شبکه سه بعدی رگهای خونی که از سوی این تیم ساخته شده است، این پتانسیل را دارد تا در بدن موشها مورد استفاده قرار گیرد. سائوچن چن استاد نانومهندسی دانشگاه سن دیهگو به همراه گروهی از دانشمندان حوزه نانو این شبکه سه بعدی که از طریق فناوری چاپ سه بعدی به وجود آمده است را به گونهای ایجاد کردهاند که قادر است به منظور پیوند عضو و به کارگیری در بافتهای زنده مورد استفاده قرار گیرد.
تا به امروز بخش عمدهای از تلاشهای دانشمندان به منظور پیوند رگهای خونی با شکست روبرو شده بود. به دلیل اینکه عملکرد رگهای خونی متوقف میشد. اما پژوهش جدید با ایجاد یک شبکه عروقی خونی پایدار و قابل اعتماد نشان داد که قادر است به خوبی در بافتهای زنده مورد استفاده قرار گیرد.
مهمترین مشکلی که امروزه در ارتباط با پیوند شبکهای از رگهای خونی وجود دارد، به عدم سازگاری آن با اندام دریافتکننده باز میگردد. این عدم سازگاری باعث میشود تا فرآیند گردش خون متوقف شود. اما شبکه رگهای خونی تولید شده از سوی دانشمندان دانشگاه سن دیهگو به شکل موفقیتآمیزی روی موشها آزمایش شد. این آزمایش نشان داد شبکه تولید شده از طریق چاپ سه بعدی قادر است خون، مواد مغذی و بازگرداندن ضایعات را به خوبی در بدن موش به گردش در آورد. دانشمندان عملکرد این شبکه مصنوعی را طبیعی توصیف کردهاند.
لازم به توضیح است که دانشمندان در گذشته نیز روی پروژههای مشابهی کار کرده بودند، اما تنها موفق شده بودند یک رگ را تولید کنند که در عمل این امکان وجود ندارد از یک رگ در ارتباط با بافتهای زنده و پیوند اعضا استفاده کرد. به واسطه آنکه بافتهای زنده در عمل به شبکهای از رگهای انتقال دهنده خون نیاز دارند.
نکته مهم دیگری که در ارتباط با این دستاورد موفقیتآمیز باید به آن اشاره داشته باشیم، این است که بر خلاف روشهایی که امروزه مورد استفاده قرار گرفته و زمانبر و گران هستند روش ابداع شده از سوی این پژوهشگران نه تنها مقرون به صرفه است بلکه زمانبر هم نیست.
این دستاورد امیدهای تازهای در ارتباط با پیوند زدن شبکهای از رگهای خونی سه بعدی با اندامهای مهمی همچون قلب و کلیه را به وجود آورده است.
شبکه