روش‌هایی برای بهبود عملکرد لپ تاپ

امروزه می‌توان با انجام برخی ترفندها باعث بهبود عملکرد لپ تاپ شد و در نتیجه لذت بیشتری از آن برد. در این مقاله به روش‌هایی اشاره می‌کنیم تا بتوانید کارایی لپ‌تاپ خود را افزایش داده و باعث عملکرد بهتر این دستگاه‌ها شود.

برخی افراد معتقدند دوره‌ استفاده از لپ تاپ ها به سر آمده و دیگر نیازی به آنها نیست؛ چراکه در مقایسه با این دستگاه‌ها، کامپیوترهای خانگی از عملکرد بسیار بهتر و بالاتری برخوردارند. از طرفی تبلت‌ها نیز به دلیل وزن کمتری که دارند حملشان آسان‌تر است. با این‌ حال، عده‌ کثیری از دانش آموزان و دانشجویان برای انجام امور درسی و روزانه‌ خود مجبور به استفاده از لپ تاپ هستند.

اگر بنا به دلایل کاری و یا تحصیلی، لپ تاپ جدیدی خریداری کرده‌اید، موارد زیر به شما کمک می‌کنند تا کارکرد سیستم خود را افزایش داده و احساس رضایت بیشتری داشته باشید.

انجام این موارد به اندکی زمان و انرژی نیاز دارد، اما می‌تواند در طولانی‌ مدت باعث بهبود کارایی لپ تاپ شما شود.

افزایش عملکرد لپ تاپ با این چند روش امکان‌پذیر است

۱- به‌روزرسانی سیستم‌ عامل

لپ‌تاپ ها معمولا چندین ماه در فروشگاه‌های صوتی و تصویری نگه ‌داری می‌شوند و در این مدت نمی‌توانند آپدیت‌های جدید را دریافت نمایند؛ بنابراین بلافاصله پس از خرید، به‌روزرسانی‌های لازم را اعمال کنید.

برای سیستم ‌عامل ویندوز فقط کافی است گزینه‌ “به‌روزرسانی ویندوز” را فعال نمایید. این به‌روزرسانی‌ها گاهی ممکن است در بدترین شرایط به صورت خودکار فعال شده و آزاردهنده باشند، اما به امنیت سیستم شما کمک شایانی خواهند کرد.

برای سیستم ‌عامل‌های مک بلافاصله پس از دریافت اعلان، نرم‌افزار را به‌روزرسانی کنید؛ زیرا تاخیرهای پی‌درپی، سیستم را با بدافزارهای متعددی مواجه می‌سازد.

در Linux، به‌روزرسانی‌ها اغلب جنبه‌ عملیاتی دارند تا امنیتی؛ با این ‌حال، بهتر است راجع به مدیریت و به‌روزرسانی بسته‌های نرم ‌افزاری و همچنین هسته‌ لینوکس اطلاعات بیشتری داشته باشید.

در سیستم‌ عامل Chrome OS همه چیز از قبل برنامه‌ریزی شده و تنها با اتصال Wifi به‌روزرسانی‌های مربوطه را دریافت خواهید کرد. برای نصب این برنامه‌ها کافی است یک بار سیستم را خاموش و روشن کنید.

۲- حذف Bloatware

Bloatware نرم‌افزاری هایی هستند که ازقبل روی سیستم نصب شده و با وجود اشغال بخش عظیمی از حافظه‌ دستگاه، معمولا غیرضروری و بی‌مصرف هستند. این برنامه‌ها به ‌ندرت در لپ تاپ های مک، لینوکس یا Chrome OS وجود دارند، اما در سیستم‌ عامل‌های ویندوز به وفور یافت می‌شوند.

ساده‌ترین راه برای حذف Bloatware استفاده از نرم ‌افزارهایی نظیر IObit Uninstaller، Revo Uninstaller و یا Comodo Programs Manager است. این نرم‌ افزارها کلیه‌ فایل‌های نصبی روی سیستم را نمایش داده و شما می‌توانید به ‌راحتی برنامه‌های غیرضروری را پاک نمایید.

توجه: حتما قبل از عملیات پاکسازی از اهمیت برنامه‌ها اطمینان حاصل کنید

۳- نصب آنتی ‌ویروس مناسب

همه‌ لپ‌تاپ‌ها نیاز به آنتی ‌ویروس دارند، حتی آن‌هایی که از مک و لینوکس استفاده می‌کنند. سیستم‌عامل ویندوز به سرعت در معرض انواع مختلف ویروس و بدافزار قرار می‌گیرد و اگر کمی دیر اقدام نمایید، گرفتار حمله‌ باج افزارهای خطرناک خواهید شد، اما سیستم عامل Chrome OS به لحاظ برنامه‌ نویسی از این گونه خطرها در امان است.

برای افزایش بهبود عملکرد لپ تاپ حتما آنتی ویروس مناسبی نصب کنید.

اگر تمایلی به استفاده از آنتی‌ویروس های ۲۴ ساعته ندارید، می‌توانید به کمک ابزارهایی مانند Malware Bytes، لپ تاپ خود را اسکن نموده و از آن محافظت کنید. بهتر است دست کم هفته‌ای یک بار این کار را انجام دهید. این روش می‌تواند عملکرد و البته عمر لپ تاپ شما را افزایش دهد

۴- نصب نرم ‌افزارهای ضد سرقت

شاید این روش باعث افزایش کارایی لپ تاپ شما نشود، اما معمولا یکی از بدترین اتفاقات ممکن، به سرقت رفتن لپ تاپ است. با سرقت دستگاه نه ‌تنها سیستم، بلکه کلیه‌ اطلاعات روی آن نیز از دست می‌رود. در ضمن ردیابی لپ تاپ و یافتن سارقین در چنین مواقعی تقریبا غیرممکن است.

خوشبختانه در ویندوز ۱۰ از ویژگی به نام “دستگاه من را پیدا کن” (Find My Device) استفاده شده که می‌تواند مکان لپ تاپ سرقتی را هنگام دزدی، شناسایی کند.

اگر این ویژگی را نمی‌پسندید و یا از سیستم ‌عامل‌های مک و لینوکس استفاده می‌کنید، نسخه‌ رایگان نرم‌ افزار Prey (قابل نصب روی لپ‌تاپ و تلفن همراه) و ده‌ها برنامه‌ ضد سرقت دیگر نیز می‌توانند به شما کمک کنند.

۵- بهینه‌ سازی تنظیمات انرژی

حمل آسان، یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌ها به شمار می‌آید، بنابراین افزایش طول عمر باتری لپ‌ تاپ در اولویت قرار دارد. به کارگیری ترفندهای زیر می‌تواند عمر باتری را از ۶ ساعت به ۹ ساعت افزایش دهد.

اول از همه روشنایی صفحه نمایش را تا حدی که موجب خستگی و آسیب چشم‌ها نگردد، کاهش دهید. این کار مصرف انرژی را به میزان قابل ‌توجهی کاهش داده و عملکرد لپ تاپ را بهبود می‌بخشد. با دست‌کاری «تنظیمات پاور» در ویندوز و «ذخیره‌ انرژی» در سیستم‌ عامل مک، قادر هستید نور صفحه نمایش را هنگامی که لپ‌تاپ به برق وصل نیست، کم کنید.

اگر می‌خواهید حین سفر یا مسافت‌های طولانی از سیستم خود استفاده کنید، بهتر است آن را روی یکی از حالت‌های خواب کوتاه (Sleep) یا خواب زمستانی (Hibernate) قرار دهید تا انرژی کمتری مصرف شود.

بد نیست بدانید Google Chrome به نسبت سایر مرورگرها به انرژی بیشتری نیاز دارد. البته می‌توان به کمک ترفندهای مختلف این میزان را کاهش داد. مرورگر Opera با داشتن قابلیت ذخیره‌ سازی انرژی یکی از بهترین گزینه‌ها برای استفاده در چنین شرایطی است.

روش‌هایی برای بهبود عملکرد لپ تاپ

۶-نصب برنامه‌های پشتیبانی خودکار

اگر آسیب شدیدی به لپ تاپ وارد شود، کلیه‌ مطالب، پرونده‌ها، پروژه‌ها و خلاصه تمام اطلاعات شخصی شما برای همیشه از بین خواهد رفت. بنابراین بهتر است هر چه سریع‌تر برنامه‌های پشتیبانی را نصب نمایید.

ویندوز ۱۰ دارای چندین روش پشتیبانی داده نظیر سیستم بازیابی، پشتیبانی و بازیابی، سازنده‌ی درایو بازیابی و غیره است. در سیستم‌عامل مک، ماشین زمان (Time Machine) عمل پشتیبانی را انجام می‌دهد، اما می‌توانید به جای آن از نرم‌افزارهای دیگر نظیر CrashPlan، Super Duper یا Carbon Copy Cloner استفاده کنید. لینوکس نیز دارای ابزارهای پشتیبانی بسیار قوی است که به‌راحتی از اطلاعات و داده‌های سیستم محافظت می‌کند.

۷- تنظیم فضای ذخیره‌سازی ابری و همگام‌سازی

ذخیره‌سازی ابری راه بسیار مناسبی برای دسترسی به اطلاعات شخصی، صرف‌نظر از مکانی است که در آن قرار دارید. این تکنولوژی مشابه سیستم‌های پشتیبانی عمل کرده و نسخه‌هایی هماهنگ شده از اطلاعات را روی یک سِرور از راه دور نگه می‌دارد.

بدین ترتیب اگر لپ تاپ از کار افتاده و یا دزدیده شود، کلیه‌ی داده‌ها از طریق تکنولوژی ذخیره‌سازی ابری قابل بازیابی خواهد بود.

Dropbox، Google Drive و OneDrive از مهم‌ترین این سرویس‌ها هستند که هرکدام مزایا و معایب متعددی دارند. شما می‌توانید با توجه به فرمت پرونده‌هایی که با آن‌ها سروکار دارید، مناسب‌ترین سرویس را انتخاب نمایید.

۸- به حداقل رساندن آسیب‌های ناشی از گرما

بر خلاف تبلت‌ها و رایانه‌های خانگی، لپ‌تاپ‌ها حساسیت بالایی نسبت به گرما دارند. کِیس رایانه‌ها به اندازه‌ی کافی بزرگ بوده و امکان تهویه‌ مناسب را فراهم می‌آورد. از طرفی ساختار فیزیکی تبلت به‌گونه‌ای است که امکان تجمع گرد و خاک را روی دستگاه نمی‌دهد. درحالی‌که گردش هوا درون لپ تاپ بسیار ضعیف بوده و ذرات گرد و غبار نیز  به‌راحتی روی آن می‌نشیند. این دو عامل به شدت لپ تاپ را در معرض آسیب‌های گرمایی قرار می‌دهد و این موضوع می‌تواند از کارایی این دستگاه کم کند.

گرمای بیش از حد، موجب اختلال در CPU شده و عملکرد کل سیستم را پایین می‌آورد. گرما همچنین ظرفیت باتری را برای شارژ کامل کاهش داده و عمر هارد درایو داخلی را نیز کم می‌کند.

بهتر است هنگام کار با لپ تاپ آن را روی سطحی صاف و محکم بگذارید تا با فرش، مبلمان، روتختی و غیره، تماس مستقیم نداشته باشد و بدین ترتیب میزان ورود و جذب گردوخاک را به حداقل برسانید. قرار دادن پدهای خنک‌کننده در زیر لپ‌تاپ، جریان هوا درون سیستم را بهبود می‌بخشد.

نصب نرم‌افزارهایی مانند HWMonitor، SpeedFan و Core Temp شما را از گرم شدن دستگاه و  همچنین عوامل تشدیدکننده‌ آن (بازی، ویرایش عکس و فیلم و هر چیز دیگری) آگاه می‌کند.

۹- شخصی‌ سازی تنظیمات سیستم

پس از موارد مربوط به تعمیر و نگهداری لپ تاپ اکنون نوبت به نکاتی درباره‌ شخصی‌سازی می‌رسد. شما می‌توانید تصویر پس‌زمینه و کلا شکل بخش‌های مختلف سیستم را به دلخواه خود تغییر دهید.

کلیه‌ بخش‌های ویندوز ازجمله منوی استارت و همچنین تصاویر و آیکون‌های سیستم‌عامل مک به‌راحتی قابل تغییر هستند. حتی قادر خواهید بود محیط لینوکس را تا حدی به محیط مک شبیه نمایید.

کاربران ویندوز ۱۰ می‌توانند با استفاده از ترفندهای تبلیغات محلی را حذف کرده و موارد آزاردهنده از این‌ دست را به حداقل برسانند.

۱۰- نصب برنامه‌های مورد علاقه

حال می‌توانید برنامه‌های ضروری و دلخواه خود را نصب نمایید، اما پیش از آن بهتر است نگاهی به سایت Ninite انداخته و از دانلود فایل‌های مختلف بپرهیزید. Ninite برنامه‌های انتخابی شما را به یک فایل سفارشی تبدیل می‌کند و تنها با نصب همین فایل، کلیه‌ی برنامه‌ها به‌ یک‌باره نصب و به‌روزرسانی می‌شوند.

۱۱- استفاده از شبکه‌ خصوصی مجازی یا همان VPN

استفاده از شبکه‌ی خصوصی مجازی ممکن است در ابتدا کمی ترسناک و دلهره‌آور به نظر برسد، اما روش کار آن بسیار ساده است: در ابتدا نرم‌افزار را دانلود و نصب می‌کنید. این نرم‌افزار اتصال شما به اینترنت را رمزنگاری کرده و از داده‌ها و اطلاعات محافظت می‌نماید. همچنین امکان دسترسی به محتوای فیلتر شده را فراهم آورده و کار وب را برای ردیابی شما دشوار می‌سازد.

اما در کنار این مزیت‌ها، معایب و خطرهایی نیز وجود دارد که برای دوری از آن‌ها بهتر است از VPNهای معتبر و غیر رایگان نظیر ExpressVPN، TunnelBear، VyprVPN استفاده کنید.

اتصال دائمی لپ تاپ به برق، آسیب جدی به باتری آن وارد نمی‌کند، اما ظرفیت کل را کاهش می‌دهد. برای به حداکثر رساندن طول عمر باتری بهتر است هر از گاهی سیستم را از برق بکشید و در ضمن نگذارید باتری کاملا خالی شود. این کار در کل باعث افزایش عمر لپ تاپ شما نیز خواهد شد.

همچنین به یاد داشته باشید تماس دائمی لپ‌تاپ با سطح پوست در طولانی‌مدت، آسیب مخربی روی اندام‌های بدن می‌گذارد؛ بنابراین تا جایی که امکان دارد فاصله‌ خود را هنگام کار با لپ تاپ حفظ نمایید.

تانی کال

برگرفته از makeuseof

تکراتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *