5 روش برای ساختن اعتماد به نفس

بیشتر انسان‌ها می‌خواهند با اعتماد به نفس باشند اما روش آن را نمی‌دانند و معنای درست آن را نیز درک نکرده‌اند.

 اعتماد به نفس این نیست که یک حس خوب در مورد خود داشته باشیم اعتماد به نفس به معنای این است که به خود ایمان و باور داشته باشیم. اگر باور داشته باشید که می‌توانید کاری دشوار را انجام دهید بنابراین شما شخصی با اعتماد به نفس هستید؛ با این حال اعتماد به نفس بالا داشتن به این معنا نیست که همیشه و در هر شرایطی با اعتماد به نفس باشیم. ممکن است در انجام کاری بسیار به خودمان باور داشته باشیم ولی در انجام کاری دیگر این‌گونه نباشد، اما همان‌طور که می‌توانیم مهارتی را با تمرین پرورش دهیم اعتماد به نفس را نیز می‌توانیم افزایش دهیم. در حقیقت اعتماد به نفس یک مهارت است. مهارت باور داشتن. بعضی‌ها این عقیده را دارند که اعتماد به نفس یک امر ذاتی است که شخص با آن به دنیا می‌آید اما این عقیده بسیار نادرست است. اعتماد به نفس را می‌توان تقویت کرد. در ادامه‌ راه‌هایی برای تقویت و افزایش اعتماد به نفس را با شما به اشتراک خواهم گذاشت.

۱.پافشاری

اعتماد به نفس بستگی به میزان باور به خود در هنگام انجام کاری خاص دارد، این کار می‌تواند سخنرانی برای یک جمع، انجام یک ورزش و یا پختن کیک باشد. زمانی که در انجام کاری مهارت دارید، سطح اعتماد به نفس شما بالا می‌رود زیرا می‌دانید که می‌توانید آن کار را به خوبی انجام دهید اما اگر قصد انجام کاری را داریم که برایمان تازگی دارد  باور و اعتماد به خودمان معمولاً کمتر از آنچه که باید است. بنابراین در این موارد چگونه می‌توانیم اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم؟ با پافشاری.

در بیشتر مواقع وقتی بخواهیم کاری را برای اولین بار انجام بدهیم در آن خوب نیستیم اما با گذر زمان و تکرار انجام آن کار در آن ماهر می‌شویم و حس می‌کنیم که می‌توانیم نتیجه‌ی خوبی در آن کار با تلاش کم به دست بیاوریم. اما تنها راهی که می‌توانیم این احساس را داشته باشیم این است که به خود اعتماد داشته باشیم بنابراین برای اینکه در کاری خوب و ماهر شوید، نباید زود تسلیم شوید و از انجام آن کار دست بردارید. خوب نبودن در انجام کاری عیب نیست ولی تسلیم شدن عیب است‌. کسانی که تسلیم می‌شوند هیچ‌وقت موفق نمی‌شوند زیرا هیچ‌وقت فرصت موفقیت را به خود نمی‌دهند. پس دفعه‌ی دیگری که کار جدیدی را شروع می‌کنید انتظار نداشته باشید که از همان ابتدا در آن خوب باشید بلکه انتظار داشته باشید که در آن افتضاح باشید.

۲.مثبت‌ اندیشی

بیشتر افرادی که به خود اعتماد ندارند بر چیزهای اشتباهی تمرکز کرده‌اند. افراد با اعتماد به نفس هر وقت که مسائل مطابق میل پیش نمی‌رود به نیمه‌ی پر لیوان نگاه می‌کنند. آن‌ها وقتی دچار اشتباهی می‌شوند به آن اشتباه به عنوان شکست نگاه نمی‌کنند بلکه به آن به عنوان درسی که می‌توانند نکته‌ای از آن بیاموزند نگاه می‌کنند. تصور کنید که چه تعدادی از افراد به دلیل یک اشتباه ساده تسلیم شده‌ و فرصت موفقیت را از خود دریغ کرده‌اند. حالا تصور کنید چه تعداد از افراد به جای نگاه کردن به نیمه‌ی خالی به آن اشتباه به عنوان فرصتی برای تقویت خود نگاه کردند و به موفقیت رسیدند. یک اشتباه فرصت بسیار خوبی برای ارزیابی خود است. آیا در هنگام یک درگیری زیاد صحبت کردید و این امر به ضرر شما تمام شد ؟ بنابراین دفعه‌ی آینده می‌دانید که به جای حرف زدن بیشتر گوش کنید.

