خانه سلامت تناسب اندام علائم خطر قلبی حین ورزش که نیاز به توجه فوری دارند!

علائم خطر قلبی حین ورزش که نیاز به توجه فوری دارند!

0

بنا به اعلام فدراسیون جهانی قلب، سبک زندگی بی حرکت یکی از عوامل خطر عمده برای ابتلا به بیماری قلبی است و عدم ورزش می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

دیگر عوامل خطر عبارتند از:

رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع شده، دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، سیگار کشیدن، کلسترول بالا، چاقی، سابقه خانوادگی بیماری قلبی.

کاهش این عوامل خطر می تواند شانس شما را برای ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی کم کند و شما را از انجام روش های پزشکی مربوط به قلب از جمله عمل جراحی بای پس نجات دهد.

فعال ماندن یک راه عالی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی است. انجام ورزش های هوازی منظم از قبیل پیاده روی برای بهبود سلامت قلب یک راه ثابت شده است. با این حال ورزش گاهی اوقات می تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد، بخصوص در کسانی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند و بر انجام فعالیت های ورزشی خود نظارت نمی کنند.

هشدارها

برای اکثر مردم ورزش یک راه امن برای جلوگیری از بیماری های قلبی است اما شما باید برخی اقدامات احتیاطی را حین ورزش در نظر بگیرید اگر:

پزشک تان هشدار داده که یک یا چند عامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی را دارید.

به تازگی یک حمله قلبی یا سایر بیماری های قلبی را تجربه کرده اید.

قبلا سبک زندگی کاملا غیر فعال داشته اید.

این مهم است که برای برخی بیماران برنامه های ورزشی با احتیاط و تدریجی آغاز شود. با پزشک در مورد شروع یک برنامه ورزشی جدید باید حتما مشورت کرد. شما همچنین ممکن است نیاز داشته باشید برنامه های ورزشی خود را زیر نظر پزشک انجام دهید.

علائم خطر

در صورت بروز هر کدام از علائم زیر حین انجام تمرینات بدنی باید با پزشک تان فورا تماس بگیرید:

ناراحتی قفسه سینه: بسیاری از مردم درد ناگهانی در قفسه سینه را به حمله قلبی ارتباط می دهند. اما بسیاری از حملات قلبی همراه با احساس فشار در قفسه سینه همراه با درد در رفت و آمد است. به هر حال در صورت بروز هر گونه درد یا احساس فشار روی قفسه سینه باید ورزش را به طور کامل متوقف کرد و به دنبال مراقبت های پزشکی بود؛ البته اگر درد برای بیش از چند دقیقه طول بکشد.

تنگی نفس: احساس تنگی نفس غیر معمول همراه با ناراحتی در قفسه سینه در طول فعالیت بدنی اغلب پیش ماده برای حمله قلبی است. این علامت می تواند حتی قبل از ناراحتی در قفسه سینه رخ دهد و یا توام با آن باشد.

سرگیجه: در حالی که فعالیت بدنی می تواند به شما احساس خستگی دهد، شما هرگز نباید در حالت سرگیجه ورزش کنید.

اختلالات ریتم قلب: احساس ضربان قلب نامنظم و تپنده حین ورزش نشانه مشکل جدی قلب است. هر گونه ریتم غیر طبیعی قلب حین حرکات ورزشی را فورا به اطلاع پزشک تان برسانید.

ناراحتی در قسمت های دیگر بدن: مشکلات قلبی می تواند در مناطق دیگر بدن نیز ایجاد ناراحتی کند. درد یا فشار روی بازوها، کمر، گردن، فک یا معده از جمله این مناطق هستند. همچنین ممکن است درد از یک قسمت از بدن به قسمت دیگر سرایت کند مانند درد قفسه سینه که به گردن یا شانه، بازو یا کمر منتقل می شود. این علامت ها نشان دهنده مشکلات قلبی است.

تعریق غیر معمول: اگرچه تعریق حین فعالیت بدنی طبیعی است اما اگر همراه با حالت تهوع و عرق سرد باشد، بخصوص در کسانی که قبلا سابقه حمله قلبی را داشته اند، یک علامت جدی است.

چند نکته:

از سلامت خود مطمئن شوید. شروع مجدد ورزش برای کسانی که مدت‌ ها است به میزان کم ورزش کرده اند یا هیچ فعالیتی نداشته اند، مسلما با ریسک بیشتری همراه است. فشار ورزشی و شدت انجام فعالیت ورزشی را به آرامی افزایش دهید و در آن سطحی که در گذشته ورزش می‌ کرده ‌اید، شروع نکنید.

از سن ۳۵ باید به طور منظم چک ‌آپ پزشکی داشته باشید، چرا که از این سن، بیماری‌ های قلبی، مخصوصا گرفتگی عروق قلب، شایع ‌ترین علت مرگ ناگهانی قلبی است. تشخیص به موقع در مطب یک متخصص قلب می ‌تواند جان شما را نجات دهد.

فعالیت جسمی و ورزشی مخصوصا برای کسانی که مبتلا به بیماری عروق کرونری قلب هستند، جزیی مهم از درمان است. مسلما شدت فعالیت و مرز فعالیت ورزشی باید به طور دقیق از جانب متخصص قلب مشخص شود تا بیمار با فعالیت زیادی خود را به خطر نیندازد.

منبع : www.healthline.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *