عالیه صبور؛ جوان ترین استاد دانشگاه جهان در سال 2008

عالیه صبور امروز در ۲۸ سالگی اعلام می کند ملیت خاصی ندارد و متعلق به همه جهان است. ژولین مادر او احتمالا آمریکایی الاصل است و پدرش محمد صبور به عنوان یک پاکستانی الاصل شناخته می شود. پس بی جهت نیست اگر او را دانشمندی برای تمام جهان بدانیم، همانطور که خود او می خواهد.

جوان ترین استاد دانشگاه جهان در سال ۲۰۰۸، سال ۱۹۸۹ در نیویورک آمریکا به دنیا آمده و در کره جنوبی به عنوان کم سن ترین استاد دانشگاه مشغول به کار شد. روند موفقیت های عالیه از همان دوران کودکی آغاز شده بود؛ از زمانی که او در هشت ماهگی خواندن را یاد گرفت و هنگامی که سال چهارم دبستان را به پایان می برد، همزمان مدرک دیپلم پایان دبیرستان را هم دریافت کرد. این جوان ترین زن موفق جهان در ۱۰ سالگی به دانشگاه راه یافت و در چهارده سالگی در رشته ریاضیات کاربردی فارغ التحصیل شد.

عالیه پس از کسب بهترین نمره در مقطع لیسانس، وارد دانشگاه درکسل شد و فوق لیسانس متالوژی را در این دانشگاه دریافت کرد. کسب کارشناسی ارشد برای او منجر به کسب جایگاه موقت استادی در دانشگاه کونکاک کره جنوبی شد. او یکسال در کره جنوبی تدریس کرد ولی به دلیل مشکل در زبان ارتباطی با دانشجویان، تدریس را رها کرد.

عالیه در ادامه موفقیت های خود توانست مدرک دکتری را از دپارتمان تکنولوژی در دانشگاه کانکوک سئول، در ۱۸ سالگی دریافت کند و به این ترتیب تبدیل به جوان ترین فردی شد که موفق به وارد شدن دوره فلوشیپ پس از اخذ دکتری شد.

این چهره سرشناس هنگام بودن در دانشگاه درکسل فیلادلفیا دچار مشکل شد و از دانشگاه شکایت کرد. صبور معتقد بود استاد مشاور دانشگاه او از ایده هایش برای کسب کمک های مالی سو استفاده می کند و در مقابل استاد مشاور هم او را به دزدیدن ایده هایش متهم کرد. بعدها صبور اعلام کرد از این اتهام تبرئه شده، اما فعالیتش را در آن دانشگاه ادامه نداد چون معتقد بود شرایط و محیط مناسب برای کار مناسب نیست.

این ماجرا گرچه به نظر توقفی در روند رشد او بود، اما عالیه با تبدیل این مشکل به یک فرصت به راه جدیدی در زندگی دست یافت. پیگیری امور مربوط به ایده تحقیقاتی، او را علاقمند به فعالیت در امور مالکیت معنوی کرد به نحوی که او کمی مسیر زندگی ش را عوض کرد و در حال حاضر سعی می کند به عنوان یک وکیل به دیگران برای حفظ حقوق تحقیقاتی خود کمک کند.

یکی از دست آوردهای علمی او ابداع نشانگرهای سلولی خاص بر اساس تکنولوژی نانولوله هاست که کاربرد بسیاری در پزشکی دارد.

گر چه زندگی افراد سرشناسی چون صبور از زاویه دید بیرونی، سرشار از موفقیت و پیروزی است، اما بعضا خود این افراد مشهور اعتقاد دیگری دارند. عالیه صبور تقریبا تمام کودکی، نوجوانی و جوانی خود را به یادگیری علم و پیشرفت اختصاص داده و اخیرا به ارزیابی زندگی خود پرداخته است.

او چندی پیش در یکی از سخنرانی هایش برای دانشجویان در اجلاس جهانی دوبلین، در مورد خطرات کار زیاد در سنین پایین به حضار هشدار داد. عالیه که در رویدادی به نام داووس برای دانشجویان و برای کارشناسی جوایز اجلاس جهانی شرکت کرده بود، در جمع دانشجویان رضایت نهایی از کارهایی را ا به عنوان مهمترین مورد در زندگی انسان ذکر کرد ولی بر داشتن آزادی عمل برای انجام امور تاکید کرد. عالیه معتقد است بعضی از امور و تجربه ها را فقط در سنین خاصی می توان انجام داد و از دست دادن زمان انجام فرد را از تجربه ها محروم می کند. او به دانشجویان گفت که امیدوار است بتوانند همچون یک انسان معمولی تجارب مختلف در سن های مناسب را بگذرانند و به درجات بالا برسند.

صبور که برای انتقال تجربه های شخصی خود برای دانشجویانی که با تمام کردن تحصیلات خود در حال ترک دانشگاه هستند و دغدغه ی تصمیم گیری برای ادامه زندگی دارند به آنجا رفته بود، بودن در راهی که دانشجویان برای آن شور و شوق دارند را اصل ادامه راه دانست و تحول آنها پس از دوران دانشجویی را نسبت به شخصیت هر کسی متفاوت خواند.

او در پایان سخنرانی اش اعلام کرد در حال فکر کردن به خود و دادن آزادی به خودش برای ارزیابی آنچه که گذشته و رسیدن به آنچه که می خواهد در ادامه اتفاق بیفتد، است.

تانی کال

یوکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *