اشتباهات رایج در مسیر یافتن هدف
یافتن هدف و مسیری که باید برای آن طی کنیم یکی از مهمترین اتفاقهای زندگی ماست و همه دوست داریم که در آن موفق باشیم تا بتوانیم به تمام خواستههایمان برسیم و موفق باشیم. اما گاهی در اولین مرحله، یعنی یافتن هدف با ذهنیتهای اشتباهی پیش میرویم که باعث میشود تا از رسیدن به اهدافمان بار بمانیم.
به دنبال پیدا کردن علاقه خود هستید
کاری که دوست دارید را پیدا کنید تا محبور نباشید کار کنید.
این یک جمله معروف و بسیار مهم است. باور عمومی این است که «علاقه» مرحله اول «موفقیت»است. اما این طور نیست.
میخواهید علاقه خود را پیدا کنید؟ در کاری حرفهای شوید و روی استعدادهای ذاتی یا نقاط قوت خود کار کنید. توانایی و صلاحیت شماست که در شما علاقه ایجاد میکند.
روی چند هدف تمرکز میکنید
معمولا میگویند برای اینکه موفق شوید، یک خودکار و کاغذ بردارید و هر هدف کوچک و بزرگی که به ذهنتان میرسد را بنویسید. اما این راه جواب نمیدهد.
شما باید فقط یک هدف داشته باشید. بازه زمانی خاصی برای به دست آوردنش مشخص کنید. به محض اینکه به آن هدف رسیدید میتوانید وارد مسیر یافتن هدف بعدی شوید.
هدفگذاریهای متعدد باعث میشوند تا نتوانید هیچ کدام را به سرانجام برسانید و تمرکز شما را به هم میزنند.
صبورید
به خصوص قبل شروع. در ابتدای کار وقت زیادی را صرف برنامهریزی و تحلیل میکنید و حرکت نمیکنید. به محض شروع، این صبر و آرامش شما به بیقراری تبدیل میشود. سریع ناامید شده و بیخیال میشوید.
در مسیر یافتن هدف صبر نکنید، صبر کردن را موکول کنید به مرحله روبرو شدن با سختیهای خود مسیر هدف. به انتظار نشانهای برای شروع ماندن اشتباه محض است.
مثبتاندیشی میکنید
وقتی به جای کار واقعی، مثبتاندیشی میکنید، در یافتن هدف در مسیر اشتباهی پیش میروید. مثلا «کتاب راز» را خواندهاید و حالا فکر میکنید میتوانید با افکارتان همه چیز را به خود جذب میکنید.مثبتاندیشی وقتی جواب میدهد که همراه با تلاش مداوم و موثر باشد. انرژی دادنهای شما به خودتان، شما را به طور معجزهآسایی هدفمند نخواهد کرد.
نمینویسید
نوشتن قدرتی دارد که شما را خلاقتر، با انگیزهتر و موثرتر میکند. بسیاری از افراد موفق دنیا دفترچه خاطرات روزانه دارند. بعضیها یک قدم هم جلوتر رفتهاند و کتابچهای از تمام نقلقولهای اثر گذار، داستانهای جالب، ایدهها و افکار خود ساختهاند.
دفترچهای تهیه کنید و از ایدهها، امیدها، آرزوها و منابع الهام خود بنویسید و حداقل ۶ ماه به آن پایبند باشید. بعد خواهید دید که زندگیتان چند برابر بهتر خواهد شد.
احساس قدردانی دارید
شاید در طاهر احساس قدردانی داشته باشید، اما در عمل نیستید. درک عمیق و کاملی از قدردانیندارید. قدردانید که سقفی بالای سر شماست. قدردانید که گرسنه نمیخوابید. البته که باید باشید، اما از قدردانی به عنوان بهانهای برای توجیه نرسیدن به اهداف خود استفاده نکنید.
خوش بینید
در کوتاهمدت خوشبین هستید. اما وقتی اوضاع سخت میشود، پا پس میکشید و ناامید میشوید.شاید در اینجا کمی بدبینی به نفعتان باشد.
گاهی اوقات هم زیادی خوشبین میشوید، در بلند مدت به خوشبین بودن احتیاج دارید، اما باید آمادگی روبرو شدن با موانع سر راه را هم داشته باشید. خوشبینی بیش از حد باعث میشود وقتی زمین خوردید، دیگر نتوانید بلند شوید.
عادتهای افراد موفق را تقلید میکنید
با این فرض که این عادات هرچه باشند منجر به موفقیت میشوند، نباید از عادت افراد دیگر تقلید کرد. جایی میخوانید که ۸۳٪ مدیرعاملها ۵ صبح بیدار میشوند، پس فکر میکنید کلید موفقیت ۵ صبح بیدار شدن است. در حالی که هرکسی باید عادتها و روتینهای مثبت منحصر به خودش را داشته باشد، و این عادات باید متناسب با روحیات و شخصیت شما باشد. اگر اهل صبح زود بیدار شدن نیستید خود را مجبور نکنید، به جای آن مناسبترین بازه روز را برای انجام کار خود پیدا کنید. آنقدر امتحان کنید تا به روتین ایدهآل برسید.
فکر میکنید باهوشید
البته که باهوش هستید، اما شاید این هوشتان به ضرر شما عمل کند. افراد باهوش گاهی بیش از حد اعتماد به نفس پیدا میکنند، شیفته ایدههای خود میشوند یا میخواهند چرخ را از نو اختراع کنند، در حالی که نیازی نیست. باهوشها سخت سعی میکنند متمایز باشند به جای آن که سعی کنند تاثیری داشته باشند.
باهوش بودن مفید است، اما نگذارید هوشتان در مقابل آنچه باید یاد بگیرید و آنچه باید انجام دهید قرار بگیرد.
از اشتباه کردن میترسید
به همین دلیل این مطلب را خواندید. چرا که از اشتباه کردن و ضعیف به نظر آمدن میترسید.
نگران اشتباهها نباشید، نگران کارهایی که باید انجام دهید باشید. هر صعودی، سقوطهای مقطعی هم دارد، همان جایی که اگر حواستان نباشد، در چند قدمی موفقیت پا پس خواهید کشید. اگر دره را رد کنید، دوباره میتوانید مسیر یافتن هدف خود را دنبال کنید تا در نهایت مناسبترین هدف و مسیر را برای خود پیدا کنید.
برگرفته از Medium