن‌ها هستند

و بازهم به همین دلیل است که سامسونگ می‌تواند آپدیتی را ارسال کند که سیستم امنیتی Knox سامسونگ هنگام فضولی کردن کاربر در بوت لودر برخی گوشی‌ها، به شما هشدار دهد.

صاحب اصلی گوشی شما

یا HTC که می‌تواند بر روی هر گوشی خود نرم‌افزار جاسوسی اپراتور را با آپدیت‌های خود نصب کند و کاربر هم هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد.

همین‌طور گوگل می‌تواند یک آپدیت را ارسال کند که صفحه اندرویدی گوشی شما روشن نباشد و آیکون‌ها نیز دایره‌ای نباشند و منوهای صورتی‌رنگ خودنمایی کنند، همه و همه به خاطر مجوز نرم‌افزاری است که شما در روز اول آن را چه آگاهانه و چه غیرآگاهانه قبول کرده‌اید و کاری هم نمی‌توانید بعد از خرید انجام دهید.

خوشبختانه افرادی که این اختیارها و قدرت‌ها رادارند، دیوانه نیستند و می‌خواهند که ما از کالای آن‌ها خوشمان بیاید.

سامسونگ در پی توقف تولید نوت 7 مجبور بود که آپدیت‌های مخرب را برای نوت 7 منتشر کند، چون در این صورت بود که مردم از خرید آن پشیمان می‌شدند و صاحبان نوتها نیز گوشی‌های خود را پس می‌فرستند، وگرنه فاجعه انفجار گوشی می‌توانست خیلی گران تمام شود.

صاحب اصلی گوشی شما

همچنین آپدیت Knox نیز برای این بوده است که به کاربران بفهماند که چیزی دارد گوشی آن‌ها را خراب می‌کند و سامسونگ پچ‌هایی را نیز برای رمزنگاری بهتر بوت لودر فرستاد تا این قسمت از نرم‌افزار گوشی که مانند یک بمب می‌ماند، همچنان امن باقی بماند.

این‌چنین آپدیتی توسط سامسونگ کاملا برای حفظ امنیت کاربر بوده است. این قضیه برای آپدیت‌های گوگل در مورد اندروید هم صادق است و جای نگرانی نیست.

سوال‌های دیگری که ذهن را درگیر می‌کند

ولی چیزی که ذهن راکمی درگیر می‌کند، «چه می‌شد» ها است! چه می‌شد اگر افرادی که کنترل قسمت نرم‌افزاری گوشی ما را به دست دارند، کاری می‌کردند که ما از آن خوشمان نمی‌آمد؟

صاحب اصلی گوشی شما

برخی از موبایل‌ها را می‌توانیم تغییر دهیم تا با سیستم‌عامل متفاوتی کار کنند، ولی نرم‌افزاری که سخت‌افزار گوشی را راه‌اندازی می‌کند، دست ما نیست و نمی‌توانیم آن را تغییر دهیم و یا جایگزین نماییم. برخی تغییرات تا حدودی قانونی هستند، چون ما می‌توانیم گوشی‌هایمان را روت یا جیلبریک و یا آنلاک کنیم.

ولی این اختیارات هم صاحب اصلی گوشی شما را تغییر نمی‌دهد، چون آن‌ها به ما اجازه می‌دهند که چقدر می‌توانیم تغییرات را اعمال کنیم و یا کاری دیگر را بر سر قسمت نرم‌افزاری بیاوریم، اگر هم پا را از گلیممان درازتر کنیم، مجوز نرم‌افزاری را شکسته‌ایم و درنتیجه عواقب آن به عهده ما خواهد بود.

کسانی که گوشی شمارا ساخته‌اند، هدفشان چیزی نیست جز اینکه شما از آن خوشتان بیاید و نه چیزی دیگر!

اگر هم که شما در تغییرات و استفاده نادرست از گوشی کمی زیاده‌روی کنید، هیچ پلیس گوشی در دنیا وجود ندارد که برای جریمه شما بیاید، حتی کمپانی‌های سازنده هم اغلب به این اهمیت نمی‌دهند که ما چگونه از نرم‌افزار آن‌ها استفاده می‌کنیم، چون درگیر کار بر روی مدل بعدی گوشی‌های خود هستند.

ولی این حقیقت را هم باید در نظر داشت که آن‌ها همچنان صاحب واقعی هستند و این اجازه را به ما داده‌اند که از محصولشان استفاده کنیم.

صاحب اصلی گوشی شما

اگر که دوباره سامسونگ مجبور شد که کاری که با نوت‌های 7 انجام داد را با گوشی دیگری هم انجام دهد، به یاد داشته باشید که هیچ کاری از دست ما برنمی‌آید؛ مگر اینکه از آپدیت‌های جدید جلوگیری کنیم تا وضعیت از اینی که هست وخیم‌تر نشود.

آن‌ها در تلاشند تا هم کاربر و هم خود را راضی نگه‌دارند. چیزی که معلوم است، اگر سامسونگ بخواهد کاری انجام دهد، برای او مثل آب خوردن است چون ما فقط صاحب نمایشگر، قاب و باتری هستیم و آن‌ها صاحب قسمت نرم‌افزاری گوشی، یعنی صاحب اصلی گوشی شما هستند و نرم‌افزار گجت ما مطیع دستورات آن‌ها است.

کمی هم باهم روراست باشیم، اگر که شما هنوز هم یک نوت 7 در خانه دارید، به جای بلاک کردن آپدیت‌ها، آن را برای سامسونگ پس بفرستید، چون این کار آن‌ها حکمتی دارد و برای سلامتی شماست، وگرنه با انفجار گوشی ممکن است که ضررهای جبران‌ناپذیری برای شما رخ دهد.

منبع هات اپ نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *