5 عادت روزانه برای افزایش ضریب هوشی
باهوش بودن صفتی است که همه ما دوست داریم به آن شناخته شویم. برخی معتقدند که هوش به ژن افراد بستگی دارد و برخی دیگر باور دارند که هر فردی با هر پیشینهای میتواند تبدیل به فردی باهوش شود.
حقیقت این است که همه ما در طول روز برای تقویت جسممان ورزش میکنیم، از ورزشهای حرفهای گرفته که زمان زیادی صرف آن میکنیم تا پیادهرویهای ساده که بدون اینکه متوجه باشیم به تقویت عضلات بدن کمک میکند، اما سوال اینجاست که برای تقویت مغزمان چه کاری انجام میدهیم؟
ورزش مغز مفهوم جدیدی نیست و چند سالی است که توجه محققین را به خود جلب کرده است. این ورزش کمک میکند تا شما باهوش تر شوید و در به یاد سپردن و یادآوری مسائل، ذهنتان سریعتر کار کند. پژوهشها ثابت کرده است که حتی یک جلسه ورزش مغز تا ۱۰ سال تاثیر مستقیم روی مغز داشته و بهبود عملکرد آن کمک میکند.
اما اکثر ما درگیر مسائل زندگی و کاریمان هستیم و گاهی زمان و هزینه کافی برای ورزشهای مغز را نداریم. به همین خاطر در این مطلب ۵ راه ساده را معرفی میکنیم که به راحتی میتوانند بخشی از عادتهای روزانه شما شوند و به عنوان ورزش مغز به باهوش تر شدن شما کمک کنند:
۱. برای هر ایده چندین نتیجه تصور کنید
ایدهپروری یکی از مهمترین ویژگیهای یک کارآفرین است که البته تمرین خوبی هم برای مغز است. معمولا هر کدام از ما که به ایدهای دست پیدا میکنیم، تمام وقتمان را صرف تصور یک نتیجه مطلوب میکنیم. عادت اول این است که برای هر ایدهای که به ذهنتان میرسد یا حتی ایدههایی که از دیگران میشنوید حداقل ۳ نتیجه مختلف تصور کنید و راههای و مشکلات هر مسیر را در ذهن بیاورید.
با این کار ذهنتان را مجبور میکنید که گستردهتر فکر کند، درست مثل زمانی که سرعت تردمیل را زیاد میکنید تا کالری بیشتری بسوزانید. تصور کردن نتایج مختلف خلاقیت شما را هم بالا میبرد.
۲. روزانه ۱۰تا ۲۰ دقیقه فعالیتهای هوازی کنید
اگر اهل باشگاه رفتن باشید، حتما زیاد شنیدهاید که ورزشهای هوازی برای تناسب اندام بسیار تاثیرگذارند. دکتر جان مدینا مدیر مرکز تحقیقات و یادگیری کاربردی پاسیفیک میگوید: ورزشهای هوازی مانند ایروبیک احتمال ابتلا به آلزایمر را تا ۵۰٪ و زوال عقل را تا ۶۰٪ کاهش میدهد. دکتر جان میگوید این گونه ورزشها روی باهوش شدن افراد هم تاثیر زیادی دارد.
۳. در گفتوگوها شرکت کنید
موبایل و زندگی دیجیتال تاثیرات زیادی در جنبههای مختلف زندگی ما گذاشته است. یکی از مهمترین آنها از دست دادن توانایی صحبت کردن است چرا که اکثر ما عادت کردیم که صحبتهایمان را بنویسیم و در نتیجه توانایی صحبت کردن رو در رو را از دست دادهایم. دنیای واقعی جایی خارج از لپتاپ و صفحه موبایل است. شرکت در بحثهای جذاب جمعی علاوه بر اینکه اطلاعات شما را بالا میبرد ذهن را عادت میدهد تا توانایی تحلیل سریع کلمات پیدا کند.
صحبت با افراد باهوش، روی ناخودآگاه شما هم تاثیرگذار بوده و سرعت یادگیریتان را بالا میبرد. پس از این به بعد عادت کنید در جمع به جای یک شنونده، بخشی از گفت و گو باشید.
۴. به مغزتان استراحت دهید
شاید با خودتان فکر کنید که بخش بیشتری از زمان، مغز شما در حال استراحت است، اما مغز تنها عضوی است که حتی در خواب هم استراحت نمیکند. منظور از استراحت دادن به آن این است که سعی کنید ذهنتان را از افکار و درگیریهای بی اساس و روزمره خالی کنید. گاهی خودتان متوجه نمیشوید اما در پس ذهنتان درگیر موضوعی ساده شدهاید و در حال آنالیز آن هستید.
بهترین راه برای استراحت دادن به مغز مراقبه و مدیتیشن است. مراقبه حتی اگر در زمان کوتاهی انجام شود کمک میکند تا همه اضافات ذهن را پاک کنید و با قدرت و سرعت بیشتری پیش بروید.
۵. نگاه کن، گوش کن و یادبگیر
باهوش بودن یعنی شما بیشتر از توانایی معمولی مغزتان از آن استفاده کنید. یکی از عادتهایی که میتواند منجر به باهوش شدن شما و ورزش مغز شود، سرو کار داشتن با رسانههای مختلف است. خودتان را محدود به کانال تلگرام نکنید، در طول روز از ابزارهای مختلف برای افزایش آگاهیتان استفاده کنید. هر روز پادکست گوش کنید، کتاب بخوانید، از اپلیکیشنها و وبسایتهای آموزشی مختلف استفاده کنید.
در واقع از حواس مختلف برای یادگیری استفاده کنید. با این کار از مغزتان میخواهید که گستردهتر کار کند و فعالیت بیشتری انجام دهد.
یادتان باشد که تمام افراد موفق دنیا نه به خاطر هوش زیادشان، بلکه به دلیل پشتکار و تلاششان توانستند به آنچه که میخواهند دست پیدا کنند. هوش تنها یک فاکتور ساده است. خودتان را به آن محدود نکنید.
“۵ عادت روزانه که میتواند شما را باهوش تر کند” را بشنوید (۶دقیقه)
برگرفته از INC