برخی از اشتباهات استارتاپها
بیش از سه چهارم استارتاپ ها با شکست مواجه می شوند. کارآفرینان به خوبی می دانند تصمیم گیری در مراحل اولیه راه اندازی استارتاپ، تأثیر زیادی روی موفقیت و شکست کسب و کارشان می گذارد.
شکست بالای استارتاپ ها اجتناب ناپذیر است. جالب است بدانید، تصمیماتی که مدیران استارتاپ ها در مراحل اولیهی کارشان می گیرند، تأثیر زیادی در شکست یا موفقیت کسب و کار شان خواهد داشت. در ادامهی مقاله، 6 نکتهای را بیان می کنیم که سبب شکست استارتاپ ها می شود.
نبود تمرکز کافی
خیلی از کارآفرینان جوان با راه اندازی استارتاپ خود، بلندپروازیهای زیادی دارند و دلشان می خواهد به اهداف و ایدههای بزرگ دست یابند. اگرچه بلندپروازی و آرمانهای بزرگ، روحیهی اعضای تیم را بالا می برد، اما می تواند تمرکز آنها را از دست یابی به هدف نهایی منحرف کند.
مدیران این استارتاپ ها تمرکز خود را از دست می دهند و به دنبال انجام فعالیتهایی می روند که باعث خستگی، فشار روحی و دلسردی آنها می شود.
تحلیل و بررسی بیش از اندازه
لازم است استارتاپ ها در مراحل اولیهی کار، تصمیم گیریهای درست و قطعی داشته باشند. در بیشتر مواقع فکر کردن زیاد درباره پروسهها و در نظر گرفتن احتمالات، نتیجهای برعکس خواهد داشت و بیشتر از آنکه سودی برایتان به همراه داشته باشد، ضرر خواهد داشت. تمرکز زیاد روی جزئیات سبب می شود قدرت تجزیه خود را از دست بدهید و در نهایت کسب و کارتان از پیشرفت باز بماند.
برای راه اندازی استارتاپ خود باید بدانید چه ریسکهای در مقابلتان قرار دارد، ذهنتان را باز نگه دارید و آمادهی حرکت باشید. هر زمان لازم است، استراتژیهای برند و بازاریابی خود را با شرایط وفق دهید.
اتلاف وقت برای متقاعد کردن سرمایه گذاران
خیلی از مدیران در مراحل راه اندازی استارتاپ یا جمع آوری سرمایه، دچار چنین اشتباهاتی می شوند. آنها تلاش می کنند سرمایه گذارانی را متقاعد کنند که تمایلی به ایدهی اصلی استارتاپ ندارد.
در خیلی از مواقع، مدیران در مورد ایدهی استارتاپی خود هیجان زدهاند و می خواهند مزایا و نتایج آن را با دیگران در میان بگذارند؛ اما وقتی کسی به ایدهی شما علاقهای ندارد، با این حقیقت کنار بیایید و به دنبال راه دیگری برای جذب سرمایه باشید.
تلاش برای متقاعد کردن سرمایه گذارانی که هیچ اشتیاقی به استارتاپ شما ندارند، هیچ فایدهای نخواهد داشت. باید وقت و انرژی خود را روی سرمایه گذارانی بگذارید که به ایده و اهدافتان علاقه دارند، احساس خوبی نسبت به استارتاپ شما دارند و می خواهند در دست یابی به اهداف بلندمدت کمکتان کنند.
توجه ناکافی به بازخورد مشتریان
بازخورد مشتریان یکی از عوامل مهم برای پیشرفت هر کسب و کاری است. خیلی از استارتاپ ها در مراحل اولیه راه اندازی کسب و کار خود، توجهی به نظر مشتریان ندارند. یادتان باشد بازخورد گرفتن از مخاطبان به معنای اتلاف وقت و پول نیست، بلکه فرصتی برای ارتباط با آنها در اختیارتان قرار می دهد.
افشای اطلاعات محرمانه
نیاز است مشتریان از اهداف و ارزشهای استارتاپ شما مطلع شوند؛ اما نباید این اطلاعات را در دسترس تمام افراد قرار دهید. شاید در مراحل ابتدایی که هنوز استارتاپ شما به جای خوبی نرسیده، آرمانها و اهداف بزرگی داشته باشید که بعداً نتوانید از عهدهی آنها برآیید.
لازم است برای پیشرفت استارتاپ تان برنامه ریزی کنید؛ اما اطلاعات مهم را تا وقتی مطمئن نیستید میتوانید به هدف برسانید، در دسترس عموم قرار ندهید.
تمرکز بیش از حد روی کار رقیبان
باید رقیبان خود را به طور هوشمندانه بشناسید و از عملکرد آنها اطلاع داشته باشید؛ اما اگر خیلی روی اعمال آنها متمرکز شوید، از مسیر اصلی کسب و کار خود منحرف خواهید شد و از دست یابی به اهدافتان دور می شوید. اگر همواره استارتاپ خود را با دیگران مقایسه کنید، همیشه فکر می کنید عقبتر از آنها هستید و در نتیجه ناامید و مأیوس خواهید شد. سعی کنید از حاشیهها دور باشید و روی بهبود و پیشرفت استارتاپ تان تمرکز کنید.
برگرفته از snapmunk