۳. تلاش و پشتکار

افراد دارای اعتماد به نفس علاوه بر پافشاری نتایج خوبی نیز می‌گیرند. آن‌ها گذشته‌ای پر از نتایج خوب دارند و این نتایج خوب تنها با تلاش و پشتکار زیاد امکان‌پذیر است. تلاش و پشتکار به معنی فعال بود به صورت مؤثر و مداوم است؛ تلاش و پشتکار به معنی انجام مهم‌ترین وظایف است؛ تلاش و پشتکار به معنی گرفتن نتایج همیشه خوب است. برای مثال، وقتی کسی از من در مورد نحوه نوشتن مقاله سؤال می‌کند، می‌توانم با اطمینان به آن‌ها بگویم که من بیش از سی مقاله نوشتم و بسیاری از آن‌ها در وب‌سایت‌های مختلف منتشر شدند. من توانستم این کار را با تلاش و پشتکار انجام دهم. حتی اگر در هنگام نوشتن مقاله‌ای اعتماد به نفس نداشته باشم می‌توانم به مقاله‌های دیگری که نوشتم و موفقیت آن‌ها فکر کنم و این کار احساس افتخار و سربلندی به من می‌دهد و در این صورت اعتماد به نفسم تقویت می‌شود. ما با تلاش و پشتکار و به دست آوردن نتایج خوب به طور مستمر می‌توانیم باور و اعتماد به خودمان را افزایش دهیم.

۴.دوستان

اهمیت دوستان آن‌قدر زیاد است که مثل‌های بسیار زیادی در مورد آن وجود دارد. ما با گذر زمان همانند افرادی می‌شویم که با آنان معاشرت می‌کنیم. اکنون فکر می‌کنید اگر با افراد با اعتماد به نفس معاشرت کنید چه می‌شود؟

اگر مدام در اطراف افرادی دارای اعتماد به نفس بالا قرار بگیرید مطمئناً اعتماد به نفس شما نیز افزایش خواهد یافت.

برای تقویت اعتماد به نفس همچنین می‌توانید با افرادی معاشرت کنید که کاری را انجام می‌دهند که شما در تلاش برای تحقق آن هستید. بودن در کنار افرادی که اکنون کاری را انجام می‌دهند که شما قصد انجام آن در آینده را دارید به شما اجازه می‌دهد با هدف و رویای خود بیشتر آشنا شوید و می‌توانید از این افراد درس گرفته و هر چه بیشتر بیاموزید بیشتر  درمی‌یابید که آیا هدفتان امکان‌پذیر است یا نه. حتی می‌توانید چیز‌هایی که می‌بینید را تقلید کنید.

 بنابراین کسانی که با آن‌ها معاشرت می‌کنید را به دقت انتخاب کنید زیرا این انتخاب می‌تواند در موفقیت آینده‌ی شما تأثیر بسزایی داشته باشد.

۵. گفت و گو با خود

این مورد یکی از مهم‌ترین‌هاست. اگر می‌خواهید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید بهترین روش آن تمرین روزانه گفت و گو با خود است. این تمرین روزانه‌ی گفت و گو با خود به صورت مثبت انجام می‌شود. این گفت و گو به شما اعتماد به نفس کافی برای انجام کاری را می‌دهد. کافی است به خود به صورت مداوم بگویید که می‌توانید کاری را به نحو احسن به پایان برسانید. شما ممکن است باور نداشته باشید که می‌توانید کاری بسیار مهم و یا خارق‌العاده انجام دهید اما اگر مدام هر روز به خود بگویید که من می‌توانم مطمئناً آن را باور خواهید کرد. ایمان انسان‌ها از طریق شنیدن و بیان کردن تقویت می‌شود.

نتیجه‌گیری

ساختن اعتماد به نفس کاری دشوار نیست. بسیاری از کسانی بوده‌اند که زندگی خود را به عنوان فردی خجالتی و ترسو آغاز کرده‌اند و فکر نمی‌کردند بتوانند هیچ چیز ارزشمندی در زندگی خود به دست بیاورند اما با انجام تمرینات توانستند به شخصی تبدیل شوند که فکرش را نمی‌کردند.

هیچ‌وقت برای شروع دیر نیست. تمرینات ذکر شده را انجام دهید و زندگی خود را برای همیشه تغییر دهید.

تانی کال

برگرفته از Linkedin

یوکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *