12 روش بازاریابی فروشگاه های خرده فروشی
اگر شما صاحب یک فروشگاه خرده فروشی (دارای یک محل فروش و با اجناس فیزیکی و فروش کالا بر اساس حضور مشتری در محل) هستید، تلاش برای رونق دادن به بازار خود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در اینجا بایدها و نبایدهای موثر و مطرح شده به وسیله ی فروشندگان و بازاریابان فروشگاه های خرده فروشی آورده شده است :
۱- اطلاعات دقیق فروشگاهتان را آنلاین نگه دارید :
حتی افرادی که از فروشگاه های فیزیکی خرید می کنند، هم به اینترنت روی می آورند. آنها اطلاعات تماس مانند شماره های تماس و مسیرهای منتهی به فروشگاه را جستجو می کنند. مطمئن شوید که آدرس های فروشگاه خرده فروشی خود را در سایت و یا شبکه های اجتماعی خود به آسانی در دسترس مشتریان گذاشته اید.
۲- یک کاتالوگ آنلاین داشته باشید:
بعضی از خریداران به صورت آنلاین خرید می کنند که تعداد آنها در کشورهای مختلف متفاوت است. خریداران به شکل آنلاین قیمتها را مقایسه کرده و نظرات را بررسی می کنند. حتی اگر فروش اینترنتی هم ندارید، کاتالوگ فروشگاه خود را در وبسایت قرار داده و از کلمات کلیدی مناسب برای جلب افراد علاقمند به محصولات موردنظر استفاده کنید.
۳- از تخفیفات ویژه و ارائه ی پکیج ها در خرده فروشی استفاده کنید:
اختصاص تخفیف ویژه برای جلب خریداران به فروشگاه خودتان و یا الحاق یک کالای پرطرفدار با یک کالای با محبوبیت کمتر تحت عنوان یک پکیج برای ایجاد فروش، عالی است.
۴- یک ویترین نمایش عالی ایجاد کنید:
اکثر کارشناسان فروش حوزه خرده فروشی عقیده دارند که یک ویترین زیبا،گیرا و جذاب بهترین راه جهت کشاندن مشتریان و خریداران به داخل فروشگاه است. بهترین اجناس خود را برجسته کنید و در معرض نمایش قرار دهید و از نوشته های بزرگ نظیر ۵۰% تخفیف ویژه و یا پکیج ها استفاده کنید.
سبک منحصر به فرد فروشگاه خودتان را بازتاب دهید. یک ویترین خسته کننده و بدون رنگ و لعاب مناسب، فرصت خرید آن دسته از خریدارانی که به طور ناگهانی و از طریق حس بینایی ترغیب به خرید می شوند، را از شما سلب خواهد کرد.
۵- میزبانی کردن از رویدادهای مختلف
سمینارها، مراسم رونمایی و نمایشگاهی و دیگر رویدادها می توانند بهترین فرصت برای شما جهت نمایش فروشگاه و تبلیغ فروشگاه های خرده فروشی باشد، چیزی که فروشگاه ها و غرفه های آنلاین از آن محروم هستند.
تلاش کنید تا با شرکت در رویدادها به عنوان اسپانسر، به فروش دست یابید. برای مثال در همایش تناسب اندام با اختصاص تخفیف پوشاک ورزشی می توانید فروش خوبی داشته باشید.
۶- یک تجربه ی خرید خوب بسازید :
برای جذب و داشتن مشتریان همیشگی، باید آنها را به بازدید، ماندن و بازگشت مجدد به فروشگاه خود متمایل کنید. یک فروشگاه تمیز و پرسنل خوش اخلاق و شاد باعث می شود تا مشتری احساس راحتی کند و برای خرید مجدد از آن فروشگاه ترغیب شود.
۷- کارشناس محصول استخدام کنید:
افرادی را که شناخت بالایی نسبت به محصولات دارند را استخدام کرده و به آنها را آموزش دهید. برای مثال فروشندگان بخش رایانه و قطعات کامپیوتری باید به صحبتها و نیازهای مشتریان گوش دهند و بهترین پیشنهاد را برای رفع نیاز آنها بدهند.
۸- فضای آرام ایجاد کنید :
برای مثال در این حوزه کتابفروشی ها برای رقابت با آمازون با ایجاد فضای کتابخوانی و سرو قهوه (برخی اوقات رایگان) علاقمندان را برای ماندن و بازدید بیشتر و در نهایت ترغیب شدن به خرید تشویق کردند.
۹- ایجاد فضای خودمانی و آشنا:
علاوه بر پرسنل خوش برخورد، کارکنانی که با مشتریان همیشگی،ارتباط دائمی و صمیمی برقرار می کنند، می توانند جذب مشتری بیشتری داشته باشند. کارکنان خود را تشویق کنید که از چهره های آشنا استقبال کنند و چنانچه حضور ذهن دارند به تجربه ی خرید قبلی آنها اشاره کنند.
با مشتریان حضوری خود در فضای مجازی ارتباط داشته باشید.
۱۰- از اهرم شبکه های های اجتماعی استفاده کنید:
از شبکه های اجتماعی برای تبلیغ برند خود استفاده کنید. در نظرگرفتن بن تخفیف و یا آفر برای دنبال کنندگان شما در شبکه های مجازی نیز می تواند بسیار موثر باشد. به جای اعلام و معرفی کالای جدید، یک ویدئو از رونمایی و یا حمل و نقل آن به وسیله ی کارکنان ارسال کنید.
به مشتریان اجازه دهید تا تصاویر خود را ارسال کنند. مقالاتی با نکات پیشرفته در خصوص اجناس و کالا و یا خدمات خو د ارائه کنید. اولویت با درگیر کردن و تعامل با مشتری است نه فروش اجباری.
بازاریابی شبکه های اجتماعی نمی تواند به یک پارامتر بستگی داشته باشد. بسیاری از کارآفرینان و بازاریابان که از این استراتژی آگاه اند، اغلب تاکید زیادی بر اهمیت دنبال کننده ها (فالوئر) داشته و هر کاری را برای افزایش دنبال کننده هایشان انجام می دهند.
۱۱- از یک برنامه ی وفاداری مشتری استفاده کنید:
این برنامه ها نه تنها برای تشویق و ترغیب به خرید مجدد مشتریان بوسیله تخفیف ها و جوایز است بلکه با جمع آوری اطلاعات آنها می توانید در مناسبت های خاص نظیر روز تولد و …با آنها تماس بگیرید و یا پیامی را برای آنها ارسال کنید.
۱۲- ایمیل های هدف دار ارسال کنید:
ایمیل ها و خبرنامه های خود را مفید و هدفگذاری شده طراحی کنید و آنها را به نرم افزار مدیریت مشتریان متصل نمایید تا بتوانید بر اساس عادت های خرید مشتریان، کمپین های فروش اجناس مورد نظر را به آنها ارائه کنید.
برای مثال فردی که ۶ ماه قبل پرینتر خریداری کرده است پیامی از شما مبنی بر تعویض جوهر و …دریافت کند.
توجه داشته باشید که این نوع از فروشگاه ها هنوز هم ارزش و مزایای خود را دارند، برخی مزایایی که فروشگاه های آنلاین مجازی و موفق هم از آنها محروم هستند. چنانچه دارای یک فروشگاه و یا فروشگاه بزرگ زنجیره ای هستید می توانید با در نظر گرفتن این اصول، استفاده از تکنولوژی و ایجاد یک تجربه ی خرید خوب برای مشتریان خود به نتیجه ی دلخواه دست پیدا کنید.
برگرفته از business