در تمام تعریف های آکادمیک برای استارتاپ ها یک نقطه مشترک وجود داره و آن “نوآوری” است. کارآفرینان و کسانی که میخواهند یک استارتاپ راهاندازی کنند به دنبال ایده های نو و صنعت های رو به پیشرفت هستند. اما برای سرمایه گذاران مهم است که این ایده کارآفرینان در چه صنعتی است و چشم انداز آن به چه صورت است. با توجه به ضریب نفوذ اینترنت در کشور صنایع مختلف در حال تحول هستند به طور مثال ببینید اسنپ با صنعت تاکسیرانی چه کرده است؟ یا زودفود با صنایع رستوران داری؟ سوالی که پیش می آید این است که چه صنایعی پتانسیل تغییر و یا ورود استارتاپ ها را دارد؟ با سبکتو همراه باشید تا چندتا از این صنایع را معرفی کنیم:
۱.خدمات پزشکی
نیاز به خدمات و سرویس های مرتبط با پزشکی تا سال ۲۰۲۰ میلادی با رشد حدود ۴۰ درصدی در دنیا روبرو خواهد شد. این رشد زیاد رابطه مستقیمی با افزایش گجت ها و اپ های موبایل دارد. نکته مهم این است که متاسفانه تا امروز استارتاپ های ایرانی زیاد به این حوزه ورود نکردهاند و این بکر بودن بازار فرصت مناسبی را برای ورود رقم میزند.
۲.خدمات مربوط به موشن کپچر
بیشتر انیمیشن ها در حال حاضر از Motion Capture استفاده می کنند به این صورت که کاراکتر انیمیشن مورد نظر ساخته میشود و بعد در استدیو با نصب سنسور هایی به بدن بازیگران آنها نقش بازی کرده و به شخصیت انیمیشن جان میبخشند. اما در چند سال اخیر با ورود وسایلی مانند کینکتمایکروسافت هزینه های استفاده از این سرویس ها به شدت کاهش یافته و نیاز به سنسور ها در حال حذف است. این فرصت مناسبی برای استارتاپ ها است تا با استفاده از بستر به وچود آمده خدمات خود را در زمینه موشن کپچر که علاوه بر سینما و انیمیشن در پزشکی هم کاربرد دارد ارائه کنند. این بازار تا سال ۲۰۱۹ با رشد ۴۳ درصدی روبرو خواهد شد.
۳. بازی های گروهی بر بستر شبکه های اجتماعی
در حال حاضر به خاطر محدودیت هایی که بر روی فیسبوک در کشور ما اعمال شده شاید بگویید که این موضوع مناسبی برای ورود نیست اما یادمان باشد که شبکه های اجتماعی جدید و حتی داخلی رو به افزایش هستند همچنین پیام رسان هایی مانند تلگرام و لاین که از بستر بازی های گروهی پشتیبانی میکنند مایل به ورود رسمی به بازار ایران هستند پس با توجه به رشد ۱۲ درصدی این صنعت گزینه خوبی برای شروع استارتاپی در این زمینه است.
۴. محصولات آرایشی
ایران یکی از پرمصرف ترین بازارهای لوازم آرایشی است و زمان زیادی از آخرین باری که شاهد نوآوری بود گذشته است. فکر کنید این صنعت به چه ایده نویی نیاز دارد تا مشکل مصرف کننده ها را برطرف یا نیاز آنها را با سرعت بیشتری حل خواهد کند. یادتان باشد بازار لوازم آرایشی سالیانه ۶ درصد و تا سال ۲۰۲۰ رشد خواهد داشت
۵. فین تک های فعال در زمینه قرض دادن
خوشبختانه بخش بزرگی از استارتاپ های ایرانی را فین تک ها یا شرکت های نوپا در زمینه خدمات مالی تشکیل میدهند. سیستم های بانکی دیگر خیلی قدیمی شده اند و نیاز به یک تغییر بزرگ دارند. نظرتان درباره سیستم هایی که افراد در آن بستر به یکدیگر پول قرض داده یا وام می دهند چیست؟ این روش تا سال ۲۰۲۰ سالیانه رشدی حدود ۴۰ درصد را تجربه میکند که نشان از بکر بودن و نیاز بالای آن است.
۶.خدمات درمانی شخصی
هرچه به سوی جلو میرویم خدمات پزشکی و حتی دارو ها شخصی تر میشود دیگر یک نسخه واحد را نمیتوان برای همه افراد تجویز کرد و از طرف دیگر جامعه از کمبود زمان برای توجه به خود رنج میبرد اینجاست که باید استارتاپ ها حلقههای گمشده این دو باشند یعنی اتصال خدمات پزشکی و دارویی شخصی سازی شده به افراد. یادتان باشد که این صنعت تا سال ۲۰۲۲ سالیانه ۱۲ درصد رشد خواهد داشت.
سبکتو