امروزه در زمینه بازی کردن به مقطعی وارد شدهایم که کم کم ابزار و لوازم فیزیکی بر نرمافزار سایه انداخته و براحتی میتوان گفت استفاده از ابزار بهتر موجب ارتقا چشمگیر تجربه شما از نرم افزار (بازی) میشود. یکی از این لوازم مدرن و جدیدی که بازار نمایشگرها را تحت تاثیر قرار داده، نمایشگرهای خمیده میباشد، چیزی که در ظاهر شاید صرفا یک وسیله تجملاتی به نظر برسد اما در عمل و تجربه، به جرات میتوان گفت رویای هر گیمر میتواند باشد. شرکت سامسونگ به عنوان یکی از پیشروان این صنعت، بتازگی نمایشگر-مانیتور خمیده CF390 را روانه بازار کرده است و در این مقاله قصد داریم نگاهی را بر این محصول داشته باشیم.
اولین چیزی که در هنگام تجربه CF390 خودنمایی میکند، ظاهر شیک و زیبای آن است که بدلیل عده استفاده از هر گونه عنصر اضافی در طراحی، یک زیبایی دلنشین را در عین سادگی به شما انتقال میدهد. بدنه مانیتور بصورت Ultra-Slim و بسیار باریک طراحی شده و فضای کمی را اشغال میکند و جنس بدنه و پایه نمایشگر پلاستیکی است. از لحاظ کیفیت بدنه، اگر شما از مانیتورهای سامسونگ استفاده میکنید، به طوری کلی فرم و کیفیت در همان سطح قرار دارد و بیشتر سعی شده به جای قراردادن جزئیات گرانقیمت در نوع پلاستیک بکار رفته، مواردی که میتواند موجب افزایش قیمت شود در صفحه نمایش لحاظ گردد که این موضوع از لحاظ اقتصادی یک تصمیم درست است.
از سوی دیگر دکمههای مربوط به کنترل نمایشگر و خاموش و روشن کردن آن نیز در پشت تعبیه شده است. از لحاظ طراحی ساخناری شاید این موضوع کمی کنترل نمایشگر را سخت کند اما در زمان استفاده متوجه کارایی بسیار راحت دکمههای کنترل نمایشگر میشوید. اما شاید تنها ایراد طراحی CF390 به بخش عدم توانایی کنترل ارتفاع برگردد، به طوری که شما تنها توانایی تنظیم زاویه نمایشگر را دارید اما ارتفاع آنرا نمیتوانید تغییر دهید و این برای کسانی که از صندلیهای معمولی و فاقد تنظیم ارتفاع استفاده میکنند یک نکته مفنی تلقی میشود.
اگر بخواهیم از طراحی ظاهری محصول فاصله بگیریم و به مقوله کیفیت نمایشگر بپردازیم، CF390 به واقع در عمل یکی از برترین تجربههای یک نمایشگر بسیار خوشکیفیت خمیده را ارائه میدهد.
اندازه صفحه نمایش 27 اینچ است و این میزان با ضریب خمیدگی 1800 میلیمتر ارائه شده است که برای یک مانیتور و استفاده در راستای تجربه PC Gaming درجهگذاری مناسبی است. این میزان خمیدگی موجب گشته که چشمان شما کاملا در قسمت مرکزی و ثابت باقی بماند و در عین حال نیازی را نیز به چرخش چشم برای دیدن اشکال سمت چپ و راست مانیتور را نیز پیدا نمیکنید. نکته حائز اهمیت این است که چنین مزیتی در عناوین شوتر بشدت میتواند کارایی داشته باشد به طوری که شما در لحظه مثلا در کلاس اسنایپر، باید نسبت به تمام محیط تسلط داشته باشید و هر جنبندهای را در لحظه از بین ببرید. با این نمایشگر عملا شما با تمام محیط احاطه دارید و از طرفی با عمق بیشتری شاهد محیط نیز هستید و نیازی به چرخش چشم نیز که میتواند هر چند به طور اندک، اما موجب تاخیر شما شود نیز ندارید.
از لحاظ کیفیت نیز بر مبنا قیمتی که CF390 به عنوان یک مانیتور خمیده ارائه میدهد، عمق و پراکندگی رنگها در کنار قدرت تفکیک آنها در سطح بسیار بالایی قرار دارد و از سوی دیگر نباید فراموش کرد نگاه کردن به یک نمایشگر خمیده به خودی خود، چشمان را بسیار کمتر خسته میکند. بهره گیری از سرعت پاسخگویی 4 میلیثانیه برای یک مانیتور با این مشخصات و البته اندازه، یک نرخ بسیار مطلوب محسوب میشود که تجربه شما را ارتقا میدهد. همچنین یکی از کارهای مفید و جالب سامسونگ این است که برخی ابزار و تکنولوژیهای گیمینگ جانبی را نیز برای این نمایشگر قرار داده است. به طور مثال CF390 برای کسانی که از کارتهای گرافیک AMD استفاده میکنند قابلیتهای انحصاری دارد. این نمایشگر از تکنولوژی FreeSync که موجب نرم و روانتر شدن نمایش فریمها میشود استفاده کرده است و اگر شما از کارتهای گرافیک شرکت AMD که این تکنولوژی را پشتیبانی میکنند بهره میگیرید، CF390 بهترین تجربه را از آن ارائه میدهد.
اما خارج از بحث گیم و بازی نیز، CF390 حرفهای زیادی برای گفتن دارد. برخلاف تصور عامه، استفاده از یک مانیتور خمیده حتی در هنگام کارهای روزمره نظیر وبگردی نیز بسیار جالب توجه است و مهمترین نکته مثبت آن در کمتر خسته شدن چشمان شما میباشد. دلیل این موضوع این است که در حالت عادی هنگام وبگردی و دیدن صفحه نمایش، بیاختیاز چشمان شما به زاویههای مختلف نمایشگر میچرخد و این موضوع بدون اینکه بصورت خودآگاه توسط شما درک و کنترل شود، موجب خستگی چشمانتان در بلندمدت خواهد شد اما یک مانیتور خمیده تمامی جزئیات و پدیدههای تصویری را در یک زاویه ثابت به شما ارائه میدهد و این موضوع حتی باعث میشود خارج از گیم و یا تماشا فیلم نیز مانیتورهای خمیده امتیازات بزرگی را به همراه داشته باشند.
در نهایت بررسی و تجربه ما از CF390 نشانگر یک محصول با کیفیت و لذت بخش بود که کمتر در آن شاهد ایراداتی بودیم که میتواند در تجربه شما اختلال ایجاد کند. CF390 هم یک مانیتور پیشرفته و با کیفیت میتواند باشد و هم یک نمایشگر ثانویه کنسولی به طوری که شما براحتی میتوانید از CF390 به عنوان نمایشگر کنسولی نیز استفاده کنید. تجربه ما از عناوینی نظیر DOOM و Uncharted 4 و Call Of Duty: Infinite Warfare بر روی این نمایشگر خیرهکننده بود و برای کسانی که تمایل دارند برای بازی کردن یک نمایشگر مشترک را برای PC و کنسولها نیز داشته باشند CF390 گزینه مطلوبی است البته اگر به جای یک خروجی، شاهد دو خروجی HDMI بودیم عملا این مانیتور برای گیمرها نقش یک نمایشگر رویایی دو کاره را پیدا میکرد اما وجود یک خروجی HDMI نقص بزرگی برای دستیبابی به این هدف است.
نویسنده: سینا ربیعی
منبع پردیس گیم