11 ترفند برای کاهش حواس پرتی
اگر هر کدام از این موارد شبیه به شما (یا فردی که میشناسید) است دستتان را بالا ببرید… به اتاقی رفته و نمیدانید که برای چه آنجا رفتهاید. همیشه تاخیر دارید. هیچگاه نمیتوانید کلید (یا کیف و …) خود را پیدا کنید. حین مکالمات به دنیای دیگری میروید. نمیدانید که میخواهید با آینده خود چه کنید زیرا افکارتان آنقدر سازماندهی ندارند تا بتوان برایشان برنامهریزی کرد. همیشه حواس پرت هستید!
حالا باید چه کرد؟ آن را پذیرفته و خودتان را با زندگی سرگرم کنید؟ نه! راههایی وجود دارد که میتوانید این حواس پرتی خود را تغییر دهید. حتی اگر حواس پرت نیستید، حداقل میتوانید این راهکارها را با افرادی که چنین هستند به اشتراک بگذارید. در اینجا به 11 ترفند برای جلوگیری از حواس پرتی اشاره خواهیم کرد.
1. همه چیز را سر جای خودش بگذارید
به نظر ساده میرسد، و گفتن آن برای بعضیها سادهتر از انجام آن است. اما سعی کنید عادت جدیدی از امور روزمره ایجاد کنید. برای مثال، زمانی که از در وارد میشوید، کلیدهای خود را همان جای همیشگی بگذارید. زمانی که به مرکز خرید میروید، در همان منطقه عمومی پارک کنید. به عبارت دیگر، عادات جدیدی ایجاد کنید. مدتی طول میکشد تا به این عادات جدید خو بگیرید، اما اگر چند هفته آنها را تکرار کنید این اتفاق خواهد افتاد. فقط به آن متعهد باشید.
2. لیست تهیه کنید
گاهی اوقات، زمانی که هزاران کار سرم ریخته که باید انجامشان دهم، دست پاچه میشوم. و سپس هیچ کاری را از پیش نمیبرم. به همین خاطر است که زمانی که چنین حسی دارم فوراً لیستی تهیه میکنم. زمانی که کارهایی که باید انجام شوند را بر روی کاغذ میبینم، کمی آرام میشوم. و اگر لازم باشد، آنها را بر اساس اولویتشان ردهبندی میکنم. و سپس گاهی اوقات زمانی برای هر یک از آنها در نظر میگیرم… مثلاً “ساعت 10 به تمامی ایمیلهایم پاسخ خواهم داد ساعت 11:30 لباسهایم را خواهم شست.” به نظر مسخره میرسد، اما کارایی دارد.
3. تایمر بگذارید
اگر همیشه تأخیر دارید، یاد بگیرید که برای اجاق گاز یا ماکرویو خود تایمر بگذارید. یا تایمر پخت تخم مرغ خریده و از آن استفاده کنید. شاید چندان خوشایند به نظر نرسد، اما زمانی که صدای آن میآید، شما را از دنیایی که در آن لحظه در آن غرق هستید بیرون کشیده و توجهتان را به جایی که باید هدایت میکند. استفاده از تایمر شما را از بهانههایی مثل “زمان از دستم در رفت” نجات میدهد. چنین چیزی با تایمر رخ نخواهد داد. یا حداقل نباید رخ دهد.
4. از برنامهریزی استفاده کنید و به آن پایبند باشید
شاید عاشق تکنولوژی باشید و برنامهریزی خود را در آیفون خود نگه دارید. یا شاید سنتی پسند هستید و آن را بر روی کاغذ مینویسید. در هر صورت، همچنان به آن نیاز دارید. شاید در دنیای بیش از حد برنامهریزی شده امروزی چیز بدیهی باشد، اما باور کنید باز هم افرادی هستند که برنامه ریزی ندارند. پس اگر هم شما هم چنین هستید، برنامهای بچینید. و زمانی این کار را کردید، به آن توجه کنید! از آن استفاده کنید! اگر قرار باشد از آن استفاده نکنید فایدهاش چیست؟
5. وظایف را تقسیم کنید
هیچکس ابر قدرت نیست. نمیتوانید قادر به انجام همه کارها باشید. برخی مردم نسبت به این مسأله آگاهی ندارند؛ آنها شخصیت کمالگرایی دارند. اما این “کامل بودن” یک افسانه است. وهم است. چنین چیزی وجود ندارد. پس، اگر این زندگی سراسر تعهد شما را پریشان خاطر میکند، بخشی از آن را به دیگران بسپارید. شستن لباسها را به فرزندانتان بسپارید. از همسرتان بخواهید تا به دنبال دخترتان که به خانه دوستش رفته برود. قرار نیست همه کارها را شما انجام دهید!
6. جادوی استیکی نوت…
فکر میکنم کسی که استیکی نوت را اختراع کرده باهوشترین فرد دنیا بوده است. اگر باید به یادتان بماند که زمانی که به محل کارتان رسیدید، ایمیلی بفرستید، یا تماسی بگیرید، استیکی نوتی بر روی تلفن خود بچسبانید. احتمال این هست که بالاخره وقتی به محل کارتان رسیدید گوشی خود را چک کنید و یادداشت خود را ببینید. بسیار ساده و موثر است. با این حال، احتیاط کنید. بیش از حد از آنها استفاده نکنید. اگر این کار را بکنید، گیجکننده خواهد بود و به جایی خواهید رسید که دیگر حتی آنها را “نخواهید دید”.
7. در یک زمان یک کار را انجام دهید
بسیاری بر این باورند که مالتی تسکرهای (چند وظیفهای) خوبی هستند. میتوانند همزمان با تلفن صحبت کنند، ایمیل بزنند، و کار دیگری را انجام دهند. اما وقتی همه کارها را همزمان انجام دهید، هیچکدام به خوبی انجام نمیشوند. در یک زمان یک کار را انجام دهید تا خاطرجمع شوید که هرکاری که به آن مشغول هستید را به اتمام میرسانید.
8. یک دوست “حمایتگر” داشته باشید
اگر سعی دارید که یکی از عاداتی که تاکنون عنوان کردهام را ایجاد کنید، داشتن فردی که حامی شما باشد میتواند کمک بزرگی باشد. دوستی را بیابید و برای پیام، ایمیل و یا تماسهای منظم و سریع برنامه ریزی کنید. یا میتوانند نقش یادآور برای شما ایفا کنند یا پیشرفت شما را بررسی کنند. در هر حال، اگر بدانید که قرار است پاسخگوی کسی باشید، احتمال متعهد ماندن به برنامهتان بیشتر است.
9. برنامه منظمی برای دور ریختنیها داشته باشید
بسیاری از مردم تلنباری از چیزهای دور ریختنی دارند… یا حتی اتاقهایی از دور ریختنیها دارند. مشکل اینجاست که بسیاری از اوقات کنترل آنها از دست خارج میشود. هرکس که یکی از برنامههای تلویزیونی از افرادی که خرت و پرت جمع میکنند را دیده باشد میداند که اگر تنها یک بار به این شیوه پیش بروید، درست کردن آن بسیار دشوار است. پس زمانی را هم برای حذف اشیای دورریختنی در برنامه خود بگنجانید. از آنجایی که برنامه خود را دنبال میکنید، پس با دور ریختن چیزهایی که نیازی ندارید هم ثبات قدم داشته باشید.
10. سعی کنید مشکلات و پیامد کارهای خود را پیش بینی کنید
باورتان بشود یا نه،حواس پرتی شما بر دیگران تاثیر گذار است . اگر مدام تأخیر دارید، آیا تا به حال به این فکر کردهاید که دوستتان دیگر از اینکه هر بار یک ساعت در رستوران معطل شما شود خسته شده است؟ یا اینکه آیا تا به حال به این فکر کردهاید که فرزندتان حس خوبی ندارد که شما هر بار آخرین ولی هستید که بعد از مهمانی اش به دنبالش میروید؟ کارهای شما بر دیگران تأثیرگذار است. وقتی که متوجه آنها شوید، میتوانند انگیزهای باشند تا به برخی از این ترفندها راحتتر عادت کنید.
11. حرف را کنار گذاشته و عمل کنید!
اگر قرار باشد که یک جا نشسته و راجع به چاقی خود شکایت کنید لاغر نمیشوید. با نشستن روی کاناپه و تماشای هر شب تلویزیون بازیکن بسکتبال بهتری نخواهید شد. و اگر اقدامی نکنید از حواس پرتی شما کاسته نخواهد شد. صحبت راجع به آن خیلی هم عالیست. اما دردی دوا نمیکند. مهم عملی کردن آن است! همه اینها نیاز به تلاش دارند، اما اگر از این ترفندها استفاده کنید و به آنها پایبند باشید، سازماندهی بیشتری داشته و بهترین خود خواهید شد.
برگرفته از lifehack