ایلان ماسک مخترع نامداری که این روزها نامش را میتوان در صدر اخبار تکنولوژی یافت، سیستم بسیار جالبی را برای حمل و نقل انسانها در دنیای رو به جلوی ما پیشنهاد میدهد. این پیشنهاد بسیار شبیه کارتونها و فیلمهای تخیلی ایست که در آنها شاهد جابجایی انسانها درون ریلهای فضایی و شیشه ای با سرعتهای بالا بوده ایم.
“هایپرلوپ” اصطلاح رایجی ست که برای این سیستم به کار میرود. این اسم نشئت گرفته از نحوهی عملکرد آن میباشد. هایپرلوپ کابینی بسیار شبیه ترنهای پرسرعت دارد با این تفاوت که در فضایی لوله مانند اتفاق میافتد. این حرکت سریع به وسیلهی نیروی مغناطیسی ایجاد میشود. این نیرو باعث ایجاد خلا در اطراف کابین شده و اصطکاک را تا حد زیادی پایین میآورد. و در نتیجه سرعت ایده آل و رویایی ما را ممکن میسازد.
هایپرلوپ تلاشهای زیادی در راستای تبدیل این رویا به واقعیت برداشته است و اتفاقا آزمایش اخیر خود در مقیاس واقعی را با موفقیت انجام داده است.
در ابتدا برای سنجش این تکنولوژی برای مرحله پایلوت طول یک مایل در نظر گرفته شده بود، اما این شرکت طول ۵۰۰ متر را برای آزمایش خود در نظر گرفت و مدعی شد که توانسته است با ایجاد خلا کامل در داخل تیوب کابین را برای مدت زمان ۵٫۳ ثانیه به وسیلهی نیروی مغناطیسی به حالت شناور در بیاورد. همچنین به شتابی نزدیک ۲g و سرعت ۷۰ مایل بر ساعت برساند.
پروژههایپرلوپ در کنار اعلام آزمایش، تصاویری از اندازهی واقعی پوستهی بیرونی کابینی که برای تستهای آینده استفاده خواهد شد را منتشر کرد و مدعی شد که شرکت برای رسیدن به سرعت حدود ۲۵۰ مایل بر ساعت در آینده تلاش میکند.
بنیان گذار و مدیر اجرایی Hyperloop One ” شروین پیشه ور“، کارآفرین و سرمایه گذار ایرانی تبار مستقر در ایالات متحده در توضیح این پروژه گفت: ‘ Hyperloop One با موفقیت به انجام رسیده است. کاری که تاکنون کسی انجام نداده است. ما در اصل آسمان را درون یک لوله شبیه سازی کردیم، درست مانند اینکه شما در ارتفاع ۲۰۰٫۰۰۰ فوت در آسمان در حال پرواز باشید. برای اولین بار در ۱۰۰ سال اخیر سیستم حمل و نقل جدیدی معرفی میشود که در نوع خود منحصر به فرد است.هایپرلوپ واقعی و حالا اینجاست.’
با وجود انجام موفقیت آمیز این پروژه ی تحقیقاتی، هنوز فاصله ی زیادی تا انتقال مسافران با سرعت ۷۰۰ مایل بر ساعت وجود دارد. بسیاری معتقدند انجام این پروژه به صورت امن و موثر در مسیر طولانی غیر ممکن خواهد بود. به خصوص با توجه به اینکه لوله به چه میزان منعطف و قابل گسترش در شرایط مختلف عمل خواهد کرد.
اواخر سال گذشته مشخص شد که استفاده ازهایپرلوپ برای اولین بار در دنیای واقعی میتواند از طریق یک سیستم طراحی شده در دوبی برای حمل و نقل در زیر آب و روی زمین استفاده شود.