امروزه فناوری به نقطه‌ای رسیده که دیگر نوآوری برای ساختن زندگی بهتر نیست، بلکه به مظور ساختن سبک زندگی بهتر برای مشتریان است. برخی از نوآوری‌ها، به سرعت به زندگی ما راه پیدا می‌کنند و نحوه‌ی زندگی ما را تغییر می‌دهند و بقیه هم قالبی مفهومی دارند و ممکن است در آینده‌‌ی نزدیک جزوی از فضای سه بعدی واقعی اطراف ما نباشند. فناوری اینترنت اشیا یکی از فناوری‌هایی است که موجب به وجود آمدن موجی از نوآوری‌های جدید شده است. کوین چا (Kevin Cha)، مدیرعامل شرکت ال جی در خاورمیانه و آفریقا، این متن را در مورد فناوری اینترنت اشیا و انقلابی که در صنایع مختلف ایجاد کرده، نوشته است.

با توجه به سرعت رو به رشد فناوری اینترنت اشیا، تحولی جدید در این صنعت خیلی هم دور نیست. اینترنت اشیا به پایه و اساس بهبود عملکرد، فرصت‌های درآمدزا و راه‌کاری برای حل مشکلات کسب و کار در صنایع مختلف و محیط‌های تجاری تبدیل می‌شود. اگرچه بیش از یک دهه از عمر این فناوری می‌گذرد، اما در بیست سال گذشته شاهد توسعه‌یافتگی در دو حوزه‌ی اصلی بودیم؛ حوزه‌هایی که نقش محرک‌های اولیه در اهمیت یافتن اینترنت اشیا به عنوان یک پدیده‌ی متحول‌کننده را بازی کردند یعنی رشد انفجاری گوشی های تلفن همراه و نرم‌افزارهای مربوط به آن و دیگری افزایش دسترسی به اینترنت بی‌سیم.

فناوری اینترنت اشیا

عصر اینترنت اشیا از قبل آغاز شده است، اما باید تمرکز از روی وسیله‌های که می‌توانند به اینترنت وصل شوند به سمت چگونگی بهبود خدمات آغاز شود. در اوایل عصر اینترنت، مودم‌ها و روترها و یا ISP و اتصالات، از وسایلی بودند که بسیار مورد توجه قرار گرفتند. ولی امروزه با توجه به حضور همیشگی اینترنت در زندگی‌مان، هیچکس به این وسایل اهمیتی نمی‌دهد.

بر اساس بررسی‌ها انجام شده در این صنعت، بیشتر از 40 درصد جمعیت دنیا به اینترنت دسترسی دارند در حالی که چند سال پیش این مقدار تنها 1 درصد بود. رشد مداوم و سریع استفاده از اینترنت نشانگر قدرت و توانایی‌های این حوزه است.

آینده‌ی فناوری اینترنت اشیا و تعداد وسایل متصل به اینترنت تا سال 2020

غول‌های اینترنت در سرتاسر دنیا محاسبه کرده‌اند که میزان وسایل متصل به اینترنت در جهان از 15 میلیارد در حال حاضر، به 50 میلیارد در سال 2020 خواهد رسید. حتی بعضی دیگر پا را فراتر گذاشته و ادعا کرده‌اند که بیش از 200 میلیارد دستگاه تا آن زمان به اینترنت متصل خواهند بود.

فناوری اینترنت اشیا

از طرفی دیگر تحقیقات IDC پیش‌بینی می‌کنند که میزان مبلغ صرف شده برای اینترنت اشیا و خدمات آن از 656 میلیارد دلار در سال 2014 به 1.7 تریلیون دلار در سال 2020 خواهد رسید. تمام این وسایل متصل به اینترنت به سخت‌افزار هماهنگ‌کننده شبکه‌ای، نرم‌افزار و پردازنده نیاز دارند تا بتوانند رشدی مداوم داشته باشند. غول‌های اینترنت در حال معرفی راهکارهایی قابل اندازه‌گیری برای استفاده از اینترنت اشیا و ساختن سیستم آنالیزکننده با توانایی بررسی داده‌های متراکم هستند و همزمان روی بهبود امنیت سایبری برای مقابله با تهدیدات جدی کار می‌کنند.

در آینده، دنیا پر از وسایل روزمره‌ای خواهد شد که به اینترنت متصل هستند. اینترنت اشیا آغازکننده‌ی فرصت‌های جدیدی برای کسب و کار است. تاثیری که اینترنت اشیا روی تمام سطوح هرگونه کسب و کاری خواهد گذاشت، از معمولی تا روشن‌گرانه متغیر خواهد بود.

امروزه هرچند یک نمایشگر پر زرق و برق سر و صدای زیادی به پا خواهد کرد، اما در حقیقت مردم به دنبال این هستند که چگونه یک گوشی هوشمند با ساعت همراهش و یا یک یخچال با تبلت می‌توانند مزایای با معنایی در زندگی واقعی داشته باشند. در چند سال گذشته، اینترنت اشیا تبدیل به شعار اصلی نوآوری شده و ظهور آن قرار است ما را به عصر جدیدی برای بهتر کردن زندگی راهنمایی کند.

رفع مشکلات کسب و کار با اینترنت اشیا

اینترنت اشیا جوابی برای مشکلات کسب و کار فراهم خواهد کرد که باعث می‌شود در موارد زیادی این مشکلات کاهش پیدا کرده و یا کاملا از بین بروند. در کنار فناوری‌های توسعه‌یافته‌ی دیگری مثل فضای ذخیره‌سازی ابری، شبکه‌های هوشمند، فناوری نانو و رباتیک، دنیای اینترنت اشیا قدمی بزرگ به سمت هرچه بهتر کردن بازده اقتصادی، بهره‌وری، امنیتی و سودآوری خواهد برداشت.

فناوری‌های جدیدتری که در فضای اینترنت اشیا توسعه پیدا کرده‌اند، باید منفعت اصلی محصول خود را از دیدگاه کاربر نهایی ببینند. به عنوان مثال چگونه یک خانه هوشمند با وسایل مرتبط با یکدیگر می‌تواند منجر به بهبود کیفیت زندگی شده و مثلا ذخیره‌سازی بهتری از طریق وسایل خانه هوشمند در اختیار بگذارد. یا محیط زیست پاک‌تر و سالم‌تری از طریق تهویه هوا و تصفیه هوا فراهم کرده و بهتر از داده‌های کاربر استفاده کند.

فناوری اینترنت اشیا

بسیاری از متخصصان این صنعت پیش‌بینی می‌کنند که هیچ صنعتی در سال‌های آینده نیست که به نحوی از فناوری اینترنت اشیا بهره نبرده باشد. اینترنت اشیا به زودی به جایگاهی می‌رسد که برای صنایع، امری ضروری محسوب شده و این صنایع نیز به بیشتر دیده شدن اینترنت اشیا در سال‌های پیش‌رو کمک خواهند کرد.

هیچ شکی نیست که فناوری اینترنت اشیا راهنمای عصر جدید در سرتاسر دنیا خواهد بود. ظرفیتی که اینترنت اشیا دارد تنها باعث پیشرفت فرآیند‌ها و مدل‌های اقتصادی حال حاضر نمی‌شود، بلکه باعث تحولی در این زمینه خواهد شد. اقتصاد بر مبنای اینترنت اشیا، منجر به تحول روش تولید، اجرایی کردن و عملکرد کسب و کارها خواهد شد و این تغییر سریع‌تر از هرگونه تحولی در صنایع اتفاق خواهد افتاد.

 اینترنت اشیا و ایجاد تحول در هوش مصنوعی و صنایع رباتیک

در حالی که فناوری اینترنت اشیا به عنوان یکی از محبوب‌ترین فناوری‌های مورد توجه سال محسوب می‌شود، بحث‌هایی در مورد چگونگی به حداکثر رساندن اثرگذاری و ارزش این فناوری در حال شکل‌گیری است. با سیلی از اطلاعات و داده‌های عملکردی که توسط اینترنت اشیا تولید می‌شود، هوش مصنوعی و صنایع رباتیک نیز در سال‌های آینده شاهد موج تغییرات خواهند بود.

هوش مصنوعی و رباتیک، وقتی به صورت مناسبی به کار گرفته شوند، نشان‌دهنده همکاری مثبتی در راستای مسائل اجتماعی/اقتصادی خواهند بود. مسائلی مثل اکشافات فضایی، تست‌های علمی و حتی ساخت مکانی که محصولات به صورت پایدار در آن حفظ و نگهداری شوند. با توسعه مداوم در بخش رباتیک، ماشین‌های یادگیرنده و اینترنت اشیا، ما تمام قطعات فناوری برای به وقوع پیوستن این امر را در اختیار داریم و تنها مسئله زمان است که این فناور‌ی‌ها یکپارچه شوند و روش زندگی ما را متحول کنند.

فناوری اینترنت اشیا

در این زمینه، شرکت ال‌جی در راستای هوش مصنوعی رو به جلو در حال حرکت بوده و امیدوار است که به این حرکت شتاب ببخشد. آن هم نه تنها به وسیله‌ی بهبود محصولات، بلکه از طریق چگونگی بهبود خدمات توسط علم رباتیک. همان‌طور که تعداد وسایل متصل به اینترنت رو به افزایش است، ال‌ جی با معرفی سری ربات‌های فوق پیشرفته هوشمند در نمایشگاه CES 2017 لاس‌وگاس، پیشگامی خود را در این صنعت حفظ کرده است.

گجت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *