گوشی وان پلاس 5 با پیشرفت چشمگیری نسبت به گذشته، به یک پرچمدار تبدیل شد.

با گذشت تنها چند سال، گوشی های وان پلاس به عنوان یک برند شناخته شده در بازار معرفی شده اند. این شرکت نوظهور چینی، با ارائه محصولات بالا رده ای و مقرون به صرفه، با رشد چشمگیری همراه شد و در فعالیت کوتاه مدت خود، گوشی های پرچمدار کارامدی تولید کرد.
البته باید گفت که فعالیت این شرکت بیشتر در عصر تکنولوژی بوده و برخلاف شرکت های رقیب، فراز و نشیب های چندانی را تجربه نکرده است، از این رو، روز به روز در حال پیشرفت است.

با وجود اینکه تنها 6 ماه از تولید گوشی 3T می گذرد، وان پلاس از گوشی دیگری به نام وان پلاس 5 (One Plus 5) رونمایی کرد که اکنون به عنوان پرچمدار این شرکت چینی معرفی شده است. این اسمارتفون که نسبت به نسخه پیشین، پیشرفت های قابل توجهی داشته، اکنون به راحتی با پرچمداران دیگر رقابت می کند.

قیمت این محصول از 479 دلار آغاز می شود که با وجود ویژگی های بهبود یافته، به عنوان یکی از گرانقیمت ترین نسخه های این شرکت شناخته شده است.

حال باید ببینیم که افزایش قیمت در این گوشی ارزش خریداری آن را دارد یا خیر؟ در ادامه این مطلب به این سوال پاسخ خواهیم داد.

طراحی

همانند وان پلاس 3، 3T و نسخه های پیشین، گوشی وان پلاس 5 با بدنه فلزی ارائه شده است که باریک تر از قبل، می باشد. ضخامت این دستگاه تنها 7.25 میلی متر می باشد که در لبه ها، این میزان کمتر نیز به نظر می رسد.
گوشه های وان پلاس 5 منحنی شکل طراحی شده و باریک شدن آن در کناره های دستگاه، علاوه بر زیبایی، خوش دست آن را نیز به همراه دارد.

گوشی وان پلاس 5

گوشی وان پلاس 5

با وجود اینکه طراحی ظاهری وان پلاس 5 بسیار جذاب بوده اما به هر حال نمی توان از شباهت آن با آیفون 7 پلاس چشم پوشی کرد. به ویژه  جایگیری دوربین دوگانه این دستگاه، درست شبیه طراحی آیفون می باشد.
البته حفظ جک 3.5 میلی متری هدفون در این دستگاه، تفاوت بارزی است که در این دو محصول مشاهده می شود.

گوشی وان پلاس 5

گوشی وان پلاس 5

وان پلاس 5 در دو رنگ Slate Grey با حافظه داخلی 64 گیگا بایت و رم 6 گیگ، و Midnight Black با حافظه 128 گیگا بایتی و رم 8 گیگ ارائه می شود. بدیهی است که مدل دوم این محصول به دلیل رم بالاتر و حافظه ذخیره سازی بیشتر، قیمت بالاتر را با خود به همراه دارد.

برای کسانی که با وان پلاس 3T آشنا هستند، دکمه Home تغییر چندانی نکرده است. دکمه های تنظیم صدا و زنگ هشدار در سمت چپ و دکمه پاور در راست تعبیه شده اند. ضمنا بلندگو و جک 3.5 میلی متری در پایین و اطراف پورت USB نوع C، قرار گرفته شده است.

دکمه ی Home مجهc به حسگر اثر انگشت است، که با حرکت انگشت، امکان برگشت به صفحه ی قبل و نرم افزار های اخیر میسر می گردد.

گوشی وان پلاس 5

گوشی وان پلاس 5

نمایشگر

در حالی که نمایشگرهای QHD به سرعت به یک استاندارد جهانی تبدیل شده اند، استفاده از یک نمایشگرAMOLED  با اندازه 5.5 اینچی کمی ناخوشایند است. با این حال نمایشگر این دستگاه با نسبت 9:16، بسیار شفاف و خوب است و به نظر می رسد از بهترین پنل Full HD در آن استفاده شده است.
رنگ ها و کنتراست تصویر در حد مطلوبی است و غلظت رنگ مشکی در این نمایشگر بسیار مناسب است. همچنین خوانایی تصویر در برابر نور مستقیم خورشید، دچار افت کیفیت نمی شود.
به طور کلی از مشخصات یک نمایشگر بر روی کاغذ، نمی توان آن را قضاوت کرد اما این دستگاه با وجود روزلوشن 1080 پیکسلی، از کیفیت مناسبی برخوردار است.

گوشی وان پلاس 5

گوشی وان پلاس 5

سخت افزار و اجرا

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، وان پلاس در دو نوع 64 گیگابایتی و 6 گیگ بایت رم ارائه می شود در حالی که مدل گران تر آن با 128 گیگ حافظه و رم 8 گیگ عرضه می شود. هر دو این دو دستگاه از اسنپدراگن 835 کوالکوم بهره می برند و پردازنده گرافیکی 540 آدرنو، در آن استفاده شده است.

به طور کلی این دستگاه در مقایسه با سایر پرچمداران گرانقیمت، قدرت نسبتا خوبی در اجرای برنامه های سنگین دارد. چراکه برنامه ها و بازی های گرافیکی در این دستگاه به سرعت انجام پذیر است و بازی های حرکتی بدون هیچ لغزشی، و بسیار ملایم قابل اجرا می باشد. ضمن اینکه پاسخ های لمسی در این دستگاه بهبود یافته و بهتر از محصولات پیشین شده است.
با وجود رم 6 و یا 8 گیگ، وان پلاس 5، قادر به اجرای چندین برنامه به طور همزمان می باشد و بدون توجه به برنامه های در حال اجرا می تواند به نیاز کاربر به سرعت پاسخ دهد.
این تلفن هوشمند، به دلیل گرافیک بالا، بازی های سه بعدی را به خوبی نمایش می دهد و تا حدودی با اسمارتفون های همسطح، چون  HTC U11 و Galaxy S8 برابری می کند.

وان پلاس 5 دارای یکی از سریعترین حسگر های اثر انگشت است که از سرامیک مرغوبی بهره برده است. از این رو امکان خط و خش در آن به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.
با وجود اینکه بسیاری از کاربران هدفون و یا هنزفری را به استفاده از بلندگوی داخلی ترجیح می دهند اما باید گفت که صدای خروجی این بلندگو ها، در حالت کلی بسیار متعادل و خوب است. اما درجه صدا در سطح بالا، موجب کاهش شفافیت و کیفیت صدا می گردد. به این ترتیب گوشی HTC U11 همچنان دارای بهترین صدای خروجی از میان پرچمداران می باشد.

این دستگاه دارای دو اسلات سیم کارت می باشد و از جدید ترین بلوتوث یعنی نسخه 5 بهره می برد.
از معایب این دستگاه می توان به نبود حافظه خارجی (Micro SD) و عدم مقاوت آن در برابر آب و گرد و غبار اشاره کرد. قابلیتی که در اکثر گوشی های هوشمند امروزی به کار رفته است!

به طور کلی این دستگاه بسیار با ارزشمند است و متناسب با قیمت، امکانات ضروری نسبتا مناسبی دارد.

دوربین

یکی از ویژگی های بارز در وان پلاس 5، بهبود دوربین دوگانه آن می باشد. در حال حاضر حضور دوربین دوگانه در گوشی های پرچمداران امری عادی است. از طرفی هر دوربین دوگانه دارای ویژگی خاص و منحصر به فرد خود می باشد که متاسفانه این دستگاه همچنان خط آیفون 7 پلاس را دنبال می کند.

دوربین اصلی وان پلاس 5 دارای سنسور 16 مگا پیکسلی است که دارای دریچه دیافراگم F/1.7 می باشد. همچنین دوربین ثانوی این اسمارتفون مجهز به یک لنز تله با حساسیت 20 مگا پیکسلی است که از گشودگی دیافراگم F2.6 بهره می برد. البته برخلاف دوربین اصلی، متاسفانه دوربین دوم این دستگاه مجهز به لرزشگیر الکترونیکی نیست.
به طور کلی اکثر دوربین های دوگانه در سنسور دوم دچار افت کیفیت می شوند و قابلیت های دوربین اصلی را ندارند.

گوشی وان پلاس 5

گوشی وان پلاس 5

همانند آیفون 7 پلاس، بزرگنمایی دوربین ثانوی این تلفن هوشمند، با حفظ کیفیت، تقریبا دو برابر می باشد. همچنین این شرکت بیان کرده است که این بزرگنمایی شامل ترکیبی از زوم اپتیکلی و نرم افزاری می باشد که 1.6 برابر آن از طریق زوم اپتیکال و ما بقی آن، از طریق فناوریmultiframe  تحقق می یابد.

عکس هایی که از طریق دوربین اصلی گرفته می شوند اشباع نشده اند و نزدیک به رنگ های طبیعی می باشند. اما لنز ثانوی به منظور ثبت تصاویر از نمای نزدیک بدون از دست رفتن جزئیات است. از این رو برای عکس برداری های ماکرو نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
گفتنی است که رنگ ها کمی از در این لنز در برابر دوربین اصلی متفاوت است و تنها با قرار گرفتن عکس ها در کنار هم متوجه این تفاوت خواهیم شد.

گوشی وان پلاس 5

گوشی وان پلاس 5

عملکرد دوربین در نور کم، بسته به این است که کاربر چه دوربینی را انتخاب کرده است. با دوربین دوم این دستگاه، بدون لرزشگیر الکترونیکی و تراکم پیکسلی، نباید انتظار تصاویر با کیفیت را داشت.

ضبط فیلم توسط دوربین این دستگاه، با کیفیت 4K همراه است که با استقاده از لرزشگیر الکترونیکی از لرزش های ناخواسته در هنگام فیلمبرداری جلوگیری می کند.

همچنین کاربر می تواند در هنگام ضبط به لنز دوم سوئیچ کرده و سوژه را از نمای نزدیک تری فیلمبرداری کند. اما به دلیل نبود لرزشگیر فیلمبرداری از طریق لنز دوم چندان خوشایند نیست.

وان‌پلاس ۵ در بخش سلفی نیز از سنسور ۱۶ مگاپیکسلی بهره برده است. استفاده از سنسوری با تعداد پیکسل بسیار بالا سبب شده است تا وان‌پلاس انتخاب بسیار مناسبی برای عاشقان سلفی و شبکه‌های اجتماعی باشد.
علاوه بر دوربین دوگانه این دستگاه از لحاظ نرم افزاری نیز ارتقا یافته است.
مود های چهره و قابلیت عکسبرداری به صورت دستی به رابط کاربری آن اضافه شده است. به تقلید از دوربین DSLR، این دستگاه با تار نمودن زمینه ی پشتی و بوکه کردن، قادر به ثبت تصاویر پورتره می باشد. این در حالی است که سوژه کاملا شفاف است و فوکوس در آن بسیار دقیق خواهد بود.

استفاده از قابلیت تنظیم دستی برای بسیاری از عکاسان حرفه ای جذابیت دارد. از این رو می توان به راحتی ISO، سرعت شاتر، فوکوس و نوردهی را در آن کنترل کرد.

نرم افزار

از بهترین بخش های این دستگاه نرم افزار و یا رابط کاربری آن می باشد. وان پلاس 5 از همان سیستم عامل دو نسخه پیش، بهره برده است. این سیستم عامل که اکسیژن او اس (OxygenOS) نام دارد، شباهت بسیاری به اندروید گوشی های پیکسل دارد و تنها برخی امکانات به خصوص به آن اضافه شده است.

قابلیت Reading mode که به تازگی به رابط کاربری این دستگاه افزوده شده است. فیلتر نور آبی را در نمایشگر کم می کند و تجربه ای مشابه خواندن کتاب را به کاربر انتقال می دهد.

قابلیت Do not disturb و همچنین روشن شدن صفحه با دو بار ضربه زدن به آن، از امکانات دیگر این رابط کاربری است.

عمر باتری

با وجود اینکه باتری وان پلاس 3T از ظرفیت 3000 به 3400 میلی آمپر ساعتی رسیده است. اما میزان باتری 3300 میلی آمپر ساعتی، برای وان پلاس 5، قدمی رو به عقب محسوب می شود. که البته این موضوع با ضخامت اندک دستگاه ارتباط مستقیم دارد.

با استفاده مداوم باتری این دستگاه، که شامل دوربین، تماشای ویدئو، بازی، گوش دادن به موسیقی، خواندن ایمیل و چک کردن شبکه های اجتماعی می شود، تنها یک روز بدون شارژ دوام خواهد آورد. اما مصرف متعادل از آن می تواند تا 1.5 روز پاسخگو ی نیاز کاربر باشد.

گوشی وان پلاس 5

گوشی وان پلاس 5

سخن آخر

این دستگاه با قیمت 479 دلاری و مدل قدرتمند آن با قیمت 539 دلاری به فروش می رسد.

ضد آب بودن و شارژ بی سیم، یکی از مزیت های خوب برای گوشی های هوشمند امروزی می باشد، که متاسفانه در وان پلاس 5 بهره گیری نشده است.

در حال حاضر برند وان پلاس برای بسیاری از کاربران آشنا بوده و به دلیل ویژگی های کارامد، انتخاب بسیار مناسبی است. با این حال وان‌پلاس در جدید‌ترین گوشی خود افزایش قیمت را اعمال کرده است که منجر به کاهش ارزش خرید آن شده است. در صورتی که سرعت بالا، کیفیت ساخت خوب، نمایشگری مناسب، دوربین قدرتمند و ظرفیت باتری خوب از معیار های شما برای خرید است، وان‌‌پلاس ۵ در نظر داشته باشید.

ویترینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *