5 چالش شروع یک کسب و کار

اگر شما هم جز افرادی هستید که به دنبال راه اندازی کسب و کار خودتان و ورود به دنیای کارآفرینان هستید، لازم است با تمام چالش‌ها و حقایق آن آشنا شوید.

افراد بسیاری ترجیح می‌دهند که کسب و کار خودشان را به عنوان شغل دوم و در کنار کار اصلی شان راه اندازی کنند. البته اینکه آیا این روش درست است یا نه بحث دیگری است. اما این راه پر چالش و بسیار سخت‌تر از راه‌های دیگر خواهد بود. در این مطلب می‌خواهیم به ۵ چالشی که با شروع کسب و کار خودتان با آن روبرو می‌شوید و باید از قبل برای آنها برنامه داشته باشید بپردازیم. با ما همراه باشید:

۱. تنهایی و شک و تردید

اولین چالشی که با آن روبرو خواهید بود، تنهایی و احساس شک و ترید است. بر خلاف دنیای کارمندی، وقتی شما کسب و کار خودتان را راه‌اندازی می‌کنید، باید بخش زیادی از زمان تفریح و بودن با دوستانتان را کم کرده و به کارتان اختصاص دهید. به همین خاطر ممکن است تا چندین ماه نتوانید خوش‌بگذرانید و  احساس تنهایی کنید.

از طرفی به دلیل اینکه از منطقه امن زندگی‌تان خارج شده‌اید و قید جریان درآمدی ثابت و امنیت شغلی‌تان را زده‌اید، زمان‌های زیادی پیش می‌آید که با خودتان فکر کنید آیا درست است که کسب و کار خودتان را داشته باشید؟ بهتر نبود امنیت شغلی‌تان را کنار نمی‌گذاشتید؟ و آیا اصلا کار درستی انجام می‌دهید؟

راه‌حل: قبل از هر چیز باید این چالش را بپذیرید، فرار کردن از آن اوضاع را بدتر خواهد کرد. یادتان باشد که تمام کارآفرینان موفق دنیا هم دقیقا همین چالش را داشته‌اند.

برای مقابله با آن باید به خودتان و کسب و کارتان باور داشته باشید تا هر زمان که شک و تردید سراغتان آمد با باورها و البته موفقیت‌های هرچند کوچکی‌تان به سرعت آنها را از بین ببرید.

همین‌طور بهتر از یک برنامه‌ریزی دقیق برای کارهایتان استفاده کنید. با برنامه‌ریزی و تعهد به آن می‌توانید در هر هفته زمانی برای بودن با خانواده و دوستان داشته باشید.

۲. نیاز به پول

شاید یکی از مهمترین چالش‌هایی که با آن مواجه خواهید شد، تامین مالی کسب و کار خودتان است. قطعا جریان ثابت درآمدی وجود ندارد و کسب و کار شما هنوز به درآمد نرسیده است. معمولا قبل از شروع کسب و کار خودتان باید مبلغی پس‌انداز درنظر بگیرید، تا در چند ماه اول برای شروع و ادامه کارتان از آن استفاده کنید. مبلغ آن با توجه به نوع کاری که می‌کنید می‌تواند متفاوت باشد. اما برای جلوگیری از مشکلات مالی داشتن کمی پس انداز قبل از شروع بسیار مهم است.

راه‌حل: اگر در فکر ایجاد کسب و کار خودتان هستید از همین امروز خرج‌های اضافه‌تان را شناسایی و حذف کنید. هرچه پس انداز بیشتری داشته باشید با دغدغه کمتر و سرعت بیشتری پیشرفت می‌کنید. البته بعضی افراد کارشان را با قرض از دیگران شروع می‌کنند که شدیدا توصیه می‌کنم این کار را نکنید. استفاده از پس‌انداز هرچند کم بسیار بهتر از پول زیادی است که از دیگران قرض کنید.

اگر کسب و کار شما در حوزه استارتاپ است، می‌توانید بعد از اینکه محصول اولیه خود را وارد بازار کردید، وارد یک شتابدهنده شوید تا از سرمایه اولیه‌ای که در اختیارتان قرار می‌گیرید برای پیشرفت استفاده کنید.

۳. محدودیت زمانی

وقتی شما تصمیم به ایجاد کسب و کار خودتان می‌گیرید، زمان یکی از چالش‌های بزرگ خواهد بود. شما کارهای زیادی برای انجام دادن دارید در حالی که از نظر زمانی محدود هستید. در برخی از موارد خود کسب و کارتان شما را محدود می‌کند و کار را برایتان سخت می‌کند. محدودیت زمان باعث می‌شود تا فشار کاری زیادی به شما وارد شود و حتی می‌تواند شما را از ادامه راه خسته و دلزده کند.

راه‌حل: در مورد مدیریت زمان کتاب‌های زیادی بخوانید و دانشتان را در این مورد بالا ببرید. همچنین می‌توانید با شرکت در دوره‌های مدیریت کارها برای برنامه‌ریزی‌های بلند مدت اطلاعات زیادی در این زمینه کسب کنید، تا با افزایش بهره‌وری و صرف زمان کمتر، کار بیشتری انجام دهید.

5 چالش شروع یک کسب و کار

۴. استرس

کسب و کار خودتان می‌تواند یک دلیل به استرس‌های روزانه‌تان اضافه کند. به خصوص زمانی که با محدودیت مالی یا زمانی مواجه می‌شوید. گاهی به دلیل انجام کار مهمی، یک قرار کاری را از دست می‌دهید یا دیر به آن می‌رسید، همین یک موضوع برای حجم زیادی از استرس کافی است. اما یادتان باید که استرس اجتناب ناپذیر است.

راه‌حل:اول از همه لازم است بدانید که همه کارها سختی خودشان را دارند و کسی موفق شده است که توانسته تمام چالش‌ها و سختی‌ها را پشت سر بگذارد. یکی از بهترین روش‌های مقابله با استرس، مراقبه و مدیتیشن است. با این کار ذهنتان از افکار منفی پاک شده و آماده پذیرفتن انرژی‌های مثبت و ایده‌های جدید در مورد کارتان می‌شود.

۵. حفظ سلامتی

متاسفانه اولین چیزی که بعد از شروع کسب و کار خودتان اتفاق می‌افتد بی‌اهمیتی به سلامتی است. افراد بسیاری زمان ورزش‌شان را حذف می‌کنند تا بیشتر کار کنند. شاید در ابتدا فکر کنید که این روش جوابگو است اما در طولانی مدت و با تحلیل انرژی‌ سرعت پیشرفت‌تان کم شده و نتیجه عکس خواهد داشت.

ورزش و تغذیه مناسب را هرگز کاری بیهوده و زمان‌بر تلقی نکنید. آنها می‌توانند سبک زندگی شما را در جهت درست نگه دارند و با حفظ سلامتی، شرایط جسمی و روحی مناسبی برای ادامه مسیر موفقیت فراهم کنند.

در کل راه اندازی کسب و کار خودتان مثل هر کار دیگری سختی‌ها و چالش‌های زیادی دارد که حل شدن آنها غیرممکن نیست، تنها کافی است آنها را به خوبی بشناسیم و برای هر کدام راه‌حل داشته باشیم.

تانی کال

برگرفته از ENTREPRENEUR

سبکتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *