شرکت یوبی سافت (Ubisoft) از آن دسته شرکت های بازی سازی ای است که توجه خاصی به پلتفرم های دستی و موبایل دارد. از این رو هر ساله چندین عنوان از سوی این شرکت فرانسوی برای موبایل هم منتشر میشود. Assassin’s Creed هم به عنوان یکی از محبوب ترین فرنچایز های بازی های رایانه ای، تا کنون در نسخه های متفاوتی، تجربه حضور در موبایل را داشته است. درست پس از انتشار اولین عنوان رسمی این مجموعه، ساخت نسخه جدید بازی، برای کنسول های دستی و موبایل تایید شد. Assassin’s Creed: Altaïr’s Chronicles اولین نسخه فرنچایز Assassin’s Creed بود که برای تمامی پلتفرم های موبایل و کنسول دستی Nintendo DS منتشر شد. یوبیسافت در بین نسخه های اصلی این مجموعه، نسخه های فرعی زیادی را نیز منتشر کرده است و تقریبا همیشه بعد از معرفی عنوان اصلی، شاهد انتشار نسخه های فرعی بوده ایم. با اینکه در سال ۲۰۱۶ عنوان اصلی جدیدی از این سری معرفی نشد اما نسخه های فرعی آن کم نبودند. عنوان موردنظر ما Assassin’s Creed Identity است. Identity (هویت) به صورت محدود برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ منتشر شد (در استرالیا و نیوزلند) اما نسخه کامل و اصلی آن به همراه بروزرسانی هایی جدید، فوریه ۲۰۱۶ برای سیستم عامل IOS و سه ماه بعد برای Android در دسترس قرار گرفت. این بازی با همه نسخه های منتشر شده Assassin’s Creed برای موبایل فرق می کند و با یک نقش آفرینی جدیدی طرف هستیم. علاوه بر این، به گفته بسیاری از منابع، طراحی و گرافیک این بازی بر روی موبایل فوق العاده است و همچنین نقشه های آن بخش هایی از محیط های بازی Assassin’s Creed II و Assassin’s Creed Brotherhood است. با این تعاریف انتظار می رفت با عنوانی قدرتمند و آبرومند برای این فرنچایز (در موبایل) روبرو شویم و اما چیزی که نصیبمان شد، ضعیف تر از آن است که حتی در بین ۵۰ بازی (و شاید هم بیشتر!) برتر سال قرار گیرد. اگر همانند صنعت فیلم و سینما برای بازی های رایانه ای هم مراسم تمشک طلایی (Golden Raspberry Awards) وجود داشت، احتمالا می توانستیم شاهد معرفی Assassin’s Creed Identity به عنوان بدترین بازی موبایل باشیم.
بازی Assassin’s Creed Identity یک بازی نقش آفرینی می باشد و در ابتدای بازی باید نقش خود را در بازی از بین چهار کلاس Berserker / Shadow Blade / Trickster و Thief انتخاب کنید. پس از اتنخاب کلاس موردنظر خود می توانید برای اساسین خود نام انتخاب کرده و آن را وارد بازی کنید. در واقع مراحل هر چهار کلاس مختلف یکی است و تنها با توجه هدف (شیوه عمل آنها) چینش سرباز ها، جعبه ها، مردم عادی و … با هم فرق دارد. در کلاس Berserker، شما نقش مبارز را بازی کرده و در بیشتر مراحل باید با سربازها درگیر شوید. در این حالت برای رسیدن به مقصد و پیدا کردن جعبه و… باید از نبردهای پیاپی سالم بیرون بیایید و به مسیر خود ادامه دهید. در کلاس Shadow Blade، نقشه عناصر درون بازی طوری طراحی شده که شما باید با استفاده از آنها مخفی شده و به دور از چشم سربازها به مقصد اصلی برسید. در این کلاس شما احتمالا بیشتر زمان خود را روی پشت بام ها، پشت سبزه و یا در کاه و یونجه هستید. البته اگر شما توسط سرباز ها و نگهبان ها دیده شوید باید برای گذراندن مرحله کمی از شمشیر خود استفاده کنید. کلاس بعدی بازی Trickster نام دارد که ترکیبی از دو کلاس قبلی می باشد. Trickster ایده آل ترین حالت بازی بهشمار می رود و علاوه بر مخفی کاری های فراوان با نبرد های تن به تن هم روبرو خواهید شد. Thief، آخرین کلاس بازی Identity می باشد که تنها مختص مخفی کاری بوده و نباید دیده شوید. در این کلاس که سخت ترین حالت بازی حساب می شود، اگر شما توسط یکی از نگهبانان و سرباز ها دیده شوید، دیگر راه فراری نداشته و باید دوباره مرحله را تکرار کنید.
متاسفانه بازی خط داستانی مشخصی نداشته و در هر مرحله باید لیست وظایف مورد نظر هر مرحله را انجام دهید. زمان به اتمام رسیدن هر مرحله کمتر از ۱۰ دقیقه می باشد و وظایف هر مرحله می تواند تنها شناسایی و کشتن یک شخص باشد که در چند دقیقه تمام می شود. چالش های اصلی و جدی بازی در کلاس Trickster به خوبی دیده می شود که کمی زمان به اتمام رساندن هر مرحله را بیشتر می کند. به صورت کلی بازی بسیار آسان و ساده بوده و هیچگونه هیجان نداشته و به راحتی می تواند شما را از بازی نا امید کند. مراحل بازی بسیار کم و کوتاه هستند و به سرعت پایان می یابند. در دومین بروزرسانی این بازی ۴ مرحله جدید به بازی اضافه شد و می توان امید داشت که در آینده مراحل جدید برای بازی ساخته شود اما با توجه عدم رضایت طرفداران و منتقدان از بازی، دیگر بعید است شاهد بروزرسانی های بزرگی همانند آخرین بروزرسانی بازی باشیم. Assassin’s Creed Identity در کشور ایتالیا و دوره رنسانس دنبال می شود و مراحل اصلی بازی در چهار شهر این کشور انجام می شود. رم، فلورانس و مونتریجونی شهر هایی هستند که ۱۰ مرحله اول بازی و چهار مرحله جدید، که در بروزرسانی آخر Identity به بازی اضافه شدند، در شهر فورلی دنبال می شوند.
در بخش کنترل شخصیت و نحوه انجام بازی، Assassin’s Creed Identity مشکلی خاصی ندارد. برای حرکت دادن اساسین در جهت های مختلف می توانید از سمت چپ دستگاه خود، دست خود را در جهت موردنظر حرکت دهید و برای تنظیم زوایا از سمت راست مجدد این کار را انجام دهید. انتخاب نوع حرکت (سریع و آهسته)، ضربه و لمس (ضربه با شمشیر و انتخاب تمامی المان های درونی بازی مثل مخفی شدن ، برداشتن چیزی و…) و حالت های ویژه (همانند Eagle Vision) همگی در گوشه سمت راست صفحه نمایش تعبیه شده اند. برای بالا رفتن از دیوار ها و اجسام، که تقریبا در این بازی از همه چیز می توان بالا رفت، نیاز به کلید خاصی ندارید و تنها با حرکت به سوی دیوار و قرار گرفتن در مسیر پیشنهادی بازی می توانید بالا رفته و روی ساختمان ها حرکت کنید. برای سیستم مبارزه هم کار خاصی انجام نشده و تنها با یک کلید می توانید یا از پشت (به صورت مخفی) با تیغه مخصوص، در یک حرکت سربازی را از پا درآورید و یا با زدن مداوم همان کلید از روبرو با سرباز ها مبارزه کنید. تمامی حالت های مبارزه با همین یک کلید انجام می شود و برای مثال دفاع کردنی وجود نداشته و باید هنگام ضربه زدن سرباز مقابل شما هم همین حرکت را انجام دهید تا از برخود شمشیر به شما جلوگیری شود. همانند همه نسخه های بازی Assassin’s Creed، در این بازی هم حالت های مختلفی برای مخفی کاری وجود دارد. برای مثال می توانید وارد تجمع راهب ها شده و در بین آنها حرکت کنید تا سرباز ها شما را نبینند و یا بین کاه و یونچه، سبزه ها و یا مردم عادی باشید و یا حتی می توانید از روسپی ها برای پرت کردن حواس سرباز ها و نگهبانان استفاده کنید. با انتخاب هر یک از کلاس ها ویژگی های خاص دیگری را نیز بدست می آورید. برای مثال می توانید از سلاح های ویژه ای مانند بمب های دودزا و ساعتی استفاده کرده و یا در حالت Shadow Blade از راه دور چاقو پرتاب کنید. علاوه بر سلاح، می توانید لباس های متنوعی را برای هر یک از کلاس ها انتخاب کنید. در قسمت Assassins بازی می توانید لباس ها و تجزیهات خود را عوض کرده و یا آنها را پیشرفته تر کنید. به غیر از مرحله های اصلی بازی، یک سری مراحل با هدف جستجو و کشف قابلیت های جدید دربازی وجود داشته که می توانید در هر کلاس وارد آنها شده و صندوق ها و اشیاهای مختلفی را پیدا کرده و سپس قابلیت های خود را در بخش Assassins، با وسایل بدست آورده مجهزتر کنید.
گرافیک بازی، یکی از مواردی بود که سازندگان بسیار روی آن تاکید داشته و نوید یک طراحی زیبا و چشم نوازی را می دادند. Assassin’s Creed Identity طراحی هنری بسیار خوبی داشته و بنا های تاریخی و ساختمان های بازی به بهترین شکل ممکن طراحی شده اند و با توجه به اینکه بازی برای موبایل ساخته شده می توان در بخش هنری بازی را شایسته تقدیر دانست. اما از لحاظ فنی، گرافیک بازی کاملا همانند بازی های کنسول دستی قدیمی سونی یعنی PSP می باشد. در سال های گذشته طراحی سه بعدی، ساخت بازی اکشن ماجراجویی روی موبایل یک هدف دست نیافتنی بود و اما حالا این بازی روی موبایل ساخته شده و علاقه مندان می توانند آن را تجربه کنند اما بد نیست به تقویم خود هم نگاهی بندازید. درست است که از لحاظ گرافیکی شاید بازی حتی روی همه موبایل ها با بهترین کیفیت اجرا نشود اما باید توجه داشت که در سال گذشته میلادی، آخرین بروزرسانی های بازی های گیم لافت (Gameloft) ارایه دهنده چه کیفیت تصویری بودند. بازی هایی نظیر Asphalt و Gangstar Vegas که قبل از ساخت این بازی روی موبایل منتشر شده بودند کیفیت تصویری کاملا برتر از Assassin’s Creed Identity ارایه می دادند. در نهایت نکته مثتبی که همگان انتظار آن را داشته اند، می تواند در بین نکات منفی بازی جای بگیرد. گرافیک هنری خیلی خوب ، گرافیک فنی فقط خوب.
از آنجایی که بازی خط داستانی مشخصی نداشته، انتظار هم نمی رود که شاهد صداگذاری شخصیت ها باشیم. موسیقی متن بازی، هماهنگ با محیط و زمان بازی است و چیزی جز این هم انتظار نمی رفت. افکت های صوتی به دلیل تکراری بودن یا تکراری شدن در برخی موارد می تواند آزار دهنده شود. مخصوصا اگر شما کلاس اولی بازی یعنی Berserker را انتخاب کرده باشید باید مدام به صدای کشته شدن هر سرباز و ضربه شمیشیر ها گوش دهید. اما در مجموع نمی توان از موسیقی و در کل صدا های درون بازی ایراد گرفت.
Assassin’s Creed Identity، عنوانی که پتانسیل تبدیل شدن به یکی از برترین بازی های موبایل را داشت اما هم اکنون در بین بدترین ها می تواند قرار گیرد. همان طور که در مقاله های قبلی گفته بودم یک سری بازی های موبایل حرف خاصی برای گفتن ندارند و ارایه دهنده یک سبک خاص و یا حتی تکراری هستند اما در سخت گیرانه ترین حالت ممکن هم نمی توان ایراد و مشکل خاصی به آن ها وارد کرد. اما این نسخه فرعی از بازی Assassin’s Creed، بازیای است پر از ایراد و در عین حال پر ادعا. یکی از مشکلات احتمالی برای کاربران، نحوه کنترل شخصیت و بازی است که البته با توجه به حجم کم مرحله ها این مورد نمی تواند کسی را آزار دهند اما به هر حال Identity از دسته بازی پشتیبانی می کند و می توانید دسته های مخصوص موبایل را به آن وصل کرده و با آن ها بازی کنید. در همین نکته مثبت باز مشکل وجود دارد! هم اکنون بسیاری از بازی های موبایل همانند بازی های شرکت گیم لافت، از دسته پلی استیشن۴ یعنی DualShock 4 پشتیبانی میکنند و به راحتی می توانید از طریق بلوتوث به آن وصل شده و بدون هیچ مشکل با دسته به ادامه بازی بپردازید اما Identity تنها از دسته های مخصوص موبایل پشتیبانی کرده و با DualShock 4 کار نمی کند. همانند سایر بازی های موبایل، این بازی هم از پرداخت درون برنامه ای برای فروش محصولات استفاده می کند و می توانید با خرید ابزار و وسایل فروشگاه خود را مجهزتر از قبل کرده و سپس بازی کنید. اغلب بازی ها و حتی برنامه های غیر رایگان، بروزرسانی های رایگانی دارند. نکته عجیب (در بین نرم افزار ها و بازی های موبایل) این است که با توجه به اینکه بازی ۵ دلار قیمت دارد اما بروزرسانی های جدید آن هم لازم به پرداخت هزینه جداگانه هستند. برای مثال آخرین بروزسانی این بازی که چهار مرحله جدید را در شهر فورلی به بازی اضافه کرده بود حدود ۲ دلار قیمت دارد و تنها با پرداخت درون برنامه ای برای شما قابل دریافت و بازی می شود. همچنین Identity برای اجرا شدن نیاز به اینترنت داشته و پس از لاگین شدن به بازی می توانید دوباره اینترنت را غیرفعال کنید. همچنین بازی با توجه به پردازنده گرافیکی دستگاه شما، حجم و گرافیک متغیری دارد و از حدود ۹۰۰ مگابایت شروع شده و در آخرین و بهترین حالت گرافیکی خود نزدیک به ۱٫۸ گیگابایت فضا لازم دارد. در مجموع ایراد های زیادی به بازی وارد است که در بخش نکات منفی می توانید به صورت یکجا مطالعه کنید. در نهایت از آنجایی که به اتمام رساندن بازی زمان زیادی را از شما نمیگیرد می توانید برای یکبار هم شده آن را بازی کنید اما از طرف دیگر بازی ارزش ۵ دلار را ندارد توصیه می شود با سایر بازی های رایگان و قدرتمندتر موبایل خود را سرگرم کنید.