بیشتر افرادی که به دنبال پیشرفت هستند به دنبال بهبود مهارت های ارتباطی خود هم هستند چون می‌دانند اینها از مهمترین مهارت های زندگی اند. با بهبود مهارت های ازتباطی شما می‌توانید ایده و افکارتان را بهتر به دیگران منتقل کنید و پله های موفقیت را راحتر طی کنید پس این ۱۰ قدم را از دست ندهید:

۱. حواستان به زبان بدن باشد

به همکارتان می‌گویید که آماده بحث هستید اما دست به سینه نشسته‌اید؟ یا در جلسه‌ای حرف‌های رئیستان را گوش می‌دهید در حالی که چشمتان را به صفحه گوشی دوخته‌اید؟ افراد علاوه بر کلامشان، با زبان بدنشان هم پیام هایی برای دیگران می‌فرستند و جالب اینجاست که این زبان بدن است که منظور اصلی ما را به مخاطب منتقل می‌کند پس با یادگیری تکنیک های زبان بدن می‌توانید به بهبود مهارت های ارتباطی خود کمک کنید.

۲.واژه های اضافه را از گفتارتان حذف کنید

من و افراد بسیاری در میان حرف‌هایمان از واژه های اضافه‌ای مانند اممممم یا اِاِاِاِاِاِ زیاد استفاده می‌کنیم. این واژه ها اثر منفی در صحبت های روزمره و حتی سخنرانی ها دارد و به شنونده این نکته را می رساند که ما اعتماد به نفس پایینی داریم. حتی کمی دقیق تر که شویم، باید حواسمان باشد که کجا و کی از واژه های خب، آهان، بله و امثال آنها استفاده می‌کنیم. یک راه حل خوب برای کنترل این واژه ها و بهبود مهارت های ارتباطی سکوت است! هنگام صحبت کردن، دست‌ها را از جیب درآوریم، راحت باشیم و بین صحبت هایمان وقفه ایجاد کنیم تا دچار استفاده از واژه های اضافه نشویم. مطمئا باشید که این کار اصلا زشت نیست.

۳. همیشه برای گفت و گو موضوع داشته باشید

مطمئنا شما هم افرادی را می‌شناسید که خیلی راحت با یک غریبه مکالمه ای را شروع می کنند و گرم صحبت می‌شوند. اما ما همیشه در مواجهه با افراد جدید مشکل داریم و نمی توانیم مکالمه موفقی داشته باشیم. اما راز موفقیت آنها چیست؟ یک روش ساده به نام FORD است این روش می‌گوید “افراد حتما در مورد ۴ موضوع همیشه مایل به گفتگو هستند! خانواده، شغل و مسائل کاری، تفریح و علایق و در آخر رویاها و اهداف.” پس یادتان باشد برای این موضوعات صحبت های آماده‌ای در ذهن داشته باشید تا در مواجهه با افراد غریبه شما هم به راحتی بتوانید فضا را گرم و دوستانه کنید

بهبود مهارت های ارتباطی

۴.راوی داستان باشید

داستان ها همیشه قدرت جادویی داشتند.می‌دانید چرا؟ چون باعث فعالیت بیشتر مغز و رویاپردازی افراد می‌شدند و این یک روش عالی برای متقاعد کردن یا همراه کردن افراد در جلسات و سخنرانی هاست. پس از این به بعد به جای صحبت های کلیشه‌ای، شهرزاد قصه گو باشید و داستان سرایی کنید. این داستان می‌تواند از اتفاقاتی که برای یک دوست افتاده باشد یا یک حکایت یا حتی انیمیشن های کوتاه پیکسار هم برای ایده گرفتن گزینه های خوبی هستند! امتحان کنید.

۵. سوال بپرسید

این یک روش برای بهبود مهارت های ارتباطی است که سیاستمدار بسیار از آن استفاده می‌کنند. سوال می‌کنند و خود پاسخ می‌دهند! باید بپذیریم که همه ما هنگام گوش کردن به صحبت های دیگران حواسمان پرت می‌شود. بنابراین پرسش و تکرار آخرین جملات به جای پاسخ آن حواس شنونده را دوباره باز می‌گرداند. این روش یک خاصیت دیگر هم دارد و  آن جلوگیری از سکوت های طولانی مدت و وقفه در بین صحبت هاست.

همچنین از افراد سوال بپرسید. برنامه‌ات برای آخر هفته چیست؟ آخرین کتابی که خواندی چه بوده؟ به جای صحبت کردن درباره آب و هوا سوال بپرسید و مکالمه مفیدتری داشته باشید.

۶. از حواس پرتی دوری کنید

وقتی فردی با شما سخن می‌گوید یا در جلسه‌ای هستید سراغ گوشیتان نروید چون واقعا بی‌ادبی است. اما اگر به دلیل مشغله زیاد نمی‌توانید لپ تاپ یا موبایل خود را کنار بگذارید حتما گاهی سر خود را بلند کنید و به او نگاه کنید که به بهود مهارت های ارتباطی شما کمک زیادی می‌کند.

۷. مناسب با شنونده صحبت کنید

بهترین سخنران های دنیا یک روش دارند! اول شنونده های خود را می‌شناسند و با توجه به آنها سخن می‌گویند. ما هم باید از این روش در گفتگو های خود استفاده کنیم. مثلا  نحوه صحبت با رئیسمان با صحبت با یک دوست باید متفاوت باشد.

۸. کم گوی و گزیده گوی چون در

امروزه افراد دیگر مثل گذشته وقت و حوصله کافی برای متن های طولانی ندارند و باید در نامه های اداری و نوشتارمان تا جایی که امکان دارد، کوتاه نوشت. البته باید همه صحبت هایمان را هم بگوییم بنابراینمی توانیم از روش BRIEF استفاده کنیم این روش می‌گوید هر نامه ای باید ۵ قسمت داشته باشد:

مقدمه: که به معرفی شما و هدفتان می‌پردازد

علت: هدف شما از ارسال نامه جیست

اطلاعات: متن اصلی که می‌خواهید به خواننده بدهید

پایان: چه انتظاری از ارسال این اطلاعات و نوشتن این نامه داشته اید؟

پیگیری: فرصتی برای ایجاد ارتباط مانند شماره تلفن و ایمیل برای پیگیری های آتی

یک نکته:  باید سعی کنیم همیشه نوشته هایمان کوتاه، مفید و مودبانه باشد.

۹.ارتباط یک مسیر دو طرفه است

همان طور که از فرد مقابلتان انتظار دارید باید نیازهای او را نیز اجابت کنید.باید سعی کنیم عقاید مخالف خود را تحمل کرده و بپذیریم، با این کار استرس و اضطراب کمتری در زندگی و مکالمات تجربه می‌کنیم. مثلا زمانی که همسرتان می‌گوید حوصله صحبت ندارد، شما باید او را درک کنید و همراه او باشید.

۱۰. شنونده حقیقی باشید

شک نکنید که همه نکاتی که تا الان گفتیم در بهبود مهارت های ارتباطی شما بسیار موثرند. اما نکته طلایی این مقاله می تواند این نکته باشد. باید یاد بگیریم یک شنونده واقعی باشیم نباید دائما مکالمه او را قطع کنیم و باید واقعا به حرف های طرف مقابل گوش دهیم و یک مکالمه خوب بسازیم. چون اگر شنونده باشیم طرف مقابل هم یاد می‌گیرد که به صحبت های ما گوش دهد.

 

“۱۰ روش برای بهبود مهارت های ارتباطی” را بشنوید (۶دقیقه)

 سبکتو

  • هوش هیجانی

    طرز فکر افراد موفق

    طرز فکر افراد موفق خیلی از افراد همیشه به دنبال راهی برای دست یابی به موفقیت هستند. گاهی ب…
  • social

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی شاید بارها پیش آمده باشد که از خودتان بپرسید چگونه می‌توان …
  • Man success

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم فیونا گرینوالد، مشاور متخصص اجتماعی ، سخنر…
  • چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟

    چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟ خیلی از ما ها خوب میدانیم بعضی صحبت ها در در جهت استتار ضعف…
  • استرس

    درمان استرس

    درمان استرس استرس اصولا مانع عملکرد صحیح بسیاری از فعالیت های فیزیکی و روحی افراد میشود. ا…
  • عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی

    عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی تا کنون حتما برایتان پیش آمده که موبایل خود را بر رو…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *