پس از عرضه پرچمدار ناموفق سامسونگ در سال ۲۰۱۶ که با مشکلات زیادی روبرو شد، این کمپانی بر آن شد که تولید این محصول را متوقف کرده و تمام تلاش خود را برای جبران این مسئله به کار گیرد.

حال پس گذشت چندماه سامسونگ دو نسخه بسیار زیبا و خوش دست گلکسی اس ۸ و اس ۸۸ پلاس را روانه بازار کرده و با ویژگی هایی که در آنها در نظر گرفته، می خواهد خاطرات تلخ گذشته را به دست فراموشی بسپارد.

گلکسی اس ۸ پلاس جدیدترین ستاره در کهکشان سامسونگ است و بی شک بی نقص ترین محصولی است که کره ای ها تا به امروز روانه بازار کرده اند. اما آیا در عمل نیز گلکسی اس ۸ پلاس می تواند عملکردی رضایت بخش داشته باشد و خاطرات تلخ  گلکسی نوت ۷ را از خاطر کاربران به کلی پاک کند!

طراحی

سامسونگ در گلکسی اس ۸ پلاس نیز ترکیب شیشه و فلز را در نظر گرفته و با حذف برآمدگی دوربین، بهبود خمیدگی های لبه های نمایشگر و کمتر کردن حاشیه های اطراف نمایشگر، حذف دکمه فیزیکی هوم و انتقال آن به پشت دستگاه، محصولی بسیار خوش ساخت را روانه بازار کرده است.

اس ۸ پلاس از ارگونومی بسیار عالی برخوردار است و به راحتی در دست جای می گیرد. این گوشی تنها ۸.۱ میلی‌متر ضخامت و ۱۷۳ گرم وزن دارد. عرض و ارتفاع این محصول نیز به ترتیب ۷۳.۴ و ۱۵۹.۵ میلی‌متر بوده که موجب خوش دست بودن هرچه بیشتر آن شده است.

در نمای روبروی گلکسی اس ۸ پلاس شاهد یک نمایشگر بسیار بزرگ ۶٫۲ اینچی هستیم که با حاشیه های بسیار کم، خود نمایی می کند.

در این محصول همانند نسل قبلی دکمه‌ی پاور در بخش سمت راست و کلیدهای تنظیم حجم صدا در لبه سمت چپ جای گرفته اند. نکته جالب تعبیه یک دکمه‌ی اختصاصی توسط این کمپانی در زیر دکمه ‌های حجم صدا است تا دستیار هوشمند تازه متولد شده‌ی این شرکت با نام بیکس‌بی (Bixby)  را فعال کند.

در بخش زیرین گوشی نیز شاهد پورت USB C و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون هستیم.

گلکسی اس ۸ پلاس دارای استاندارد IP68 است که آن را در برابر نفوذ مایعات و گرد و غبار مقاوم کرده است. در واقع این گوشی قادر است در مدت ۳۰ دقیقه در عمق یک متری زیر آب دوام بیاورد.

و در آخر خوب است که اشاره کنیم این محصول در ۵ رنگ مشکی، خاکستری، طلایی، ارغوانی و آبی در دسترس کاربران قرار گرفته است.

صفحه نمایش

گلکسی اس ۸ پلاس از یک نمایشگر Super AMOLED ، با رزولوشن ۲۹۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل یا +WQHD و ابعاد ۶.۲  اینچی بهره می برد که این رزولوشن تراکم بالای ۵۲۹ پیکسل بر اینچ را به همراه دارد.

به جرأت می‌توان گفت نمایشگر گلکسی اس ۸، یکی از بهترین نمایشگرهایی است که تا به ‌حال در یک گوشی هوشمند می بینیم. تصاویر و متون در این نمایشگر با وضوح بسیار بالایی به نمایش گذاشته می شوند و همچنین تصاویر فوق ‌العاده شارپ و پویایی را شاهد خواهید بود که دقت رنگ‌های تولید شده در آن بی نظیر است.

سامسونگ برای نسبت تصویر نامتعارف ۱۸.۵ به ۹ را برای نمایشگر محصول خود برگزیده که در مقایسه با نسل پیشین آن باریک‌ تر و بلندتر به نظر برسد. این نمایشگر  Infinity Screen نامیده شده که از دو طرف بدون حاشیه است و حاشیه ‌های بالا و پایین آن نیز بسیار باریک هستند. همین ویژگی ها باعث شده تا گلکسی اس ۸ پلاس، تجربه بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار دهد.

نکته قابل توجه پشتیبانی این نمایشگر از فناوری HDR است که از اتحاد UHD گواهی Mobile HDR Premium  را دریافت نموده و به دلیل برخوردار بودن از این ویژگی، تصاویر به صورت بسیار پویا و نزدیک به واقعیت نمایش داده می‌شوند.

روشنایی صفحه نمایش گلکسی اس ۸ پلاس در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و کاربران در هنگام استفاده از آن در زیر نور آفتاب یا محیط های بسیار روشن، با مشکلی روبرو نخواهند شد. درواقع روشنایی این نمایشگر در بالاترین حد خود به ۶۵۰ نیت می‌ رسد که عدد بسیار قابل توجهی است. گلکسی اس ۸ پلاس همچنین از زاویه‌ی دید گسترده ‌ای بهره می برد و در زوایای مختلف، دقت رنگ ‌ها دچار افت نمی شود .

همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم نمایشگر این محصول جدید از نسبت ۱۸.۵ بهره می برد که می تواند مزیت بسیار خوبی به شمار آید، چراکه به دلیل کشیده تر بودن فضای بیشتری برای مالتی‌ تسکینگ و اجرای همزمان دو اپلیکیشن در کنار یکدیگر، در اختیار کاربر قرار می دهد.

این موبایل نخستین دستگاه مجهز به گواهی Mobile HDR Premium مؤسسه UHD Alliance به شمار می رود، بدین معنا که بازه دینامیکی قابل نمایش توسط آن در حد تلویزیون های ۴K UHD Premium  است، البته برای بهره گیری از این قابلیت باید محتوای متناسب با آن را نیز در اختیار داشته باشید که در حال حاضر به سختی یافت می شوند.

دوربین

گلکسی اس ۸ پلاس سامسونگ به یک لنز ۱۲.۲ مگاپیکسلی و ۱/۲٫۵۵ اینچی مجهز است که دارای فوکوس بسیار سریع Dual Pixel و لنزی با قابلیت پشتیبانی از f/1.7 می باشد.

سنسور به‌ کار گرفته شده در گلکسی اس ۸ بر خلاف تصورها در مقایسه با نسل قبل خود یعنی اس ۷ متفاوت است و درواقع از یک لرزش‌گیر اپتیکال پشتیبانی می‌کند. علاوه ‌بر این ویژگی از فناوری Dual Pixel، از PDAF یا سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی می‌کند.

برای بخش دوربین سلفی نیز از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی و ۱/۳٫۶ اینچی به همراه لنز با F1.7 و قابلیت فوکوس خودکار بهره گرفته شده است. سامسونگ قابلیت فوکوس خودکار هوشمند را نیز در دوربین سلفی قرار داده است تا حتی زمانی که از مونوپاد استفاده می‌کنید، همه‌ی افراد در قاب عکس، در فوکوس باشند. در این سیستم به‌ صورت خودکار چهره‌ ها تشخیص داده می‌شود و روی آن‌ ها فوکوس می‌شود.

همانطور که در گلکسی اس ۷ شاهد استفاده از فناوری دوال پیکسل بودیم، در اس ۸ نیز این قابلیت در نظر گرفته شده است. با این فناوری سرعت فوکوس بر روی سوژه به شکل خارق العاده‌ای افزایش می یابد که این قابلیت بیشتر در دوربین ‌های حرفه‌ای DSLR به چشم می خورد. فناوری دوال پیکسل  موجب می شود تا حتی سوژه‌ های سریع نیز از دست نرفته و دوربین به سرعت کم‌ نظیری روی سوژه فوکوس کند. حتی با بررسی های انجام شده فوکوس در محیط ‌های کم نور نیز بی‌ نهایت سریع انجام می شود و در تمام شرایط، بلافاصله پس از لمس دکمه‌ ی شاتر یا دکمه های فیزیکی کم و زیاد کردن حجم صدا، عکس ذخیره می‌شود.

یکی از ویژگی های جالب به کار گرفته شده برای ارتقاء کیفیت تصاویر گلکسی اس ۸ پلاس قابلیتی است که با هر بار فشار دادن شاتر، به جای یک عکس، چند عکس از صحنه‌ی مورد نظر کاربر گرفته شود. سپس تصاویر گرفته ‌شده با یکدیگر ترکیب شده و خروجی آن یک تصویر با کیفیت می باشد.

در حالت های فوکوس نیز تغییراتی دیده می شود که این قابلیت را فراهم می کند: کاربر می تواند بر روی سوژه یا پس‌زمینه فوکوس کرده یا اگر چند سوژه با فواصل مختلف نسبت به دوربین قرار دارند، بر روی یکی از آنها فوکوس کند و دیگری را به حالت محو در آورد. این ویژگی به صورت خودکار سوژه را مشخص کرده و باقی صحنه را محو می‌کند تا ایجاد افکت بوکه مشابه دوربین‌ های حرفه ‌ای DSLR میسر شود.

روی هم رفته بخش دوربین گلکسی ۸ را می توان بسیار خوب ارزیابی کرد. تصاویر خلق شده با دوربین این گوشی، کیفیت قابل قبولی دارد، نویز تصاویر در محیط‌ های کم‌نور، کمتر از نسل قبل است و جزئیات تصاویر نیز به خوبی به نمایش در می آید. به لطف وجود لرزش‌‌گیر اپتیکال، عملکرد گوشی در عکاسی در نور کم بسیار بهبود یافته و تأثیر منفی لرزش‌ دست در فیلم‌برداری نیز کاهش یافته است.

گلکسی اس ۸ پلاس قابلیت تصویربرداری ۴K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه و ۱۰۸۰p  با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را در اختیار دارد. حتی اگر کاربر مایل به فیلم‌برداری حرکت آهسته باشد می تواند در رزولوشن ۷۲۰p با نرخ ۲۴۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند.

این قابلیت در گلکسی اس ۸ وجود دارد که با وجود داشتن پردازنده‌ ی قوی و الگوریتم‌های مختلف نرم‌افزاری، چهره را تشخیص داده یا سوژه‌ی مورد نظر را دنبال کند تا در هنگام فیلم‌برداری حتی سوژه ‌های متحرک نیز در فوکوس باشند.

در مورد رابط کاربری دوربین این گوشی نیز می توان گفت که تغییرات زیادی به خود ندیده و همانند گذشته با کشیدن انگشت روی صفحه به سمت چپ، ضبط ویدیو فعال می‌شود و با انجام همین‌ کار به سمت راست، منوی انتخاب حالت‌ های عکاسی به نمایش در می‌آید. اگر کاربر حرفه ‌ای باشید، می‌توانید از حالت Pro Mode استفاده کنید تا کنترل کاملی روی تنظیم وایت‌بالانس، ISO، سرعت شاتر، میزان نوردهی و فوکوس دوربین داشته باشید.

اسپیکر

گلکسی اس ۸ دارای یک اسپیکر تکی می باشد که در لبه‌ی پایینی و در کنار پورت USB نوع C قرار گرفته است. شاید بتوان یکی از نقاط ضعف این محصول را همین بخش صوتی دانست زیرا در مقایسه با دیگر رقبا که از اسپیکر دوگانه بهره می برند، اس ۸ هنوز هم از یک اسپیکر بهره می برد.

اگرچه وضوح و کیفیت صدای این اسپیکر در حد قابل قبولی است؛ اما خروجی صدای آن را نمی توان با پرچمداران دیگر مقایسه کرد.

حسگرها

گلکسی اس ۸ شامل سه حسگر اثر انگشت، تشخیص چهره و عنبیه‌ می باشد که در این میان اولین حسگر در پنل پشت و سمت راست دوربین جای گرفته و به سادگی قابل راه‌ اندازی است.

حسگر تشخیص چهره‌ی که یک قابلیت امنیتی به شمار می آید نیز با ثبت یک تصویر راه ‌اندازی می شود و عملکرد آن بسیار سریع است. در واقع فرایند شناسایی کاربر و باز شدن قفل گوشی به ‌صورت بسیار سریعی انجام می پذیرد.

