وزارت ارتباطات میگوید: «بدافزار باجگیر که به سیستمهای کشورهای همجوار حملات گستردهای انجام داده است، توسط ضدباجگیر بومی پادویش شناسایی شد و به سیستمهایی که از این آنتی ویروس استفاده میکنند، آسیبی نرسید.»
اوایل هفته جاری نرمافزار مخربی تحت عنوان «واناکرای» با قابلیت خود انتشاری در شبکه حدود ۱۰۰ کشور شیوع یافته و بیش از ۷۵ هزار سیستم کامپیوتری را آلوده کرده است. براساس رصدهای انجام شده توسط مرکز ماهر، این بدافزار باج گیر، در سطح شبکه کشور ما نیز مشاهده شده به نحوی که طبق آخرین آمار این مرکز، بیش از ۵۰ اپراتور ارتباطی و سازمان، قربانی این باجافزار در کشور شدهاند که بیشتر این آلودگیها نیز در حوزه اپراتورهای ارتباطی و حوزه پزشکی، سلامت و دانشگاهها و در تهران و اصفهان شناسایی شده است.
شیوه عملکرد این باجافزار به این صورت است که اقدام به رمزنگاری کلیه فایلها و دادههای رایانه اشخاص میکند و سپس درخواست باج (واریز پول به طریق اینترنتی و …) در قبال رمزگشایی برای اجازه دسترسی صاحبان اطلاعات میکند و اشخاص تا قبل از پرداخت باج، نمیتوانند به فایلها و اطلاعات داخل کامپیوتر خود دسترسی داشته باشند.
وزارت ارتباطات به کاربران فضای مجازی توصیه کرده است که برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی و آلوده شدن سیستمهای خود، علاوه بر نصب کردن «آنتی ویروس بومی» در سیستمعامل ویندوز و اندروید که مجهز به ضد باجگیر است، از دادههای خود نیز پشتیبان تهیه و سیستمعامل کامپیوتر خود را بروز کنند. همچنین اشتراک فایل ویندوز را غیرفعال و ویندوزهای قدیمی پایینتر از ویندوز۷ شامل XP و … را کنار بگذارند.
همچنین به همه کاربران توصیه اکید میشود، آنتی ویروس بومی را همراه نسخه باجگیر آن روی سیستمهای کامپیوتر و موبایل خود نصب کنند چرا که این آنتی ویروس نه تنها واناکرای (WannaCry) را حتی قبل از اینکه منتشر شود، تشخیص داده و خنثی می کند، بلکه جلوی انواع دیگر باجگیرها را نیز میگیرد.