علت قرار دادن بعضی داروها زیر زبان
قرص زیر زبانی که در شرایط خاص مصرف می شوند چه عملکردی دارند و چرا استفاده می شوند؟
قرار دادن بعضی داروها زیر زبان یا به اصطلاح مصرف قرص های زیر زبونی، جهت عملکرد سریع تر از بلعیدن، رو ممکنه همه ما دیده، شنیده و یا حتی مصرف کرده باشیم…
این قرص ها، داروهایی هستن که داخل دهان گذاشته می شن، اما بلعیده نمی شن. این داروها به سرعت از طریق غشای مخاطی زیر زبون که خونرسانی خیلی زیادی دارن، جذب جریان خون می شن و تاثیر خودشون رو میذارن.
عمده دلیل:
به طور کلی با توجه به اینکه خونرسونی در زیر زبون خیلی زیاده و سد کمتری برای جذب دارو وجود داره و مخاط فراوانی هم داره، دارو خیلی سریع روی بیمار تاثیر میذاره، بنابراین قرص های زیر زبونی حتما باید در زیر زبان گذاشته شن تا اثر دارویی بر بیمار به سرعت صورت بگیره.
عموما افرادی که دچار حمله قلبی و درد در ناحیه قلب می شن یا فشارخونشون بالاست، مجبور به قرار دادن بعضی داروها زیر زبان می شن.
چه نکاتی رو باید در حین و بعد از مصرف قرص های زیر زبونی رعایت کنیم؟
- به محض اینکه درد یا علائم تسکین پیدا می کنه، باید هر چقدر از قرص که باقی مونده دور انداخته بشه، در غیر این صورت علائمی چون غش، سرگیجه و… به دنبال خواهد داشت.
- تحت هیچ شرایطی نباید این گونه قرص ها رو بلعید، این کار سرعت تاثیر رو کم می کنه و ممکنه جان فرد تا تاثیر دارو، به خطر بیافته.
- اگه موقعیت خیلی خطرناکه، بهتره قرص رو با دندان چند تکیه کرده و بعد زیر زبون قرار بدید، تا جذبش سریع تر صورت بگیره.
- بیماری که دهان خشکی داره باید قبل از قرار دادن بعضی داروها زیر زبان حتما کمی آب بنوشه.
- قرص ها زیر زبونی باید به طور طبیعی و کامل در دهان حل شده و بلعیده نشه.
- ابدا این قرص ها رو غیر تجویز پزشک و خودسرانه مصرف نکنید.
- همیشه قرص های زیرزبونی باید همراه بیمار باشن.