با تصاویری از لوکشین فیلمبرداری سریال شهرزاد در خیابان لالهزار شهرک سینمایی غزالی همراه باشید.
خیابان لالهزار یکی از خاطرهانگیزترین مکانهای پایتخت برای بزرگترهای ما است. روزگاری این خیابان پر رونقترین خیابان «طهرون قدیم» بوده است و به همین دلیل، هر سریالی که درباره گذشته پایتخت ساخته میشود، نیاز به سکانسهایی از این خیابان دارد. به همین دلیل در بخشی از شهرک سینمایی غزالی، خیابان لالهزار قدیم شبیهسازی شده است تا برای استفاده در پروژههای سینمایی ساخت سریالهای موفقی مثل «سریال شهرزاد» استفاده شود.
خیابان لالهزار در شهرک سینمایی
ساخت شهرک سینمایی غزالی که امروزه به اختصار «شهرک سینمایی» نامیده میشود، در سال ۱۳۵۸ به طرح و ابتکار مرحوم علی حاتمی آغاز شد. در این شهرک بناهای مختلفی از «طهرون قدیم» شبیهسازی شد که هر کدام از آنها به منظور استفاده در پروژههای تصویری مختلفی ساخته شدهاند.
در این شهرک لوکیشن سه دوره مختلف تاریخی ساخته شده است.
این سه دوره به دوره قبل از اسلام، پس از اسلام و دوره معاصر تقسیم میشوند.
در لوکیشن خیابان لالهزار علاوه بر دو سریال محبوب هزاردستان و شهرزاد، سریالهای دیگری مثل در چشم باد، کلاه پهلوی، سرزمین کهن، جهان پهلوان تختی، شب دهم، مدار صفر درجه و کیف انگلیسی ساخته شده است.
البته بعضی از بناهای این شهرک نیاز به رسیدگی بیشتری دارند.
در روزهای طوفانی بعضی از قسمتهای سبک مصالح نمای ساختمانها از جا کنده میشوند یا در آستانه جدا شدن قرار میگیرند که هم خطرناک بوده و هم سلامت این شهرک را به خطر میاندازد.
خیابان لالهزار قدیم
خیابان لاله زار یکی از قدیمیترین خیابانهای تهران است که در گذشته به عنوان یکی از راستههای پر رفت و آمد تهران مشهور بوده است.
این خیابان میزبان مراکز فرهنگی و هنری مثل سینما و تئاتر بوده و بسیاری از آن به عنوان یکی از پرخاطرهترین خیابانهای تهران قدیم یاد میکنند.
این خیابان هم مانند لالهزار شهرک سینمایی، حال روز چندان خوشی ندارد.
سینماهای آن تبدیل به انبار و فروشگاه شدهاند.
بسیاری از این سینماها هم در حال تخریب هستند.
بعضی از آنها مانند گراند هتل با وجود اهمیت بالایی که دارند، متروکه شدهاند.
متاسفانه علیرغم اخبار و مطالبی که در مورد اهمیت و تخریب این خیابان در همه این سالها منتشر شده و میشود، هیچ اقدام موثری برای حفظ این خیابان و احیای سینماها و بناهای تاریخی آن نمیشود و هر سال خبری جدید از تخریب بنای با ارزش دیگری از این خیابان به گوش میرسد.
امیدواریم پس از این توجه بیشتری به خیابان لالهزار چه در مرکز تهران و چه در شهرک سینمایی شود.