چند ماه پیش بود که در جریان انتخابات آمریکا و به خاطر انتشار حجم عظیمی از اخبار جعلی در شبکههای اجتماعی و به خصوص فیسبوک، حملههای فراوانی از طرف رسانهها و مردم به فیسبوک و سایر شبکههای اجتماعی میشد. فیسبوک هم چند وقت پیش به خاطر این حملات از طرف رسانهها، اعلام کرده بود از این به بعد برای جلوگیری از انتشار اخبار جعلی برنامههایی را خواهد داشت و اخیرا هم این شبکه اجتماعی از طرفهای سومی برای چک کردن صحیح بودن اخبار منتشر شده در فیسبوک استفاده کرده و به کاربران این امکان را میدهد تا خبرهای جعلی را علامتگذاری کنند. همچنین فیسبوک اعلام کرده است که در هفتههای آینده برای اینگونه اخبار برچسبی را با عنوان “Disputed” به معنی “قابل بحث” اضافه خواهد کرد.
با این اوصاف، انتظار میرود که اخبار جعلی و یا بیاعتبار هنوز هم در تایم لاین کاربران فیسبوک دیده شوند. ولی این اخبار همراه با یک بنر هشدار خواهند بود که به معنی عدم اطمینان از درستی این نوع خبرها میباشد. اما همراه بودن یک خبر با این بنر به همین سادگی هم نیست و برای این کار ابتدا بایستی خبری توسط تعداد حداقلی از مردم و یا نرم افزارهای فیسبوک علامت زده شوند. سپس فیسبوک این اخبار را به وب سایتهای طرف سوم برای بررسی ردستی و یا عدم درستی آن خواهد فرستاد. اگر که خبر فرستاده شده باز هم توسط یک یا دو مورد از این وبسایتها به عنوان خبر جعلی علامتگذاری شوند، بنر هشدار روی خبر گذاشته میشود.
با توجه به این گفتهها، جلوگیری از انتشار اخبار جعلی، وابسته به خود مردم میباشد و کاربران بایستی برای جلوگیری از انتشار اینگونه اخبار، خبرهایی را که به نظرشان جعلی میآید را علامتگذاری نمایند تا فیسبوک هم بتواند از وجود این نوع خبرها آگاه شود.
باید منتظر ماند و دید که این کار تا چه حدی به جلوگیری از انتشار اخبار جعلی جلوگیری خواهد کرد.
زوم تک