گل گاوزبان بیشتر برای رفع بیماری های عصبی مصرف می شود. اما باید بدانید که این گیاه دارویی در درمان بسیاری از بیماری ها مفید است. با دکتر سلام همراه باشید تا به بررسی نحوه مصرف گل گاوزبان بپردازیم.
این گیاه حاوی مواد مغذی متنوعی همچون اسیدهای چرب مفیدی است که کمبود آنها در بدن میتواند مستقیما بر رفتار، التهابهای داخلی و عملکردهای مختلف سلولی تاثیر بگذارد. همچین در فرآیندهای متابولیک از قبیل عملکرد مطلوب قلب و عروق وجود سطح مناسبی اسیدهای چرب تعیینکننده است.
آموزش دم کردن گل گاوزبان
گل گاوزبان یکی از گیاهانی است که خواص بسیاری برای بدن دارد. یکی از خواص گل گاوزبان آرام بخش بودن و کم کردن استرساست. با دستور زیر یک دمنوش گل گاوزبان خوش طعم و خوش رنگ برای عصرهای پاییزی درست کنید.
مواد اولیه برای دم کردن گل گاو زبان
گل گاوزبان : ۱/۳ پیمانه
لیمو امانی : کوچک دو عدد
نبات : ۱/۴پیمانه
آب جوش : به میزان لازم
طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان
داخل قوری که گنجایش سه پیمانه آب جوش را داشته باشد، گل گاوزبان و نبات را ریخته، سپس لیمو امانیها را شسته و با چنگال روی پوست آن چند سوراخ ایجاد میکنیم.
لیموها را به محتویات قوری اضافه کرده و قوری را از آب جوش پر مینماییم.
سپس روی بخار کتری یا سماور قرار داده و دم نوش را به مدت ۳۰-۲۰ دقیقه دم میکنیم.
قبل از اینکه دم نوش را در فنجان یا لیوان بریزیم یک بار مواد داخل قوری را هم میزنیم یا اینکه یک پیمانه از دم نوش را در لیوان ریخته، سپس آن را دوباره به قوری برگردانیم، تا محتویات قوری یکدست شود.
گل گاوزبان و درمان سرماخوردگی
دمکرده گل گاوزبان را به همراه کمی لیمو عمانی، یک دمنوش مناسب برای مقابله با سرماخوردگی است. این دمنوش به شرط ترش نبودن به خصوص در ابتدای شروع علائم سرماخوردگی، یک نوشیدنی مناسب برای بهبود حال بیمار است.
گل گاوزبان در درمان سرفههای مزمن، وقفههای تنفسی و آسمهای خفیف نیز موثر است. در درمان سرفههای خشک میتوان گیاه گل گاوزبان را با بابونه، سنبلالطیب، شقایق مخلوط نموده و دم کرده حاصل از این چند گیاه را روزی ۳-۲ بار بنوشید.
گل گاوزبان و پوست، مو و ناخن
جوشانده گل گاو زبان برای بهبود وضعیت مو، ناخن و پوست تاثیر فراوانی دارد.
عُصاره برگ گل گاوزبان به عنوان ترکیبی نرم کننده برای پوست خشک و برطرف نمودن خارش های پوستی به کار می رود.
افشره برگ گل گاوزبان را می توان با مقدار مساوی آب رقیق نمود و برای خشکی و یا خارش پوست و همینطور جوش های عصبی روی پوست مالید.
مصرف گل گاوزبان در بارداری، شیردهی و در کودکان
زنان باردار بایستی از مصرف گل گاو زبان در ایام حاملگی خودداری نمایند.چرا که به علت داشتن آلکالوئیدها ممکن است باعث آسیب به جنین شود.
گل گاوزبان فشارخون را بالا میبرد
گل گاوزبان فشارخون را افزایش می دهد و نباید مبتلایان فشارخون از آن استفاده کنند. اگر مبتلایان به فشارخون می خواهند گل گاوزبان مصرف کنند باید از مصلح آن یعنی لیمو هم استفاده کنند.
مصرف گل گاوزبان و سنبل الطیف
معمولاً با گل گاوزبان، سنبلالطیب نیز مصرف میشود باید بدانید که مصرف زیاد سنبلالطیب، در کنار خاصیت آرام بخشی، میتواند باعث مسمومیت شود. مقدار زیاد این داروی گیاهی، علائمی مثل خستگی، احساس سبکی سر، گشاد شدن مردمک چشم و مسمومیت کبدی به دنبال دارد و مصرف آن همراه با داروهای سیستم عصبی مرکزی مثل ضد افسردگیها، ضد اضطرابها، آرامبخشها، خوابآورها و آنتیهیستامینها میتواند بسیار خطرناک باشد.
میزان مصرف گل گاوزبان
بهطور کلی، مصرف روزی یک وعده دمنوش گلگاوزبان برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمیکند. میتوانید دمنوش آن را با مخلوط کردن گل و آبجوش و دم کردن آن به مدت حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت غیرمستقیم مانند بخار کتری یا سماور آماده کنید و نوش جان کنید. البته بهتر است پس از سه روز مصرف، یک روز مصرف نشود.
گل گاو زبان و مسمومیت کبدی
غلبه سودا باعث خشکی بینی و بی خوابی می شود؛ لذا اثرات خواب آوری و آرامش بخشی را به همراه دارد، اما باید توجه داشته باشیم که اگر این گیاه بیش از یک ماه به طور مداوم مصرف شود مسمومیت کبدی را به همراه دارد.
بدبینی، بدگمانی، افکار منفی فراوان، انزوا و گوشه گیری، خشکی و کدورت پوست، کم حرفی، سوء ظن، خواب های پریشان و ترسناک، صحبت کردن در خواب، پرخاش کردن از جمله علائم مزاج سوداوی است که در این حالت ممکن است فرد طعم گسی و ترشی در زبان و دهانش احساس کند همچنین چین و چروک پوست نیز بیشتر خواهد شد اما مصرف گل گاو زبان این علائم را کاهش می دهد.
گل گاوزبان و درمان خستگی آدرنالینی
در تمام روز غدد فوق کلیوی برای آماده کردن بدن به منظور مقابله با چالشها و مشکلات زندگی فعالیت دارند و در نتیجه دائما هورمون آدرنالین در بدن ترشح میشود. «خستگی آدرنالینی» زمانی اتفاق میافتد که بدن بیش از حد استرس داشته باشد. در این شرایط گل گاوزبان برای حفظ تعادل در فعالیت غدد فوق کلیوی و در نتیجه کمک به آرامسازی بدن و ذهن استفاده میشود.
گل گاوزبان و درمان بیماری عصبی
همچنین این گیاه به دلیل دارا بودن خواص تسکیندهنده برای درمان بیماریهای عصبی نیز توصیه میشود. گل گاوزبان در عین حال برای درمان افسردگی و بیتعادل روانی ناشی از دورههای قاعدگی و یائسگی مصرف میشود.
گل گاوزبان و درمان آرتریت روماتوئید
گل گاوزبان میتواند به دلیل حاوی بودن خواص ضدالتهابی برای آرتریت روماتوئید نیز استفاده شود. همچنین این گیاه میتواند در کاهش خشکی و حساسیت ناشی از اختلالات پوستی همچون اگزما و التهاب پوست موثر باشد.
خواص درمانی گل گاوزبان
۱- تقویت کننده اعصاب و روان و حواس پنجگانه، و نشاطآور است.
۲-گل گاو زبان و برگ های تصفیه کننده خون است.
۳- آرام کننده اعصاب است.
۴- عرق آور است.
۵- ادرار آور است.
۶- گل گاو زبان کلیه ها را تقویت می کند.
۷- سرماخوردگی را برطرف می کند.
۸- برگ تازه گل گاو زبان برای درمان جوشهای چرکین دهان اطفال، برفک، سستی بیخ دندان و رفع حرارت دهان موثر است.
۹- عرق گلگاوزبان برای امراض سوداوی، وسواس و خفقان مفید است.
۱۰- گل گاو زبان دارای منیزیم بوده و از سرطان پیشگیری میکند.
۱۱- در درمان اختلال حواس کاربرد فراوانی دارد.
۱۲- گل گاو زبان شکم را نرم و کیسه صفرا را باز میکند، اَخلاط سوخته سوداوی را از معده خارج و عوارض آن را از بین میبرد.
۱۳- در تنظیم اختلالات ادراری و تعریق، موثر است.
۱۴- گل گاو زبان در درمان برونشیت موثر است.
۱۵- بی اختیاری دفع ادرار را درمان می کند.
۱۶- التهاب و ورم کلیه را درمان می کند.
۱۷- گل گاو زبان در درمان بیماری سرخک و مخملک مفید است.
۱۸- ضماد برگ های گاو زبان برای رفع ورم موثر است.
۱۹- برگهای گاوز بان را بپزید و مانند اسفناج از آن استفاده کنید.
۲۰- برگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدر زیادی ویتامین C می باشد و در بعضی از کشورها آنرا داخل سالاد می ریزند.
بارانی
جولای 27, 2017 در 4:08 ب.ظ
خسته نباشید مرسی به خاطر این مطلب مفید