و اما سومین حسگر که عنبیه نام نهاده شده به این صورت راه اندازی خواهد شد: از کابر درخواست می شود که گوشی را در فاصله‌ی ۲۵ تا ۳۵ سانتی ‌متری از چهره‌ی خود و دور از نور مستقیم خورشید نگه دارد تا اطلاعات ثبت شود. این کار را باید بدون عینک و لنز انجام دهد که اگر متقاضی این گوشی فردی عینکی باشد برای هربار باز کردن قفل باید عینک خود را دربیاورد. بنابراین بهتر است اینگونه افراد از دو حسگر دیگر برای حفظ امنیت گوشی خود بهره ببرند.

نرم افزار

گلکسی اس ۸ پلاس به‌ صورت پیش ‌فرض به اندروید ۷.۰ نوقا مجهز است که آن را نسخه‌ی ۸.۱ از رابط کاربری اختصاصی و جدید سامسونگ موسوم به Samsung Experience همراهی می‌کند.

این رابط کاربری برخلاف تاچ ویز بسیار سریع و روان است که در همان ابتدا نظر هر کاربری را به خود جلب می کند.
امکان تغییر تم، فونت گوشی، تنظیم ارتفاع کیبورد به دلخواه کاربر وجود دارد. قابلیت Always On هم که تغییرات جدیدی یافته و می تواند علاوه‌ بر مواردی مانند ساعت و اعلان‌ های سیستمی، کلید هوم را در حالت استندبای مشاهده کرد، ضمن اینکه در این حالت امکان کنترل موسیقی نیز وجود دارد و همچنین نمایش این اطلاعات در لبه‌ی نمایشگر (اج) امکان‌پذیر است.

قابلیتی نرم‌افزاری موسوم به Edge Panels‌ نیز وجود دارد که به منظور بهره‌‌ بردن از لبه ‌های خمیده‌ی گوشی در اختیار کاربران قرار گرفته است. این قابلیت تشکیل شده از مجموعه ‌ای از پنل ‌ها است که کاربر می‌ تواند از طریق سوایپ کردن از لبه‌ی نمایشگر بین آن ‌ها جابه‌جا شود. لازم به ذکر است که امکان شخصی سازی در این پنل ها وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به Smart Select برای کراپ بخشی از تصویر و استفاده از آن به ‌عنوان عکس یا تصویر متحرک،Apps Edge  برای دسترسی سریع به اپلیکیشن ‌های دلخواه کاربر و People Edge برای دسترسی سریع به مخاطب‌ های منتخب اشاره کرد، ضمن اینکه امکان دانلود پنل ‌های بیشتر نیز وجود دارد و به ‌عنوان مثال، برای اپلیکیشن ‌های تلگرام و اینستاگرام نیز پنل‌هایی توسعه داده شده است.

و اما یکی از مهمترین قابلیت های نرم افزاری محصولات جدید سامسونگ، دستیار دیجیتال جدید آن با نام بیکسبی می باشد که یک راهکار کاملا جدید برای تعامل کاربر با گلکسی اس ۸ یا اس ۸ پلاس است.

دستیار جدید سامسونگ از راه رسیده تا روش تعامل کاربر با گوشی‌های سامسونگ را تغییر دهد. دستیاری که با هدف فراهم کردن زندگی راحت تر و بهتر برای کاربران سامسونگ طراحی شده و به قدری این دستیار برای سامسونگ ارزشمند است که دکمه ای در بدنه کناری دستگاه به منظور دسترسی به آن تخصیص داده شده است. البته باید بدانید این است که امکان استفاده از ویژگی صوتی Bixby در حال حاضر برای کسانی که خارج از کره جنوبی هستند فراهم نیست.

اولین بخش بیکسبی صفحه خانگی آن است. این صفحه متشکل از چندین کارت است که اطلاعات کاملی از محتوای گوشی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد و دیگر نیازی به گشت ‌وگذار بی ‌مورد نخواهد بود. امکان نمایش نوع کارت و تعداد آن‌ها در بخش تنظیمات وجود دارد.

دومین بخشی که بیکسبی به ‌خوبی در آن ادغام شده دوربین است. با استفاده از آیکون مخصوصی که در منوی دوربین در نظر گرفته شده است می‌توان برای جستجوی مکان‌ها، غذاها، متن‌ها و اجناس از آن استفاده کرد.

بخش دیگری که بیکسبی به کمک کاربر می‌آید یادآوری است. به ‌طور مثال اگر به مکان مخصوصی برسید این دستیار به شما می‌ گوید که چه‌ کاری باید در آن مکان انجام دهید تا فراموشش نکنید.

بازده و عملکرد

سامسونگ در گلکسی اس ۸ پلاس از پردازنده اگزینوس ساخت خود بهره برده است که ۸۸۹۵ و پردازنده‌ای ۸ هسته‌ ای محسوب می‌شود. ۴ هسته این پردازنده ۱۰ نانومتری فرکانس ۱٫۷ و ۴ هسته دیگر فرکانس ۲٫۳ گیگاهرتزی دارند. رم گوشی هم ۴ گیگابایت است که هنگام باز بودن برنامه‌ها ۸۰۰ مگابایت از آن خالی است.

اس ۸ از حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی بهره می برد که ۵۴ گیگابایت از این حافظه‌ در اختیار کاربر است و مابقی در اختیار فایل ‌های سیستمی قرار دارد.

طبق انتظارها گوشی به‌ راحتی از پس تمام کارها بر می‌آید و در حین اجرای هیچ برنامه‌ ای لگ یا کندی شاهد نخواهید بود. عملکرد اس ۸ در باز و بسته کردن برنامه ‌ها نیزهیچ گونه مشکلی نداشته و در کمترین زمان ممکن برنامه‌ها باز و بسته می‌شوند.

گفتنیست سیستم‌عامل اندروید نسخه ۷ به صورت پیش‌ فرض بر روی گوشی نصب شده است.

باتری

گلکسی اس ۸ پلاس به یک باتری با ظرفیت ۳۵۰۰ میلی ‌آمپرساعتی مجهز است و این ظرفیت در مقایسه با گلکسی اس ۷ اج،۱۰۰ میلی ‌آمپر ساعت کمتر است.

به منظور بررسی عملکرد باتری گلکسی اس ۸ پلاس آزمایشی ترتیب داده شد که باتری آن را به طور کامل شارژ کرده و سپس ویدیویی را به‌صورت ممتد پخش نمودیم. قابل ذکر است که گوشی در حالت پرواز قرار داشت و روشنایی نمایشگر آن نیز بر روی ۵۰ درصد تنظیم شده بود. با انجام این روند، باتری گلکسی اس ۸ پلاس توانست تا ۱۴ ساعت و ۲۷ دقیقه دوام آورده که این مقدار بسیار خوب ارزیابی می شود.

اگر از گلکسی اس ۸ پلاس در کارهای روزمره و حتی سنگین هم استفاده کنید باتری آن می تواند تا یک روز شما را همراهی کند که این میزان با توجه به نمایشگر ۶.۲ اینچی آن و همچنین مشخصات سخت‌افزاری قدرتمند، بسیار خوب ارزیابی می‌شود.

در استفاده های روزمره معمولی نیز می توان تا دوروز روی عمر باتری اس ۸ پلاس حساب کرد. حتی این باتری از فناوری شارژ سریع اختصاصی سامسونگ موسوم به Adaptive Fast Charging نیز بهره می‌برد که به موجب آن، گوشی در حدود ۹۰ دقیقه به‌طور کامل شارژ می‌شود.

سخن آخر

با تمام قابلیت‌های بزرگ و کوچکی که همراه با گلکسی اس ۸ رونمایی شده ‌اند، می‌توان گفت این گوشی بهترین محصولی بود که سامسونگ می ‌توانست پس از تجربه‌ی تلخ نوت ۷ معرفی کند. سنت ‌شکنی در طراحی‌، استفاده از حسگر عنبیه، طراحی کاملا لوکس با استفاده از شیشه و فلز، صفحه ‌نمایشی که نگاه‌ ها را خیره می‌کند و از همه مهم ‌تر قابلیت‌ هایی جدید مثل DeX و Bixby همه نشان از هدف ‌گیری سامسونگ برای رسیدن به بالاترین فروش در سال جاری را دارد.

زهرا دیوان

vitrino

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *